reklama

Lipcowe mamy 2017

Liluli a jakis szybki kryminał 'pogrzebany' Petera Jamesa. Szybko się czyta, w 2 dni przeczytałam. Mecze Stephena Kinga bo wszyscy to tak zachwalaja a ja nigdy nic nie czytałam i już miesiąc czytam Rose Madder masakra jakaś. Jestem fanką kryminałów ale Kinga chyba nigdy nie zostanę.
Łazanki mmmm[emoji173]

Kylesa jejku jaka historia.. :* nie dziwię się że się bałaś drugiej ciąży. A wiadomo czemu urodziłas przedwcześnie?
Ja muszę iść do szkoły rodzenia bo nigdy nawet nie miałam dziecka na rękach i jestem zielona w temacie:D a program jest taki fajny że się doczekać nie moge[emoji16]

Aniek nie daj się!

Jenny fajnie że przetrwałas glukoze;)

Aha no bezpieczny maluch był dla mnie super, nie miałam pojęcia o pierwszej pomocy i bardzo się cieszę że tam poszłam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie brzuszki :)

Kolejny dzień zapowiada się pięknie..już od rana ptaki spiewają.. :)
Ostatnie dni takie cieplutkie że spędzamy je z synkiem na dworze..

Ja zaraz do szkoły..i próbne testy..

Co do pomocy przy dzieciaczku..przy pierwszym byłam nastawienia "sama sobie radę dam" i też tak było ( bo moja rodzina mieszka w Polsce a ja w Holandii..była tylko rodzina partnera, ale im niechcialam powierzyć opieki) Nieraz mamy cięższe chwilę, potrzebujemy odpocząć czy zrobić coś dla siebie..zregenerować siły..Ja byłam z tym wszystkim sama (przez pierwsze 3tyg moja mama mi pomagała, przyjechali z tatą by mi pomóc) a później już sama..Co mogę powiedzieć to jeśli miałabym szansę by rodzice mieszkali bliżej i mogliby pomagać, chętnie bym z tej pomocy korzystała..Opiekuna nad bobasem bywa męcząca.. Teraz też przyjadą rodzice i zostaną z miesiąc..dlatego by zająć się moim starszakiem..i jestem im za to bardzo wdzięczna..

Kyles współczuję doświadczeń i tego ciągłego strachu..Mam nadzieję że tym razem będzie zupełnie inaczej..uściski dla córeczki..
Co do suwaczka to ja go niewidze..

Aniek zdrówka życzę!!

Aga_k_m mam te samą aplikacje :)

Życzę wszystkim miłego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa, będzie dobrze[emoji4]
Ja jestem wczesniakiem, urodziłam się 02.02 a powinnam 29.04 (ponad 12 tygodni przed terminem), to było w 1989. Wtedy nie dawano mi żadnych szans na przeżycie, jestem tutaj wyłącznie dzięki mojemu cudownemu Dziadkowi lekarzowi (dentyście, żeby było ciekawiej) i ogromnej pracy jaką wykonała kochana Babcia.
Kochana, jestem zdrowa (lapalam bardzo często infekcje jako małe dziecko, teraz jako dorosła osoba tylko raz w roku), rozwinęłam się prawidłowo, skończyłam studia i właśnie oczekuję swojego pierwszego dziecka[emoji4][emoji4]
Także wszystko jest możliwe, nawet jak inni mówią że nie to jak się w coś mocno wierzy to będzie dobrze[emoji4][emoji4]
Trzymam kciuki za Was[emoji11]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kylesa wspomnienia zostają na całe życie, teraz będzie lepiej :) doczekasz do 38 tygodnia przynajmniej :)
Aniek42 zdrówka dla wszystkich
Patuszka89 ja mam podobną historię kolegi z pracy, urodził się w 28 tygodniu 35 lat temu i mówi co położyli go obok matki i czekali, nie było wtedy inkubatorów... dziś jak to się mówi chłop jak dąb...

u mnie też piękna pogoda :) ja już w pracy, ale chyba sobie na piątek urlop wezmę, jakoś zmęczona jestem... Miłego dnia :)

Hej, hej [emoji3]

Aniek - zdroweczka!

Jenny - gratuluję pokonania glukozy, i zazdroszczę tej leżanki [emoji6]

Kylesa - niestety, nie widzę Twojego suwaczka, ale mi w ogóle mało się ich wyświetla - widzę raptem może z 5 dziewczyn. Swojego też nie widzę [emoji6].

Co do ruchów, to w pracy dość sporo ich wyczuwam (głównie siedzę), w domu jedynie jak się położę, no i widzę, że moja Niunka przyjęła za normę moje pobudki przed 5:00, i sama też zaczyna się o tej porze wiercic. Jeżeli wejdzie jej to w nawyk, to mam przerabane [emoji1].

Słuchajcie... byłam wczoraj na szkole rodzenia. Był masaż. Mąż sie starał, wszystko fajnie, ale kurde tak mnie dzis bolą ledzwia [emoji23] albo przedobrzył albo to po późniejszym spacerze? [emoji848]

Oprócz tego jets mi dzis MEGA Gorąco. Temperatura w normie. Nie wiem czy mnie cis bierze czy co... no i głowa pulsuje :D to bie moj dzien!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej brzuszki [emoji4]
Wczoraj pierwszy raz mały poruszał się w okolicy pępka i nad nim! Normalnie byłam w szoku, bo zawsze rezydował o wiele niżej. A jak się porusza, to wszystko widać bo brzuch cały czas tak jakby faluje, więc sobie leżałam i go podglądałam. To lepsze niż tv [emoji6]

U mnie dziś 101 dni do terminu, czyli jutro studnióweczka [emoji4]

Pogoda cudna, lecę na dwór wykorzystać słoneczko i trochę się dotlenić, bo podobno wieczorem ma padać.

Miłego dnia [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Inka macie też działeczke fajnie skąd botwinkę macie:) ja szczawiową robiłam
Bierzesz nospe na ból krocza?

Kylesa współczuję przedwczesnego porodu u nas 34 tydzień mały jako hipotrfik waga 1860 bez wylewów ale skutki przedwczesnego porodu są i widać i słychać.

Jadę po wyprawke dla małej:)

reklama
Truskawka - ja też daruje sobie tym razem szkole rodzenia [emoji5]. Pytałam mojej gin, która jest ordynatorka oddziału, na którym będę rodziła czy mam wznawiac szkolenie, to powiedziała, że w moim przypadku to nie jest konieczne, ale jeżeli chcę i mam czas - to proszę bardzo [emoji6].
Oglądałam program - choć powiem Ci, ze do lekkich nie należy, i ciężko się po nim pozbierać.

Tymuniek - udanych zakupów [emoji3]. Na który wózek się zdecydowalas? Ostatnio Roana pokazywałas. Dla mnie był faworytem, teraz jeszcze rozważam camarello (biorę pod uwagę długość wew.gondoli, w camarello dochodzi na plus lżejszy stelaż).

Linoone - ja też uwielbiam obserwować brzusio - czuję się wręcz zahipnotyzowana nim [emoji4]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry