Zebrra wiesz co, jedne mają już brzuch w 3 miesiącu-co jest normalne, u innych wyskakuje w piątym, więc niech sobie rośnie spokojnie;-), u mnie jeszcze tak nie widać, mimo że portki są ciaśniejsze.
W pierwszej ciąży też długo, długo nie miałam ale jak mi wylazł!!!

i poszłam do doktora nowego bo w połowie ciąży się przeprowadzałam to stwierdził że to 8 miesiąc

,ale po usg i zapoznaniu się z moją kartą zmienił zdanie ale brzuch był zadziwiający

Co do spodni z gumą-fajna sprawa, ja miałam z materiału całe ,u góry delikatna gumka-miałam szyte na miarę,byłam zadowolona, teraz uszyje na nowo bo tamte "wynosiłam i zrobiły się be, a szyciem zajmuje się moja szwagierka, ma fajne wykroje na bluzeczki, spodnie, sukienki ciążowe, więc mam dobrze i w dwa dni gotowe, i z materiału jaki sobie wybiore

ale szyć będziemy gdzieś za 2 miesiące narazie mam dresowe i elastyczne jeansy.-tyle jeśli chodzi o ubranie
Dzisiaj sobie poleżakowaliśmy prawie do godz 11, córcia przyszła do naszego łóżka i było wesoło, potem na spokojnie śniadanko i na zakupy, dzień miło spędzony, bardzo spokojnie

jestem wypoczęta

Co do ruchów płodu Zebrra masz rację, kobiety w pierwszej ciąży czują ok 16-17 tyg, wieloródki mogą(nie muszą) wcześniej.
Zebrra ty córkę rodziłaś naturalnie?(ciekawość)