reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hej za nami super noc ale jestem wyspana teraz tez mloda spi ja juz oboad zrobilam posprzatalam.

Co do laktacji Ewella i inne nie zrazajcie sie tak jak pisze Palinna dziecko potrzebuje rozkrecic laktacje i ja rozkreci ale potrzebuje na to czasu moja juz miala conajmniej 3 dni takie ze tylko cyc i cyc nic wiecej nie pomagalo darla sie w nieboglosy.Nawet spacer nie pomagal.Ale po tych dniach przychodza takie jak mam teraz ze je i spi tylko .A je co 3-4 h wszyscy szczesliwi.
Cierpliwosci dziewczyny to jest w KP najwazniejsze.
Zawsze mozna poratowac sie MM ale najpierw dziecko niech 2 piersi wyssie a potem ewentualne mm.Nie da sie dziecka zaglodzic na piersi.

Patuszka powodzenia trzymamy kciuki!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Kolejnym maluszkom na swiecie wszystkiego najlepszego:) a mamysiom wytrwałości.
U mnie nadal sie nie rusza, termin za 2 tyg rowno a ty cisza, wczoraj poszalalam z koszeniem trawy i innymi porzadkami ze dzis ciezki chodzic a jak kucnelam to myślałam ze mnie rozerwie w kroczu ale juz lepiej. Gin doradzil podszczypywac brzuszek to moze macice pobudzi i standardowo seks:p . Od wczoraj mam parcie na kanapki z nutella i frytki... czyzby magazynowanie?:p
Im blizej rozwiazania tym obawy wieksze czy dogadam sie z babelkiem....

Patuszka, powodzenia!

Pola, to to trzymam kciuki za jutro!

Pumelova, mój tak samo, pierwsza kąpiel jeszcze w szpitalu, bo chciałam żeby mi babeczka pokazała co i jak, i troszkę pokrzykiwał. Za to potem w domu cichutko podczas kąpieli. [emoji4]

Emol, ja też jestem krową. I chyba jestem stworzona do macierzyństwa, bo mleka mam hoho i jeszcze więcej. Masakra po prostu, moje wkładki laktacyjne ledwo to wytrzymują [emoji12]

Maziajka, super ze noc przespana [emoji4] mój się obudził 2 razy więc też jestem w dobrej formie. Rano na luzie zrobiłam sobie włosy i poprasowałam zaległości.

Madwoman, ale ja bym zjadła nutelle, mam straszna ochotę, albo taką ostrą pizze, albo zwykłego mcdonaldsa... ale trochę się boję, nie chce maluszkowi zaszkodzić.. w ogóle trochę się cykam z jedzeniem wszystkiego, niby dieta karmiącej to mit, ale i tak się boję..

My dziś wybieramy się do pediatry na pierwszą wizytę. [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję kolejnym mamusiom!

Ja jestem mega zmęczona dzisiaj, z resztą jak i od kilku dni. Leon się rozpycha. Dopakowałam torbę do końca, niedługo wybieramy się do rodziców na gołąbki, później chyba się prześpię z synem i pewnie zrobię jakieś porządki albo poćwiczę, zobaczymy. Pzdr.

Cześć:)
Aniek, Abed ,Ewcia gratuluję:)

Dziewczyny starsze dzieci będą zazdrosne, to norma. Jedyne co mogę podpowiedzieć to nie pytajcie się ich: dlaczego tak robisz? Bo one, uwierzcie mi, nie mają jeszcze tak bogatego słownictwa uczuć żeby wam o tym opowiedzieć i naprawdę jak twierdzą, że nie wiedzą dlaczego tak postępują to naprawdę nie wiedzą. Trzeba nazwać rzecz po imieniu np jest ci smutno bo cały czas zajmuję się twoja siostrą a dla ciebie mam mniej czasu? Boisz sie, że przestaniemy cię teraz kochać?itp. Naprawdę dziecko może w ten sposób myśleć chociaż dla nas to abstrakcja...no i zapewniać, zapewniać i zapewniać o miłości:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tymuniek mam ale nie użytkuje jeszcze :D

Pumelova no właśnie wstałam dziś przed 10:D luksus normalnie :D teraz nie wiem co robić :D ogarnelam z grubsza i tyle. Muszę się rozkręcić, chciałam okna myć... Ale jak pomyślę o zdejmowaniu i później prasowaniu zaslonek to mi się odechciewa :D może mamuska wpadnie to mi pomoże... hihi

Dziewczyny rodzące powodzenia :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry