• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Niusia my co prawda mamy pokoik dla Krzysia ale też będzie na razie spał w swoim łóżeczku ale w naszej sypialni. Jak się urodzi to już powiedziałam mężowi jak ma przemeblować sypialnie. Najważniejsze latem jest to, żeby łóżeczko nie było na linii okno - drzwi i nie chodzi tu tylko o zasadę feng shui (czy ja k to się tam pisze) - bo mi mąż zarzuca, że się tym sugeruję, :-D tylko o to by dziecko nie stało w przeciągach :tak:
A śpiworki to są chyba dla kilkumiesięcznego bobasa, prawda? Noworodek może wpaść do środka, więc lepiej kocyk.

Julkowa no dokladnie drzwi i okno non stop otwarte:-D
Ha, no to ladnie jednak przemeblowanie nie uniknione bo lozeczko wlasnie mialo stac miedzy drzwiami i oknem:no:
Ja kupilam spiworek rozmiar: dla noworodka i tego bede sie trzymac, bo boje sie uzywac kocykow czy poscieli zeby sobie nie nalozyl na buzke.
Dobrze kochane, znikam na chwile ide robic obiadek, dzis zupa pomidorowa, mlode ziemniaczki z kotlecikiem z indyka i kalafior;-)

Pręgówka - ja wczoraj doświadczyłam na własnej skórze strajku w szpitalu... :wściekła/y: w skrócie: miałam dostać od gin skierowanie do szpitala,. skierowanie na USG i przedłużenie zwolnienia... a że strajk to baba nie przyszła... wzięła sobie wolne... zagadałam wiec z moją lekarz od nadciśnienia czy wypisze mi zwolnienie a ona że strajk od wtorku i nie może sie wyłamać... bardzo oczywiście przepraszała :wściekła/y: CUDEM było wolne miejsce w prywatnej klinice gdzie moja firma ma wykupiony dla pracowników abonament i dzięki temu mam wszystkie papiery których nie dostałam w szpitalu...

Witam Dziewczyny jak sie macie dzis? jak samopoczucia? i nasze brzuszki??;-)
Ja dzis wyjatjkowo dobrze spalam cala noc i wyspalam sie tylko raz o 5 rano bylam na wycieczce do toalety!ale to chyba dlatego ze bylo otwarte okno i nie bylo duszno w pokoju..a w nocy pogoda dopisala wiec moglam sie wyspac spokojnie!!:blink:Jak narazie nie mam zadnych oznak porodu skurczy :no:zadnych zadnych ..tylko czasem cos tam zaboli..:-(ale to normalne !!juz we wtorek wizyta u midwife wiec moze sie cos dowiem i cos sie ruszy ?:-p wczoraj wieczorem bylam na spacerku z moim M poszlismy do sklepu dokupilam pare rzeczy-ostatnie do szpitala-ten olejek i maly zel pod prysznic, szamponik itp.!! jak sie przeszlam to odczulam malej glowke w dollee wieczorkiem doskonaleee a do sklepu nie jest tak blisko ...ale powolutku dotarlismy :laugh2::-p
Dzis obejrzalam taki fajny program w Tv na temat kobiet ciezarchy od poczatku-poczatek ciazy do konca-porodu i stwierdzilam ze jak Mala chce to niech siedzi, nie bede jej wypychac na sile!! kazdy dzien we Mnie lepiej dla Niej - a kiedys bedzie musiala wyjsc -wydaje mi sie ze wyjdzie w terminie albo i po :-p

Kasiulec81- Przesylam ci pozytywna energie Kochana !! Bedzie dobrze, widze ze chyba zapoczatkujesz nasze lipcoweczki ja mam na 7 termin i raczej nie bede miala swojej Niunki tak szybko jak Ty synka:tak:;-)Bedzie dobrze ..trzymam kciuki!!i zycze szybkiego porodu i lekkiego oby wszystko bylo OK Jak juz bedziesz po to napisz wrazenia i emocje oraz wklej zdjecia!!czekamy zniecierpliwione...oby z babcia bylo OK!! mysl pozytywnie :blink:!!

Zebrra - Jesli tak przeczytalas to tak musi byc ...:-p co nie?

Ankami- aha , rozumiem Cie!! Ja sie boje porodu i nic tego nie zmieni ...niestety!a dlaczego myslisz ze beda jakies komplikacje? mysl pozytywnie ...:tak::confused:

2411magdalenka- dobrze ze udalo sie zahamowac wszystko..bo to za wczesnie

julkowa- ja uwazam ze dziecka nie wolno przegrzewac jak i nie wolno chlodzic ..dziecko potrzebuje wiecej ciepla niz my dorosli bo jest mniejsze i trudniej mu utrzymac ciepelkooo..ale bez przesady mysle ze body i letnie skarpetki wystarcza i czapeczka na gloweczka jak sie idzie na dwor jak jest delikatny wiatr !! Kazda Mtaka wie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze prawda??nikt lepiej nie bedzie wiedzial ....:tak::-p:-D
to nie dobrze ze masz malo wod plodowych:no: ..dzis mowili o tym w programie specjalnym ze jak jest malo wod to dziecko nie moze sie rozwijac prawidlowo :dull::sorry:

Niusia23- Ja wlasnie ja robilam przemeblowanie z tego powodu ze dziecko nie moze byc na przeciagu i nie moze stac kolo okna u nas jeszcze plazma-tv przeszkadzala i wszystko trzeba bylo przestawiac !! :tak:ale szczerze mowiac teraz Mi sie bardziej podoba i jakos wiecej miejsca sie zrobilooo hehehe wydaje Mi sie ze moze spac przy otwartym oknie byle nie blisko(pod oknem) i jak wieje wiatr czy jest chlodno to moze wiac jak sie ma nie plastikowe okna !! tak mi sie wydaje ...:confused::confused::cool:

ja narazie nie kupowalam spiworka bo sama nie wiem co bedzie dobre ja mam kolderke i kocyki i rozki i sama nie wiem narazie bede kladla w rozku jak jest malutkie!:confused:;-)

reklama
Buziaczek,to fajnie ze jeszcze na korzysc Wam wyszlo, no ja poki co niemam koncepcji jak to urzadzic:wściekła/y: Moze poprostu wstawie lozeczko do sypialni a salon zostawie jak jest, przeciagu moge uniknac zamykajac inne okna w domu a zostawiajac wlasnie tylko to w sypialni a odstep od okna do lozeczka bylby jakies 160cm.
Jeszcze moze zapytam poloznej co ona mysli o spaniu przy otwartym oknie, czy niema zadnego ryzyka o zdrowie dzidzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry