klaudia81.81
Fanka BB :)
Jedyny plus to taki ze synek jest teraz rocznikowo rok mlodszy bo mial sie w grudniu urodzic a urodzil w styczniu 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
toxo się można zarazić tylko przez układ pokarmowy, nie przez krew.dziewczyny byłam u koleżanki złożyć życzenia bo ma urodziny i ona ma małe koty nie dotykałam ich ale jeden z zaskoczenia skoczył mi na kolana i lekko zadrapał no dosłownie na milimetr w domu przemyłam wodą utlenioną czy mogłam się zrazić toxo czy panikara ze mnie ??? popsuło mi to humor konkretnie wyszłam od niej zła jak nie wiem co ...........
Oj nie- w ogromnej ilości przypadków można zarazić się przez układ pokarmowy TAK, ale nie TYLKO. Rzadziej wrotami zakażenia jest uszkodzona skóra (opisywano u pracowników laboratoryjnych) lub błona śluzowa odbytu (homoseksualiści). Rzadko, więc bardzo małe ryzyko, ale zgłosić to lepiej lekarzowi przy wizycie. W ramach ciekawostki- ciężarnym, u których nie wykazano obecności pciał pciwko toxoplazmozie na początku ciąży zaleca się powtórne ich wykonanie w kolejnych trymestrach. Niezależnie od tego, czy miały kontakt z kotami, czy nie.toxo się można zarazić tylko przez układ pokarmowy, nie przez krew.