Witam wszystkie mamy z Kielc. Jestem mamą 3,5 miesięcznej dziewczynki. Córeczka od urodzenia miała problem z zatkanym kanalikiem łzowym. Niestety nie pomagały ani masaże, ani kropelki różnej maści. Pediatra poleciła nam okulistę, który "rzekomo" jest najlepszy w Kielcach jeśli chodzi o udrażnianie kanalików. I stało się ... poszłam z dzieckiem do dr. B.Koceli i teraz mamy ogromny problem :-( - kanalik nie udrożniony i rozerwany kanalik dolnej powieki. Ponad to pani ta wykonuje zabiegi na przysłowiowym biurku, każąc mamie bądź rodzicom trzymać dziecko. Wiem od uznanej okulistki, u której konsultowaliśmy przypadek naszej córeczki, że takich zabiegów tak się nie wykonuje (dr Dębicka wykonuje je na sali zabiegowej, z anestezjologiem, pielęgniarkami - przez otwór w górnej powiece - jest bezpieczniej, ponieważ przez górna powiekę odprowadzane jest tylko 5% łez, a przez dolną aż 95%).
Tak więc drogie mamy jeśli chodzi o kanaliki zdecydowanie nie polecam wizyty u dr Koceli (przyjmuje na Sienkiewicza 68 - Zakład optyczny).