• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2015

Kati,tak po chłopsku mówiąc sama Wit D3 wchlaniana jest "gdzie popadnie",a K2 robi tyle,że ona wypełnia konkretnie miejsca w organizmie,w których są braki. Jednak należy zachować odstęp czasu w ich polykaniu,tak jak i z każdym innym lekiem.

Angi-gratuluję syna!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kobietki . Mnie obudzila pigula przyeszla mierzyc cisnienie I tetno maluszka to maluszek mial 135 ...a dzis mnie czeka usg i sie dowiem wszyszystkiego kiedy wyjde z tad ...ale leki te same na podtrzymanie daja mi ...

angi wawa ja też mam zawsze podobne ciśnienie i lekarz mówi że jest dobre :-) gratuluje synka!:-)
ewcziz super że masz dzisiaj usg pooglądasz maluszka i może wkrótce już wyjdziesz.. trzymam kciuki by wszystko było ok:-)

ja mam takie pytanko.. niby moja 3 ciąża ale prędzej tak nie miałam..
ok 2 razy dziennie robi mi się twarde podbrzusze na ok 40sek i towarzyszy przy tym ból.. to są skurcze przepowiadające czy coś bardziej niepokojącego? tez któraś z was tak ma?

A ja byłam wczoraj (19 t 4 d) na USG i maluch fikał, zasłaniał się :-D
Ale ostatecznie lekarka stwierdziła, że raczej dziewczynka, mimo że 4 tygodnie temu mówiła że raczej chłopak :-)
No to ja już w końcu nie wiem, słyszałam że zdarzają się często pomyłki i wszystko zależy od ułożenia dziecka. Dlatego na razie nie proszę o zmianę na "liście lipcówek". Poczekam co będzie na następnych USG :-)

Poza tym wszystko jest w porządku, za tydzień mam badania prenatalne, dziś tętno było 162 (na szczęście spadło, bo w 12 tyg. było 171).

Jestem po badaniu ...zostaje do poniedzialku ... Mam nadzerke na prawie cala szyjke i jeszcze rozpulchniona i sluz lekko rozowaty ....az zla jestem bo mialam robiona cytologie to byla prawidlowa i jak pytalam lekarza w wrzesniu czy jest to powiedzial ze ladnie sie wygoila ...

Wit D3 wraz z Wit K2...

witaminę D3 to trzeba przede wszystkim brać z tłuszczem, żeby organizm czerpał z niej korzyści.

Ja dodać mogę tyle: masło jemy,bo Wit A bardzo potrzebna

dzienne zapotrzebowanie kobiety w ciąży na witaminę A pokrywają dwie marchewki, przedawkowanie tej witaminy jest niebezpieczne dla płodu, dlatego odradza się jej suplementowanie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziś moja połóweczka ,a w czwartek połówkowe usg.
Coś nastrój mi siada.Hormony ciążowe chyba szaleją na maksa ....oczy w mokrym miejscu,wszystko nie tak .

Całe szczęście ,że mam dużo roboty i nie będę miała czasu myśleć o nastroju...
u mnie na plusie 0,6 kg ...niech tak zostanie
miłego dnia dziewczyny
kciuki i dobre myśli dla chorowitków

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry