reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziekuje za wzmianki o espumisanie :) zobacze jak mi braknie sab simplexu to moze na to przejde.
Napoli no hejka :) ja sie udzielalam nieco bardziej a teraz niestety mam liwie nieodkladalna z kolkami gazami i przestymulowaniem wieczorami i cycowa wiec szajba i malo mnie tu.

Sciskam wszystkie pokolei !
Buuuu mam to samo... [emoji22]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się w sobotni wieczór!
Witam również nowe koleżanki!
Wczoraj byliśmy na szczepieniach, mały dostał 6w1 i pneumokoki odpłatne.
Noc dzisiaj mało przesłana bo mały miał podwyższoną wczoraj temperaturę, obyło się bez leków zbijajacych gorączkę a dzisiaj szczęśliwe i uśmiechnięte dziecko.
Choć jak zasypia to czasami zapłacze... Ale jak podejdę i poglaszcze to się uspokaja i śpi dalej.

Mnie się również udało uniknąć kropelek na brzuch, za to robię masaże brzuszka czasami przed karmieniem i kładę na brzuszku na twardym podłożu może takie coś Wam pomoże dziewczyny ? Ola W? Ja mojego kładę na przewijaku.

Odnośnie kataru to z tego co pediatra zalecił na katar to odpowiednie nawilżanie powietrza.

Widzę, że nie tylko mój syn uwielbia gadać z przedmiotami karuzela i małpki z bujaczka leżaczka to główni słuchacze ☺

Okresowe dziewczyny - przybijam z Wami piątkę. A tak chciał człowiek dłużej odpocząć od tego dyskomfortu.. trudno... mam nadzieję, że nie będzie to miało dużego wpływu na laktację.

Aga_km- jak ją Ci zazdroszczę już kończących się remontów! Ja jestem w ciemnej .. ykhym jaskini z remontami

Pola nie oddałam, bo one głownie do niego przyszły [emoji23] w sensie do syna, nie do męża :D
Ale synek był zadowolony. Wsród 3 pięknych cioć. Jednej zasnął na rękach, druga go przewinęła. A on zadowolony :D i po ich wyjsciu tez spoko. Wiec moge pochwalić :D

Mamusia Muminka przerabiałam to i pomaga, ale nie za każdym razem :(

Ja juz mam drugi raz okres. Wczesniej o ok tydzien. Nie wiem czy powinno mnie to martwić czy nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Trochę nie pisałam ale czytałam - co napisałam posta to mi Agatka cofnęła i mi się kasowało :D

Ola W. moja Agatka robi zielone kupy zawsze jak coś nowego dodam do diety, ale jak już przywyknie to wracają żółte :) więc nie martw się, wrócą! :)
skończony 3 ;) mnie pocieszali jak Agatka miała kolki że do 6 miesiąca mogą trwać.
haha moja ciocia powiedziała że mogę przywieźć kupę :D
mam nadzieje że u Ciebie lepiej na dłużej! :*
haha powiem Ci że moja na gościnnych występach też jest grzeczniejsza :D

Emol jak oczko Artura?
moja ma często zielone i nie płacze.
jak na weselu było?!:)

Kylesa najlepszego dla Szymona! <3

Chybra to lepiej nie odciągać? Moja rano codziennie furczy więc nie wiem czy lepiej odciągać czy nie.

Ewella oo depilacja pach - to by mi się podobało :D

Maziajka jak się czuje Twój starszak? Dobrze już? widzę że już tak! to cudownie :*
co do jedzenia no to wydaje mi się że inne składniki przechodzą do krwi po wypiciu przez nas mleka a inne ogórka - więc może tak być że układ pokarmowy dzieciów reaguje na lekką zmianę. ja mam mocno kontrolowaną dietę i jak wprowadzam nowy składnik to zawsze jest zielona przez kilka dni a potem się przyzwyczajają jelitka i wraca żółta. więc uważam że to ma znaczenie co zjemy, nie mniej jednak uważam że to nie powoduje kolek, bo u mnie kolki są z połkniętego powietrza :)

Napolka pięknie pospałaś, 8h! ja do tej pory max 6h ciągiem ale i tak mi wystarcza. Ale zazdroszczę :D
masz jakieś grzyby? ;)

Bab Orphana już kiedyś oglądałam. Teraz na tapecie Ray Donovan- widziałaś?

Aniek taaak jak mężczyzna głodny to zły. znam to :D jak Twoja pierś?

Mumusia no to jak remonty w jaskini? :D

ja miałam wczoraj normalnie dzień matki! najpierw rano wyskoczyłam na zakupy, potem do fryzjera pociąć włosy (godzina plotkowania z fryzjerką <3 jak spa!) a wieczorem poszłam do knajpki na spotkanie z ludźmi z pracy. wprawdzie na 2h ale wystarczyło bo już tęskniłam <3<3<3

Ola w ja też już miałam 2 okresy. Taki nasz urok

Pumelova Agatka wolała abyś 100% na nią uwagi zwróciła
Oczko chyba przez ten rumianek i sól fizjologiczna lepiej wygląda. Może jeszcze zacznę na wszelki wypadek masowac ten kanalik lzowy.
A co do wesela strasznie głośno były ustaeione głośniki więc Artur był tylko w czasie obiadu i na odspiewanu sto lat i pierwszym tańcu. Jego prababcia wzięła w obroty. A ludzie ( z części rodziny -drugiej żony taty) mówią że jaki podobny do Kuby. I pytali się czuje to dziecko. A babcia mówi - no Kuby. Nawet nie wiedzieli ze w ciąży byłam. Ale Kuba rzadko kiedy widuje się z rodziną obecnej żony ojca. ;) odwiozlam go o 19.30 i wtedy nakarmilam. Potem teściowa o 21.30 dała mm, ja o 23wykapalam i karmilam i bawiliśmy się do 4.20 i jak pojechaliśmy po Artura to on jeszcze spał. Przyjechaliśmy do domu i nakarmilam go to spał do 7. A potem do 10. Szykujemy się na poprawiny

Edit. Artur w kościele trochę marudzil z 10 min. Przestał jak zrobił kupę. Smrodek się ulatnial przez całą 1h. Po mszy pojechaliśmy do domu teścia to go ogarnelismy i nakarmilam o 17.40. Więc nie najgorzej miał z tymi przerwami na jedzonko

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol no to fajnie udało Wam się pobawić na weselu :)
My wychodzimy ostatniego września na imprezę a Iga nie chce pić z butelki :( codziennie próbujemy ale nie udaje nam się eh...

Wczoraj Iga była grzeczna mąż od rana robił sushi, międzyczasie przyjechała koleżanka z Anglii to trochę jej się przestraszyla bo bardzo głośno mówi i zasnęła Iga w łóżeczku sama tzn. Z białym szumem ;) a później szliśmy do znajomych zjeść to pyszne sushi :D i tam grzecznie leżała w bujaku aż do 19, w domu wykapalam ją zaczęła jeść a, że musiałam iść drzwi otworzyć to chwilę wzięłam jej cycka to zrobiła 40min wrzasku i znowu jadła i zasnęła... dzisiaj też jest ok, właśnie śpi na balkonie bo nie chciało mi się wychodzić na ten deszcz ;) jak wstanie to jedziemy do rodziców na obiad :)

Ola W dobrze, że u Ciebie jest mała poprawa i będzie coraz lepiej zobaczysz :)

Pumelova no to miałaś super dzień wczoraj :D ja jutro planowałam jechać kupić coś do ubrania na to wyjście pod koniec miesiąca to mój mówi, że dzisiaj wszyscy możemy jechać do silesi no to już widzę wtedy moje zakupy ;) no zobaczymy jeszcze :)

Wiem, że jest zakupowy wątek ale tutaj wrzucę ;) patrzcie jakie super i cena też super :P
Link do: La Multi | Canailles Dream

Ostatnia edycja:
Chybra u nas kupy po bebilonie były rzadkie i ciapkowane po nutramigen sa bardziej zbite I zielone ale to lekarz mowil ze tak bedzie wspolczuje ci kolek trzymajcie się może jakos się wam uda tam przetrwać.

Ja już w szpitalu:( jutro operacja :(

Ola W u nas po nutramigenie też są zielone półpłynne kupki ale z żółtymi drobinkami. raz zrobiła jej tyle, że wypłynęła z przodu pampka :D więc zgadzam się, że jest dużo "sprzątania". wczoraj po kąpieli kiedy leżała już wytarta na ręczniku i zabierałam się za nałożenie pieluszki zrobiła kupe i spowrotem do wanienki...

czy kładziecie swoje bobaski codziennie na brzuszku? i na jak długo? lubią to? moja Gabrysia przez 2 minutki jest w miare ok ale później jest krzyk i zastanawiam się czy ją coś nie boli czy to tylko dyskomfort.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry