reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Anna ja nie wiem czy masz nadwagę ważąc 70kg przy wzroście 170 :no:twoje BMI wynosi 24,0 a BMI pomiędzy 22 a 25 wskazuje na prawidłową wagę i jest związany z dobrym zdrowiem!
wiesz ja przed zajściem w ciążę bardzo dużo czytałam o odżywianiu się o wadze itp,wszystkie dietetyczne sprawy bardzo mnie interesowały.Sama po ciąży z Olą nie wróciłam do poprzedniej wagi ale starałam się na tyle schudnąć aby mieścić się w normie...
Twoja lekarka nie ma racji:no:-chociaż to ona jest lekarzem nie ja, ale ona jest ginekologiem a nie dietetykiem, dwa w ciąży zapomnij o odchudzaniu, za to spacery i zdrowa dieta na pewno da rezultaty.np zwykły chleb zastąp ciemnym, ogranicz słodycze, a le ziemniaki nie wiem czemu się wszyscy ich czepiają, jak się je wszystko z umiarem to nic nie wejdzie w dupsko! najgorsze jest podjadanie-przyznam że to i mi się zdarza...ale wiem że robie źle, i wiem od czego to dupsko rośnie:evil:

reklama
macie tu link ja sobie wzięłam to do serca:laugh2: zapisałam nawet na kartce ile w którym tyg powinnam przytyć, pamiętajcie że to tylko internetowy kalkulator, jedna kobieta ma większą tendencję do tycia inna mniejszą.i czy dwa kilo w tą więcej czy mniej to nie tragedia!

link:
kaltulator przyrostu wagi

Dziewczyny, ta zasada z pulsem wg słów tej mojej znajomej nie miała się sprawdzać w 100% - chodziło tu raczej o bardzo duże prawdopodobieństwo.
Anna, witaj w Klubie L4. Jesteś w doborowym towarzystwie. ;-) Z herbatą nie przesadzaj, bo ma teinę, która ponoć ma właściwości poronne. Lepiej pić wodę mineralną i herbatki owocowe lub ziołowe typu rumianek.
Ewa, i co powiedział lekarz?

Witam w nocy :) parę dni mnie nie było... problemy techniczne:baffled:

magdalenka - dzięki za info dot. kwasu foliowego... u mnie jest niby ciąża zagrożona i może dlatego cały czas mam go brać - dziś będę wiedziała czy mogę zacząć brać witaminy - moja morfologia cały czas spada :baffled:

bazylia - mi znowu lekarz dermatolog powiedział, że zovirax w maści można brać po konsultacji z ginekologiem... niby dziecku nie szkodzi bo już niemowlętom podaje się zovirax... :confused:

zebra - ja też mam tak... z KAŻDĄ wizytą w toalecie... od początku grudnia... zaczyna mi się to wydawać nienormalne... nawet papieru toaletowego nie kupujemy różowego :baffled:

Ankami - apropo haftowania... :happy: ja haftuję pięknego tygrysa z dwoma tygrysiątkami... śliczny jest... i duży - ponad 30x30cm :-) zresztą same oceńcie:

marika - ja się dowiedziałam, że nawet kropli żołądkowych nie można choć są ziołowe... :baffled: więc już nie wiem a Twoja Ola ma faktycznie twarz aniołka... choć na zdjęciu widzę, że siedzi na szczotce (miotle) :happy:

mila - ja też to słyszałam - u mnie w 12tc na USG maluszek miał puls 143 a w 16tc - 140

USG połówkowe ustawię sobie jakoś w przyszłym tygodniu... może w czwartek - będzie to 21tc. Lekarz radziła zrobić między 20-22tc. Jak myślicie ile powinno ono trwać?:confused:

Jeśli chodzi o wanienki to ja jestem albo za tradycyjną (gdzieś 25zł) lub ONDA (60 zł) będzie pewnie stała na krzesłach albo na ławie przy kąpielach... no ale zobaczymy :happy:

My z mężem mieszkamy na 53m - 2 pokoje z kuchnią i łazienką, meblując nie pomyśleliśmy o miejscu dla dziecka i przez to jeden telewizor i stolik pod niego idą do moich rodziców :baffled:

cd...

ostatnio mam problemy ze snem... spać na wznak nie można, na prawym boku też nie wskazane tylko na lewym... heh...:baffled: przez to wszystko nie mogę zasnąć... i wszystko mnie denerwuje... dziś jest doskonały przykład bo jeszcze nie spałam tylko siedzę sobie cicho przy kompie ze słuchawkami i oglądam filmy :-) ... apropo filmu - mam już "Przekleństwa niewinności" wersja z lektorem tylko jakość chyba nie jest idealna druga opcja to wersja z napisami - ciut lepsza jakość - jaką wolicie?

:szok: :szok: "przed snem" wysmarowałam się oliwką i siedząc teraz przy kompie zauważyłam (po 3htego siedzenia), ze mam mokrą koszulę nocną :szok: wycieka mi przezroczysty płyn :baffled: :confused: z piersi nie wiem co się dzieje... najdziwniejsze jest to, że nie cieknie z jednego miejsca na brodawce tylko z kilku :szok: czy to jest normalne? (a tak wogóle to czy przy karmieniu mleko cieknie z jednego miejsca czy z kilku dziurek? :confused: - głupie pytanie :baffled: :zawstydzona/y: )

Anna ja tez na Twoim miejscu nie piłabym zbyt dużo herbaty (mówię o herbacie czarnej)
Bazylia, Ewa co u Waszych Maluszków????
Alkmena ja nie kupuję żółtego papieru, bo cały czas wydawało mi się, że plamię...
Jesli chodzi o wyciek z piersi to siara i jest to normalne (u jednych pojawia się wcześniej u drugich przed samym porodem, a u trzecich już po), a mleko płynie kilkoma dziurkami :) to nie jest głupie pytanie! :)

Alkmena zgadzam się z zebrrą-mleczko cieknie z kilku dziurek, i to jest całkiem normalne że w ciąży tak się dzieje, u ciebie faktycznie dość szybko, moja koleżanka za miesiąć rodzi i zaczęło jej cieknąć w 7 mcu tak obficie że bez wkładek do stanika nie rusza się nigdzie.
Jeśli chodzi o spanie mi też coraz niewygodniej, na lewym boku mi źle, więc śpie na plecach lub prawym boku ze zgiętą nogą pod którą mam poduszkę:tak:;-)
aaa i tygrys wspaniały!!! naprawdę sama go zrobiłaś:confused::laugh2: podoba mi się, masz talent!!

Alkmena a co do Oli...to ty chyba z lupą siedziałaś przy tym monitorze:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::zawstydzona/y: bo ja weszłam w moje obrazy aby zobaczyć tą miotłę-i faktycznie!!!! mała czarownica...aaaa!!!:szok::szok::szok::szok::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
marika - dzięki za link do kalkulatora przyrostu wagi. Sprawdziłam powinnam ważyć 72.30kg a nie 74kg. Za mało ruchu :zawstydzona/y: Ale jak tu gdzieś wychodzić i się ruszać jak człowiek ciągle chory???

Tak przy okazji
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WALENTYNEK!!!

Czy Wasi mężowie/partnerzy pamiętają o tym święcie? Mój udaje, że nic nie wie :zawstydzona/y: A że idzie na 15.00 do pracy to nici z romantycznej kolacji. Oj smutno mi​

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry