reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella ten laptop jest tak słaby technicznie że nie da się nic zrobić. To jest taki mały netbook który mój mąż mi kupił jak się wprowadziłam [emoji16] dawno nie używałam bo miałam z pracy maszynę nie da zaniechania [emoji17] muszę przywyknąć. Trzymam kciuki za wizytę [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji110][emoji110][emoji110]

Obudziłam się na siku i jakoś nie chce mi się spać. Myślałam że dziś będę mniej ważyć a tu dupa:p a wizyta dopiero za tydzień! Lekarz będzie burzyl - na ostatniej wizycie jak mnie ważył to jakoś zonk wyszedł że przez 3 tyg przybrałam 0,7kg i przez to teraz przez 3 tyg wyjdzie mi przynajmniej 3kg:// a jak miałam przyrost 2,5 na 3 tyg to mówił że trochę za szybko:( ile tygodniowo zdrowo jest tyc? Mi z moich notatek wychodzi jakoś 0,6 na tydzień. Żeby nie było nie przeszkadza mi tycie tylko wiem że za szybki przyrost jest niezdrowy.
Edit: dobra postawiłam wagę inaczej i jest kg mniej[emoji14][emoji14]

Miłego poranka [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Helol [emoji3]

Pumelova - no właśnie najlepiej z wagą pokombinować [emoji6]

Ewella - u mnie też wczoraj była ogórkowa i została nietknieta - bo wszyscy rzucili się na schaboszczaki, zjadłam i ja... Ale jakoś tak bez większego smaku - coś schabowy nie podchodzi mi w tej ciąży (to było moje drugie podejście).
Tak więc zupę mam, ale nie wiem co na drugie... Mięso w sumie też jeszcze mam (tyle, że ja już go jeść nie będę). Naleśniki były tydzień temu.

Liluli - mam nadzieję, że udało się ponownie usnac [emoji5]

Witam Was z rana Dziewczyny!:)
Dzisiaj mam plan na duze leniuchowanie, tak bardziej stacjonarnie:) wczoraj odczuwalam klucia w brzuchu, dosc stresujace, wiec dzis wlaczam na luuuuzz. Tylko przed przedszkolem pojade z corcia do logopedy, zawioze dzidziola do przedszkola a potem mam plan na slodkie nic nierobienie;) dopiero pod wieczor mam wizyte u gin prowadzacego. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dzis i gratuluje Dziewczyny udanych wczorajszych wizyt. Chlopakow nam przybywa:)
Ps tez musze wskoczyc na wage dzis na wizycie, w domu jakos zawsze mniej waze, tylko ze wskakuje na wage rano a wizyty mam wieczorem.

Pumelova, u mnie waga w zależności od podłoża na jakim stoi to trochę inaczej waży. Jednak u mnie na szczęście najmniejszy pomiar jest tym prawidłowym, już to spradziłam ;)

Liluli, współczuję tych nocek. Mój mąż czasem wyjeżdża na kilka dni czy tygodni, i musiałam się przyzwyczaić żeby samej zasypiać. Łatwo nie było..

Pola, ja zawszę u położnej podaję wagę poranną. Myślę, że tak jest najlepiej, bo u mnie wahania wagi w ciągu dnia dochodzą nawet do 2,5-3kg! Także by wychodziła spora różnica.. ;)
Powodzenia na wizycie!

Ja powiem szczerze, że wczoraj przed pójściem spać się rozkleiłam. Płakałam w sumie bez powodu, ale miałam straszną potrzebę. Trochę mi ulżyło i mam nadzieję, że będzie trochę lepiej. No i na pocieszenie, zamówiłam sobie właśnie kilka ciuszków przez net, więc humor od razu mi się poprawił. Tym razem dla mnie :) bo ostatnio wszystko co kupuję jest dla maluszka.

Miłego dnia wszystkim!

Aga k_m poogladam jeszcze tv,porozmawialam przez tel.i udalo mi sie znow zasnac [emoji4]
Dzieki za pomysl na nalesniki [emoji6]

Pola,Ewella kciuki za wizyty [emoji110][emoji110]

Linoone ja sie jakos nie moge przyzwyczaic. Wczesniej tez czasami wyjezdzal na 3 tyg.to ja wtedy pomieszkiwalam u rodzicow [emoji5]ale juz na szczescie nie jezdza teraz w delegacje [emoji4]

Ostatnia edycja:
Witajcie brzuszki :)

Ja po dłuższej nieobecności..Intensywny tydzień w Polsce miałam, który mnie mega wyleczył..dalej przemeczona dochodzę do siebie..Próbowałam was nadrobić ale niejestem w stanie..Co zabieram się do lektury to zasypiam..nie żebyście przynudzaly..po prostu jestem przemeczona...
Co do wagi to u mnie tydzień w Polsce zaowocował +3kg..jest to bardzo dużo jak na tydzień..wiadomo że jak dawno niebylam w kraju to i wszystko smakowało..wiecej na pewno zjadlam..ale nie żebym się jakoś obzerala..
Miłego dnia dziewuchy ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola trzymam kciuki:)

Linoone czasem chce się poprostu poplakac i nic innego nie pomoże. Też tak miałam niedawno że płakałam bez powodu a mój m nie ogarniał o co poszło [emoji3]

Aga km noo właśnie poprzestawialam i jest git[emoji16]

Idę spać dalej [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Misia te bóle to mogą być nerwobole,też tak miałam często w 1 trymestrze,nie wiadomo z jakiej przyczyny,potem minęły
Ja już po polowkowym,wszystko w normie,nawet spojenie w miarę ok narazie,na przepukline i żylaki jakieś tabletki mi przepisał i tylko przy jednym pomiarze dwa razy się zastanowil bo powinna ważyć ok.300,Max 350 gram na tym etapie ciąży,a waży 500!,lekarz stwierdził że brzuszek ma ok,tylko długie nogi,więc jest cienka i długa.Teraz sprawdzałam,w miesiąc przybrała 300 gram.Właśnie patrzę liluli pisała że jest po wizycie i dzidzia waży 550,a który to tydzień?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tea, waga swoja drogą, powinna potwierdzic gin biometrie plodu czy sie zgadza czy przypadkiem Twoj synek nie jest poprostu starszy :)

reklama
Madzia współczuję takiego polowkowego,wkurzona byłabym na maksa,
Kasia ja spojenie odczuwam dopiero w ostatniej ciąży,poprzednie nic takiego nie czułam
Dziewczyny wiele z was pisze że spodziewa się wcześniejszego rozpakowania,jak to jest,od którego tygodnia dziecko może bezpiecznie przyjść na świat?znaczy bez żadnych późniejszych komplikacji,38 tydzień to już jest donoszony tak?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Teoretycznie od konca 37 tygodnia ciąża uważana jest za donoszona. No chyba ze dziecko wazy mniej niz 2500 - wtedy jest uważane za wcześniaka.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry