reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
ziaja-używam toniku ogórkowego-rewelacja i taniutki, jestem ZA!
zebrra-dwa talerze ogórkowej pochłonęłam:):baffled::laugh2::laugh2: co dziś miałaś na obiad?:-D
mila a ja myslałam że ty sama tą pizzę...no wiesz!!!:rolleyes::laugh2:
Alkmena właśnie wątróbka ma dużo żelaza, zielone warzywa....ja biorę nadal żelazo w tabletkach :sick:
witamin jeszcze nie biorę, coś nie mogę dojść do tej apteki, a kwas foliowy ja słyszałam że po 3 mcu ciąży się go nie powinno brać bo może dać efekt odwrotny niż powinien(nawet tu na forum gdzieś tak czytałam) i tak leży w szufladzie u mnie z 15 tabletek jeszcze.....jak to jest?:?:confused:

Marika ja miałam wczorajszą ogórkową (na szczęście już się skończyła) a na drugie kopytka, które dostał mój mąż od sąsiadki za podwiezienie :) więc ja się dzisiaj wykpiłam i właściwie nic nie gotowałam :)
Nie wiem jak jest z kwasem foliowym, ale nie wydaje mi się, żeby szkodził po 3 mcu, zwłaszcza, że w tych witaminach dla kobiet w ciąży jest jednym ze składników, a przecież bierze się je całą ciążę...
ja już dodatkowo nie łykam, ale biorę Prenatal (zawiera 800 ng kwasu foliowego...)

Witam
Ktoś mnie tu jeszcze pamięta??;-)
Ja wogóle niemam czasu na pisanie :-( czyatam Was codziennie ale na pisanie brak czasu :tak: ponieważ mój mały zaraz wyłancza lub resetuje mi kompa.

Powiem Wam że ja mam teraz też coraz brzydszą skórę,na twarzy coraz więcej jakiś wynalazków do tego skóra bardzo sucha :tak: :-)
Może to nawet prawda z tymi przesądami bo przy pierwszej ciąży byłam "ładniejsza" tzn niemiałam problemów ze skórą no i urodził się synek,więc może to córka zabiera mi urodę :-p :tak: :-)

Też czytałam że wątróbki niepowinno się jeść,jednak ja raz zjadłam i mam nadzieję ze mi to nie zaszkodzi.

Z witaminek już od ponad miesiąca stosuję Elevit a kwas foliowy poszedł daleko w odstawkę :-D

Ewa masakra z tym wypadkiem :szok: :-( ja odkąd jezdzimy z synkiem zawsze mam jakieś obawy. Cieszę się ze twój synuś jest już w domku i że wszystko jest dobrze:tak:

W poniedziałek idę na kolejne badania a w piątek (16 tego) na USG i wizytę więc mam nadzieję ze poznam już płeć naszego małego skarbeczka.

No i wkońcu i ja :-) już od jakiegoś tygodnia czuję takie mocniejsze ruchy !!!! nie tylko dotyk motyla :-D Uwielbiam to uczucie!!!!!

Cześć dziewczyny!
Wpadłam się przywitać :-) i pożegnać ;-) W poniedziałek wyjeżdżam na tydzień :tak: Teraz czeka mnie pracowity weekend i pewnie nie będe miała czasu żeby do Was zajrzeć... :sick: Pa! Trzymajcie się cieplutku i dbajcie o Wasze dzidziusie :tak: :-)

reklama
A ja od 13 tyg. łykam Elevit i dodatkowo kw.foliowy-tak zalecila moja pani doktor i ze mam tak do konca ciazy brac.Mowila ze najnowsze badania udowadniaja ze nalezy przyjmowac go do konca ciazy...no ale widze ze wszedzie inaczej gadaja:rolleyes:
Czytalam tez o watrobce ze mozna jesc w ciazy bo ma duzo zelaza...hymmm no coz pewnie wszystko w rozsadnych ilosciach

A co do twarzy to kupilam sobie krem z avonu po ktorym mialam straszne uczulenie na polikach,skora zrobila mi sie strasznie sucha wiec teraz uzywam nivea soft.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry