reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol ten czerwony też miałam :) też fajny. Straszne te wakacje haha ale temat kupy widzę że dotyczy nie tylko dzieci ale i psów;D ja z moim psem tak daleko nie byłam, tylko na Mazurach. Ale teraz przy dziecku nie ma takiej opcji- jak wsadzimy wózek do bagażnika to nie ma miejsca na nic;( A pies jeździł w bagażniku:/
Na pewno już Ci się wyrabia ssak:-) u mnie czasem je też i 20 minut ale to jak pokima przy cycu- skutek używania smoczka;-)

Kasia831 ja jak się trochę za dużo przeciazylam - za dużo spacerowala jednego dnia To mnie do teraz stopa boli właśnie jak dłużej nie używam. Czekam aż przejdzie[emoji19]
Ja zawsze miałam problem z nawilżaniem. Od samego początku używam żelu intymnego, jest dla mnie na tyle komfortowy że nie próbuje bez;-)
Myślę że dieta nie ma takiego znaczenia bo mleko i tak robi się z rezerw ciazowych. Ja mam bardzo jałową dietę a jakoś młoda przybiera. Jakos;D

I śpi bąbel już 2h po jedzeniu aż zdążyłam się sama zdrzemnąć 15 minut i czekam bo zaraz małżonek wraca i zaczynamy weekend:-)
Urodziny mecz pogrzeb urodziny i znajomi.. miłego!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova - zielony linomag (maść), ten sam był na zakupowym proponowany nawet do pupy, bo zapobiega odparzeniom [emoji6]. Jak widać dobry na wszystko.
Co do ciemieniuchy, działaj tak jak działasz (skoro prawie problemu nie macie). Główkę myjesz emulsja do kąpieli typu emolium, czy czymś innym? Ja w tej chwili myje właśnie emulsja (mediderm), główka nie jest tłusta, ale nie jest też ta skóra taka sucha.
Oliwke nakładaj szybciej (te 30 minut to takie minimum). Powoli, powoli i będzie po sprawie [emoji5]. Moja mała nagle zrobiła się cała przesuszona i w strupach - stąd włączenie Loyon-u.

Emol - omg... Toz to ciągle mieli pod górkę na tych wakacjach [emoji33]. Dobrze, że do żadnej tragedii nie doszło, bo.. Mało już brakowało. Biedny psiak, też się musiał nastresowac. Nie prędko pewnie kierunek Włoch będzie brany pod uwagę.

Na razie po szczepieniu u nas wszystko ok :) młody kompletnie się nie zmienił z zachowania a ja jeszcze nie czuje żebym zdążyła już złapać rota z jego szczepienia :P
Udało się ogarnąć porządek w domu i to taki level hard- zrobiłam również "mężową część" żeby mieć mocny argument że mogę dziś wyjść na ok półtorej godziny na basen ;)

W ciąży jak byłyśmy to mówiliśmy że założy się wątek dietowo ćwiczeniowy ale chyba większość aktywnych fizycznie dziewczyn już się tutaj nie udziela? Byłoby dla kogo to zakładać?

Aim - super, że Twój Synek tak dobrze przyjął szczepionki [emoji3]. Oby kolejne równie bezobjawowo przyjmował [emoji4].
Pewnie, że warto, taki wątek założyć [emoji3]. Choć diety to na tym wątku pewnie ponad 95% dziewczyn nie musi już trzymać (Pumelova trzyma ale z innego powodu [emoji6]).
Ale ćwiczenia - super!
Wczoraj przeglądalam olx w poszukiwaniu orbitreka [emoji6], i kto wie, może sobie bodyroll kupię (na raty, żeby nie było [emoji1]).
Ja zacznę ćwiczyć za jakieś 2 tygodnie. Teraz jedynie wzmacniam ramiona (mam taki przyrząd KALINA 2017 [emoji23], codziennie zwiększa mi obciążenie [emoji6])

Oooo taki wątek mi pasuje, w ciąży z Angeliką, po ciąży z Angeliką i dziś pierwszy raz zrobiłam stary dobry Skalpel:laugh2: W pon kończę połóg, zobaczymy czy organizm dobrze przyjmie takie ćw. Myślę, że będzie ok, na razie te delikatniejsze będę robić czyli Skalpel 1 i 2, 15 min na brzuch i uda, no i zobaczymy co dalej:blink:

Emol no to nie ciekawą przygodę twoi rodzice przeżyli. Dobrze, że już są na miejscu w domu :)

Pumelova tak mam paracetamol kupiony w razie czego :) teraz sprawdzałam ma 37st. Ale to jeszcze nie gorączka(?) Też mnie ta ciemieniucha męczy tzn Ige ;) narazie tylko oliwka i szczotka a jutro kupię preparat z ziaji :)

Aim no u mnie tak samo po szczepieniu :) pielęgniarka powiedziała, że po każdej kupie dokładnie myć ręce żeby się nie zarazić :) (myje zawsze )
Wątek z ćwiczeniami dobry pomysł :)

Iga spokojnie przeczekala wizytę moją u ginekologa :) wszystko mam w porządku, pozwolenie na seks i tabletki anty.
Tak więc jutro rano Chodakowska :D a tata na spacer z młodą :)

Ja tylko z doskoku bo kiepskie dni u nas ostatnio. Jutro znowu pobranie krwi u Kuby bo 2 dni temu pokluly to jak laleczke a i tak się nie udało nic pobrać:-(

Cieszę się że dzieciaki dobrze znoszą szczepienia. Kuba ma 10 tygodni i dalej nie mamy pozwolenia na szczepienie. Boję się że nie zdążymy ż rota a na tym mi najbardziej zalezy. Ale widzę aim że Ty szczepilas rota i skojarzone razem??? Tak można?
4 lata temu tak szczepilam córkę a teraz mówią że lepiej po 2 tyg zrobić rota i pmeumo:-/

reklama
Wyslalo mi się tamto za szybko:D

Aga km to mogę w ciągu dnia też trochę smarować oliwka czy nie powinno sie? Mam wrażenie że z dnia na dzień jest więcej tych suchych lusek. Głowę myje ziajka na ciemieniuche- kremowy olejek. Dzięki za pomoc:*
Hahaha Tobie to obciążenie szybko wzrasta:D

Aim najważniejsze to mieć argument;D miłego plywania! Ja bym chętnie skorzystała z waszych polecanych ćwiczeń ale nie sądzę żebym była jakoś super aktywna chociaż może mi odbije i zacznę cwiczyc[emoji16]
Tak łatwo zarazić się rota podczas szczepienia dziecka?

Ewella mi nic nie mówili żeby tak myć ręce a ja raczej nie robię tego tak dokladnie.. cóż dobrze że się nie zarazilam (chyba bym już miała od poniedziałku?)

Karuzela my też robiliśmy rota że skojarzonymi. Kciuki za wyniki:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry