reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Bazylia, ja mam właśnie podobne odczucia, jeśli chodzi o moje studia. Wiedza super, ale zdobyta tylko dla mojej czystej przyjemności. Nie żałuję, że na nie poszłam, ale przydałoby się w zanadrzu coś praktyczniejszego. Mój zawód jest bez perspektyw albo jeśli są jakieś marne perspektywy, to bez pieniędzy :wściekła/y:

A o przesądach kiedyś u Czerwcówek się wypowiadałam - jak ktoś ciekawy niech zajrzy: https://www.babyboom.pl/forum/czerwiec-2007-f125/denerwujace-przesady-i-inne-glupoty-8161/

reklama
magdalenka - Twoja wiedza jest nam bardzo pomocna:-) dzięki

ja na szczęście studiowałam to co mnie interesuje... w pracy też robię to co lubię i to co studiowałam :-)

Witajcie.
Zebrra, wypoczywaj ile wlezie i wracaj do nas szybciutko, choćby i bez oscypków... :-)
Iwka, a może i Ty wrócisz? :-)
Magdalenka, ja uważam, że USG to jeden z najlepszych wynalazków ludzkości. Wcale się nie dziwię, że uwielbiasz oglądać takie zdjęcia. :tak:
Dziewczyny, Avon to świństwo. To już lepiej kupować polskie kosmetyki. Ostatnio odkryłam kremy do twarzy polskiej firmy Dax Cosmetics - dla mojej skóry rewelacja! W działaniu wcale nie gorsze niż te z najwyższych półek. Powaga.

Ja również odkryłam polskie kosmetyki, przez lata wywalałam kasę na drogie markowe kremy, a teraz kupuję krem za 14 zl i basta! plus korzystam z różnych naturalnych wynalazków, np. olejki o których pisałam, wiesiołek do gęby, a do rzęs odżywka z keratyny, autentycznie przyciemnia i pogrubia rzęsy!

zebrra-spokojnej drogi, miłego wypoczynku(i żeby te oscypki weszły ci w dupsko!:eek::happy2:-to z zazdrości:-p)hihi

co do avonu to czekam dziś dostanę peeling do twarzy i tusz do rzęs:-p, a tak to faktycznie nie polecam kremów i balsamów-jedynie perfumy, do włosów i stóp, krem do rąk są ok no i do malowania się cienie, błyszczyki...

wczoraj czytałam w"mamo to ja" że nadmiar witaminy A,ma faktycznie szkodliwe działanie na płód(na budowę twarzoczaszki?...czy coś podobnego) ale jej nadmiar(wiadomo wszystko w nadmiarze szkodzi.)

alkmena są dwie rzeczy których nie lubię...budyniu i wątróbki:-p chociaż to drugie od czasu do czasu troszeczkę zjem, ale dobrze zrobione z duszoną cebulką. :tak:
iwka to co piszesz jest ciekawe, i godne uwagi, więc pisz jak tam jest jacy są ludzie i czy życie tam jest łatwiejsze...tzn czy ciężko o pracę itp...pisz z chęcią poczytam:);-)

Ankami ciezko jest myslec wybierajac zawod o wszystkich aspektach zycia.. aczkolwiek z przesadow moze byc niezla zabawa:) pewnie jestes dusza towarzystwa na imprezach :)))
ja, gdybym miala teraz wybrac (cofnac sie te 5 lat wstecz), poszlabym na dziennikarstwo ;)
Poza praktykami w aptece w czasie studiow, w sumie nie mialam okazji wykorzystywania swojej wiedzy.. dopiero przy Was widze, ze sie na cos przydaje. To mile uczucie. Dzieki.

bazylia wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz zmienic witaminki.. zazwyczaj ginekolog poleca wit tej firmy, od ktorej dostaje jakies bonusy ;) ja lykam Feminatal N od 13 tyg i dobrze sie po nim czuje i dzidzius tez ok. Cenowo wychodzi 26-35 zl za 60 tabl (duzy rozrzut w zaleznosci od apteki).

Zebrra szczesciara juz pewnie wdycha swieze gorskie powietrze.. ale ja w sumie dzisiaj jade do siebie..na wies.. i tam tez panuja swojskie zapachy ;)))

jesli chodzi o Avon to ja uparcie wierzylam ze to dobra firma i tez sie przejechalam na kremach..balsamy zrobily u mnie lepsze wrazenie, ale tez nie cuda.
Osobiscie lubie bardzo serie AA, Nivea, Soraya, Dr Irena Eris, Dax Cosmetics (mleczka i olejki do opalania super:))) Jest z czego wybierac.. i to jest chore troche, ale lubie zuzywac kosmetyki zeby moc szybko kupowac nowe ;)))

A wczoraj przypadkiem natknelam sie na perfumki ktore mnie oczarowaly.. NOA Perle. Oczywiscie cena nie na moja kieszen, ale jak i za miesiac beda mi chodzily po glowie to sie zlamie ;)

Magdalenka, no cóż, duszą towarzystwa nie jestem, a już na pewno nie z powodu tej mojej wiedzy o mechanizmach kulturowych, bo gdy staram się ludziom uświadomić jak bezmyślnie powielają pewne stereotypy, to jakoś już nie chcą więcej ze mną rozmawiać :-p

A Twoja wiedza jest dla nas naprawdę cenna.

Dołączam do apelu Mariki, żeby Iwka opisała jeszcze trochę te pozapolskie realia :)

A szpinak i wątróbka - cymesik ;) ale fakt, że wątróbka musi być bardzo dobrze przyrządzona.

nadrobiłam czytanie więc witam ponownie

byłam u gina i widziałam maleństwo. wszystko jest ok,rosnie, wierci sie mam w końcu pierwsze zdjątko niestety nie pokaze wam bo nie wiem jak to zrobić może u siostry sie uda mają sprzęt i znaja się ja to nie bardzo w tych sprawach.Czy u was też płacicie za zdjęcia? ja chodze do państwowej przychodni i 25zł kazali zapłacic-skandal:angry: .moja kolezanka w zeszłym roku w tej samej przychodni dostawała zdjęcia z każdego badania i nie płaciła nic!:wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry