sporo przzydatnych informacji w tym watku mozna znalezc na abcosteoporoza.pl | Serwis poświęcony osteoporozie
reklama
witam,ja rowniez biore bromergon i nie mam zadnych objawow ubocznych,a sie strasznie balam,moze dlatego ze mam mala dawke,pozdrawiam
mikusia84r
Entuzjast(k)a
u mnie wystąpiły mega zaprcia po odstawieniu leku przeszły ufff
No to ja miałam jakiegoś pecha....miałam dużo pokarmu a musiałąm nagle zatrzymać laktację. Brałam tego świństwa z polecenia lekarza duzo chyba początkowo4-6 tab/dobę po 3 dniach polowę mniej. Ale 3 dni to ja nie wytrzymałam , bo pierwszej nocy zemdlałam robiąc mleko dla małej, zawroty głowy , prawie migrenowe bóle głowy i mdłości to drobiazg przy tych omdleniach. Rzuciałam to pieroństwo i piłam mnóstwo szałwii...i bandaż. A po pół roku dowiedziałąm się, że jest jakiś nowszy lek bez tylu skutków ubocznych
witam, mam ogromny problem alergiczny, chodzi o alergie na pylki ktora wlasnie od kilku dni nie daje mi zyc! wiecie moze czy sa jakies leki ktore mozna brac podczas karmienia piersia?? chodzi glownie o krople do nosa i oczu, bo z tego z sie orientuje to tabletki odpadaja...na ultokach pisze ze nalezy sie zapytac lekarza a ja wizyte mam dopiero za tydzien :-(
Sama też mam alergię, ale nie bardzo silną, więc się obywam bez leków. Powinnać skonsultować z lekarzem alergologiem i może pediatrą. Nie wszystkie leki są bezwzględnie zabronione, niektore można brać jeżeli korzyśc dla matki przewyższa ewentualne zagrożenie dla dziecka. Ale z tego co wiem to również maluszkom z alergiami podaje się np Zyrtec, więc może się okazać, że jednak można brać. Na pewno można przyjmować jakieś spraye do nosa, które działają tylko miejscowo, ale nie wiem czy one w ogole coś pomagają...
mamusiaszymusia
Początkująca w BB
Z takich 100% bezpiecznych to takie wapno dla alergików z dodatkiem kwercetyny. Na pewno troszkę łagodzi, może na razie spróbuj tego.witam, mam ogromny problem alergiczny, chodzi o alergie na pylki ktora wlasnie od kilku dni nie daje mi zyc! wiecie moze czy sa jakies leki ktore mozna brac podczas karmienia piersia?? chodzi glownie o krople do nosa i oczu, bo z tego z sie orientuje to tabletki odpadaja...na ultokach pisze ze nalezy sie zapytac lekarza a ja wizyte mam dopiero za tydzien :-(
rezeda
Fanka BB :)
Podnoszę wątek do góry. Byłam zmuszona odstawić Małą od piersi a raczej ona jej nie chciała i nie tolerowała mego mleka, tak więc dostałam bromergon po niecałych 2 tyg od porodu. Mam strasznie dużo mleka i nie wiem do końca kiedy je odciągać żeby nie powodować większej produkcji. Boję się, że jak odciągnę za dużo to znowu będzie go mnóstwo w bardzo krótkim czasie. Jak dojść do tego ile odciągnąć żeby było okej a nie przedobrzyć?? Jak to robiłyście?? Doradźcie mi coś proszę bo jestem trochę zdesperowana już. Oprócz tego piję szałwię. Podobno hamuje laktację. W czw wieczorem wzięłam pół tabletki, w pt rano pół, a od wczoraj wieczorem po jednej. W jakim czasie ustąpiła Wam laktacja po przyjmowaniu bromergonu??
reklama
Podziel się: