reklama

Lipcowe mamy 2017

Hehe mój też na każde "o zobacz" totalny bezruchu. Ale kilka razy męża tak pacnal, że nie mógł uwierzyć że aż tak to wygląda :) no i wogole dzisiaj mi lekarz powiedział że łożysko na przedniej ścianie. To ciekawe jakby było jak byłoby z tylu.
No i ma te główkę na dole, to się pytam lekarza czym mnie tam kopie, a lekarz zdziwiony o co mi chodzi- no jak to czym kolanem :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w praskim jesli bedzie wszystko ok bo to szpital I referencyjności.
Wybrałam ten szpital bo nie ma na nim takiego oblężenia, max 4-5 porodow na dobe a nie 12 czy wiecej jak w innych. Szkołe rodzenia też mają bardzo dobrą, nowy wyremontowany blok porodowy, a przede wszystkim moj lekarz prowadzacy tam pracuje. Wiem że mogę się nie strzelic w jego grafik (pracuje tam w srody 8-20) ale to nawet inny lekarz bedzie wiedzial kto i jak mnie prowadzil, a nie jakiś lekarz "krzak."
Jak po glukozie maly mi sie nie ruszal caly dzien i noc to pojechalam tam na ktg to zanim wyszlam to powiedzieli czy maja powiadomic mojego lekarza czy sama mu powiem ze malego przymulila glukoza :)

Emol tam już chyba po remoncie co? Kiedyś było strasznie. 26kwietnia znajoma tam rodziła i była zadowolona, ale zapomniałam się spytać czy już po remoncie :) a i wiem że to mało ważne ale mają tam najlepsze jedzenie z Warszawskich szpitali. :) jakiś ranking widziałam bo jako nieliczny szpital mają swoją kuchnie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, mają swoją kuchnie i w czasie sniadania dostajesz karte z 3 obiadami do wyboru w tym jeden wegetarianski. Ale tak ma tylko oddzial ginekologiczny bo to przecież zrtowe kobiety są, i bez cukrzycy i nadciśnien wiec mogli to wprowadzic. A z okolic Warszawy jesteście? Warszawa?

Megan22 no fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze :) a po ślubie no widzisz czas tak leci szybko :p a zakupy widziałam super :D wózek tez mega okazja :)

Linoone tez dzisiaj mam szkołę rodzenia z tą położną co później będzie do domu przychodzić, na być o pielęgnacji niemowląt :)

Aga_k_m tez myślałam o lekkiej diecie i lewatywie przed porodem, ale czy zdarze z lewatywa? Czy jak to myślisz robić jeżeli mogę zapytać :)

Ja też z Warszawy, planuje rodzić na Żelaznej. [emoji4]

Ewella [emoji4] No właśnie, a jak to jest z tą położną co potem do domu przychodzi? Tzn. skąd ona się bierze? Przychodzi z automatu, czy muszę sama wybrać? Ze szpitala czy z przychodni? Nie ogarniam tego..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella - ja zabieram z sobą do szpitala. Poprzednio też miałam robiona przez położna.
A w domu czopki (ale one nie działaly na mnie) [emoji6]

reklama
Mi w szkole rodzenia powiedziano ze lepiej czopki, 2 z ogleglosci 2-3 h bo lepiej jak wyjdzie "kamyczek" a lewatywa rozpuszcza wszystko i mozna potem być małą fontanną i dlatego niektore polozne mają gogle :)
A połozna trzeba wpisać w czasie rejestracji w szpitalu, to jest polozna z przychodni gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu. jak sie przepisujesz do przyhodni to wlasnie podpisuje sie zaswiadczenie o lekarza pierwszego konatku i wlasnie ta polozna.
U mnie jest taki problem ze ja w Józefowie jestem zapisana do przychodni (bo mieszkalam tam 3 lata) i sie nie bede przepisywac a nie wiem czy ona do Warszawy przyjedzie bo troche daleko choć to tylko Wawer :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry