Judith, Bab dzieki za info o meningo!
ciocia mnie wczoraj troche postraszyla bo zalecila meningo i to jak najszybciej. Bo Maja chidzi do przedszkola i jest zwiekszone ryzyko zakażenia. Wiec się zastanawialam kiedy to mozna podawac...
Bab smacznej nalewki! Az mi się zachcialo...
Aim my po naszej "high need" coreczce zdecydowalismy sie dopiero po 4 latach. Choc realnie juz w drugim roku zycia byla na tyle juz ogarnieta ze mozna byloby myslec o drugim dziecku...
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Kylesa mi pediatra powiedziala ze meningo lepiej zaszczepic juz tak po roku, zeby nie obciazac tak dzidziola szczepieniami w pierwszym roku zycia, a ewentualnie teraz zaszczepic starszaka, zeby przedszkolak czegos do domu nie przyniosl

-moja Karolinka nie byla szczepiona na meningokoki.
Aim ja tez karmie mieszanie i nie przezywam juz tego tylko ciesze sie ze mala ma troszke mojego mleczka

u nas ladnie spi, moze to zasluga sposobu w jaki ja karmie. Zawsze daje piers jedna i druga a na koniec mm, robie 90ml, wypija ile chce, jast zadowolona, w dzien je co ok 3h, wieczorem karmie ok 22 i wstaje ok 5 rano na nastepne karmienie. Nie spinam sie, nie odciagam nic laktatorem, nawet herbatek na laktacje juz nie pije, tylko faktycznie duzo staram sie pic. Jak raz odciagnelam z jednej piersi laktatorem zamiast karmienia, bylo 20 ml, odciagalam 10 min. Tylko wiadomo ze w ten sposob karmienia nie osiagnie sie 100%kp, ale szczesliwa i wyspana mame juz tak

Oczywiscie wyspana jezeli dziecko nie spi z glodu, a nie dlatego ze jest tzw high need baby.
Tymuniek caly czas trzymam kciuki za Twoj zabieg! Jestes juz po?
Aha jak dzieciaczki? Lepiej cos?
My po szczepieniu. Zaszczepilam Oliwie 6w1 i rota.chcialam to rozdzielic, ale maz zadzwonil do mnie po zaprowadzeniu starszej do przedszkola, ze tam juz armagedon, wszystkie dzieciaki kaszla, takze stwierdzilismy ze lepiej nie bedzie i trzeba od razu zaszczepic poki wszyscy zdrowi. Na razie spi.