Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Truskawka, Maziajka - ja też wyszłam z założenia, że jaka by płeć nie była - będzie super :-). Byleby zdrowe - bo to tutaj najczęściej pojawiają się problemy.
*W pierwszej ciąży najpierw marzyłam o bliźniakach (mam duże prawdopodobieństwo w rodzinie) - wyszła ciąża pojedyncza. Następnie trzymałam kciuki za płeć - Synka (chciałam Michałka [emoji2]) , bo mój mąż od samego początku mówił, że to Baba będzie, bo on wie co "robił" , poza tym musi być pierw "baba", co by później pomagała mamie przy bracie i wyreczala tatę [emoji15] [emoji6] [emoji2]. Imię też oczywiście Tata nadał - bo lubi jagody, i żadnej Jagody wówczas nie znaliśmy (ja miałam jeszcze w zanadrzu Anię i Michalinke).
Córa już od dawna nam robiła zamówienie na brata, lub siostrę. Aczkolwiek chyba częściej o bracie mówiła [emoji6].
Obecnie marzy o kocie [emoji23]
Maziajka - ja tą bułke jadłam i na śniadanie i na obiad, bo kolację już przesypialam. Mówię Ci..to było moje menu przez conajmniej miesiąc [emoji6].
Moja córka dopiero teraz zaczyna się powolutku przekonywać do żółtego sera [emoji2], ale musi być on w formie tych stixow badz zapiekany.
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi gin kazala zrobic tsh i jeżeli wynik bd niżej niż 2.5 to ok a jak wyżej to przyjść po receptę. Miałam 2.99. Narazie czuję się okOh jak dobrze, że mam jakiegoś towarzysza w tym temacie, bo już myślałam że jestem sama.
Ja biorę aktualnie 75 ale w pierwszych tygodniach mój organizm oszalał i tsh tak mi spadało że prawie w nadczynnosc wpadłam. Dziś jadę właśnie do endokrynologa żeby ustabilizował mnie.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Aga ja tez nic innego nie jem ale lepszy ser jak pasztet bo w 1 ciazy mialam.faze na paszter haha
Kasiulka chyba 29.09ja mialam ostatnia 24.09 termin mam na 1.07 i wg Om i wg Usg
![]()
Tak 29.09 ale tydzień temu w poniedziałek na USG miałam 8+6. A dziecko 2,2 cm. Na dole zdj z usg. Juz nie taki maluch zawiazki raczek, nóżek
U mnie widać tylko malutka kropeczke w pecherzyku. Na usg z 3 listop.Tak 29.09 ale tydzień temu w poniedziałek na USG miałam 8+6. A dziecko 2,2 cm. Na dole zdj z usg. Juz nie taki maluch zawiazki raczek, nóżek
Aga ja tez nic innego nie jem ale lepszy ser jak pasztet bo w 1 ciazy mialam.faze na paszter haha
![]()
No ja tez slyszalam, że w ciąży powinno się mieścić w przedziale do 2.5. Dziś idę do nowego lekarza , który jest ginekologiem i endokrynologiem w jednym. Zobaczymy co powie. Ja w przeciągu tygodnia spadłam z 1.8 na 1.08 i się wystarszyłam bo większości jednak rośnie tsh. Ale u mnie zawsze wszystko odwrotnie [emoji6]Mi gin kazala zrobic tsh i jeżeli wynik bd niżej niż 2.5 to ok a jak wyżej to przyjść po receptę. Miałam 2.99. Narazie czuję się ok
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jutro o 15 mam pierwszą wizytę i ginekologa i stres jak przed jakimś egzaminem [emoji12]O widzę, że nie tylko ja zmagam się z niedoczynnością tarczycyObecnie biorę euthyrox 150 i od początku ciąży jodid 100 . Zapewne endokrynolog podczas najbliższej wizyty podniesie dawkę euthyroxu.
Odnośnie wizyt, jutro o 16.30 mam to wyczekiwane USG. Już nie mogę się doczekać![]()