reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej. No i po spaniu. Od 2.30 przekrecam się w łóżku. Wstałam zjadłam śniadanie i synek skacze w brzuchu ☺

Aniek42 jestem zdecydowana☺
nie miałam opóźnienia z kasą na l4. Wypłata przyszła normalnie 10.

reklama
Ola W u mnie od wczoraj zauważyłam że brzuch mi się rusza, wcześniej tak mocno nie kopala:D któraś z Was pisała że się rozkreci w 25tc:D też mnie wkurza ze moi rodzice pytają codziennie jak zdrowko:D ale moja mama jest typem osoby która nie wtrąca się do niczego - nigdy nie krytykuje moich opinii. Teściowa też się nie wtrąca więc mam nadzieję że do wychowania to też nie będzie:D

Misia my tylko malujemy 2 pokoje bo mamy czekoladowy to trzeba rozjaśnić więc nie ma co zrobić nie po mojej myśli na szczęście:D

Aaggaa widziały galy co brały:D teraz na L4 to przynajmniej sprzątam:D nawet pranie zaczęłam robić:D tylko prasowania nie ruszam:p mmm super że będziesz miała z ogródka!

Kasia831 ja jestem ciekawa czy teściowa będzie chętna sie zajmować:D wydaje mi się że tak ale jej mąż nie lubi zapachów i dźwięków hahaha powodzenia przy kupie:D ona np pasztetu nie może przy nim piec bo mu przeszkadza:D

Abed Oki czekamy[emoji16] takich sportowych sukienek to już mam aż nadto - nigdy nie chodziłam w sukienkach a ciazowych to mam już 6 :D

Ewella Maziajka Megan kiedy? Bo gdzie to chyba najlepiej Kato jeśli Wam pasuje. Może jakaś galeria handlowa bo kawiarni nie znam, ja na mieście jem tylko hambki.
Jutro ma być jeszcze cieplej! Wieczorem w końcu wyszłam w balerinach i płaszczyku który się już nie zapina:(

Kylesa bardzo się cieszę że maleństwo podgonilo:*:)

Aniek42 w happymum taka elegancka to tak 200-300zl ale polecam ci zobaczyć na Załężu. Jest tam na hali tej zamkniętej stoisko z ciazowymi. Sama będę kupować na wesele za niecały miesiac. A co do wypłaty mi wypłaca l4 pracodawca i dostaje tak jak przed l4

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny chyba coś mnie bierze od 5 rano boli mnie gardło Nelcia tak dawała mi popalić że zero spania kicham smarcze wczoraj było tak pięknie polaziłam na krótki rękaw zimne picie z lodówki lody i praca na działce zrobiły swoje:errr:

Ból krocza jest taki że gaci normalnie nie można założyć czytałam że to może być nawet rozejście spojenia łonowego widziałam takie pasy na tą dolegliwość
Dziś pogadanka z ginekolog będzie na ostro bo oni nie robią usg a ja bez tego badania nawet nie wychodzę:dry:

Hejka!
Czytam was na bieżąco, ale nie chce mi się jakoś pisać. Także wybaczcie, ale nie będę każdej odpisywać..
Ola W., mam takie same zdanie w kwestii pomocy. Dziecko jest moje, ja się nim zajmuje i dziadkom na pewno nie dam przez pierwsze miesiące ;) Tzn. wiadomo, kontaktów nie będę ograniczać, ale nie będzie mowy o zabieraniu go gdzieś przez nich, wpadaniu mi codziennie do domu czy czegoś w tym stylu. Trochę się boję, że szczególnie teściowa będzie miała pretensje, ale ja mam to w nosie. Taki mam charakter. Nie dam sobie wejść na głowę. Teraz też już raczej do mnie nie dzwonią z pytaniami "jak się czuję", bo po prostu nie odbieram ;) jestem okropna ale co tam. Nie będę się denerwować tylko po to żeby komuś sprawić przyjemność... Tak samo jak ktoś chce mnie zaszczycić niezapowiedzianą wizytą- po prostu nie otwieram [emoji14] Jak urodzi się mały, też nie dam sobie wejść na głowę

No i chyba wreszcie przyszła wiosna i jakaś nowa energia we mnie wstąpiła :D wczoraj było tak cieplutko, teraz też się zapowiada fajny dzień. Uwielbiam wiosnę! Żałuję tylko, że nie mogę wyjść sobie na rower, uwielbiam jeździć.. pozostaje mi stacjonarny + otwarte okna w domu :D

Mój brzuch też się rusza! A jak dotykam brzucha ja czy mąż, to przestaje. Dlatego zwykle nie dotykamy, po prostu patrzymy. To taki śmieszny widok.. to niesamowita myśl, że tam faktycznie ktoś mieszka [emoji4]

Patuszka, powodzenia na badaniu :)
Tymuniek, biedactwo, zdrówka!

Ostatnia edycja:
Hejka
Ja szybciutko....
Patuszka powodzenia na badaniu i dobrych wyników.
Tymuniek zdrowka-oby Ci przeszło szybciej niż mi-dalej kicham i smarkam ale już tak gardło nie boli:)
Zaraz idę się myc i lecimy z cora do dentysty a potem do szkoły jakieś dokumenty podpisać.
Dzisiaj przychodzi położona, ciekawa jestem jak to będzie ;)
Miłego dnia w pracy domu i na zakupach :biggrin2:

Ps mój ostatnio dotyka brzucha i mówi o czują władze to siedzą cicho gdzie przed dotknięciem wariowaly-taki zadowolony a za chwilę jak go kopać zaczęły to już nie wiedział co powiedziec oprócz tego że czuje:p

Tymuniek ja też się rozwaliłam. Wczoraj rano kondycja na 5, a w ciągu dnia tak mnie zaatakowalo, że jadę zaraz do lekarza bo chyba mam zapalenie oskrzeli. Gil i duszności straszne, a w płucach świsty jak u starego palacza [emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, chyba takie uroki wiosny i tych okresów przejściowych.. łatwo coś złapać. Ja póki co się trzymam, jem dużo owocków i warzyw i staram się zbyt nie rozbierać, żeby mnie nie przewiało. Mimo, że pogoda kusi do łażenia bez kurtki i szalika ;)

reklama
Kylesa gratuluje! Co bylo powodem w puerwszej ciazy ze coreczka gorzej rosla, do ktorego tygodnia ciazy donosilas

Patuszka smacznego :)

Tymuniek nie dawaj sie chorobie.
Dzieki!!! Maja urodzila sie w 31 tc przez ekspresową cesarkę z wagą 1060 g. Hipotrofia wewnątrzmaciczna spowodowana miewydolnością łożyska. Prawdopodobnie wystapily zakrzepy i w obecnej ciąży kłuję się w brzuch (clexane) i moj gin mi kazał brac acard. No i teraz stała kontrola i gina i hematologa i jeszcze endokrynologa [emoji3]
Po urodzeniu zrobią badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego.
A tymczasem trzeba sie cieszyc ze rosnie i na razie brak oznak hipotrofii. .. [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry