reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej

Ola przyjdzie wiosna to i zle mysli odejda.Wszystko jest oki ;-) Jagoda tez ma takie zyly .
Co do kasy to slabo..z tym najciezej cos zrobic.

Napolka ja juz ogladalam wczoraj przyjaciolki!;-) tez bardzo lubie.

Pola mam nadzieje ze wyniki wyjda ok! I w koncu dojda lekarze do przycyzby ulewania.

Poranna burza dobrze Ci pumelova napisala .Karmienie jest w glowie!

Ja przytylam w ciazy 10kg teraz juz mam -15kg wiec mniej niz przed ciaza;D wiecej tracic nie chce bo mam juz 52kg.

Okres dostalam niestety po 3 miesiacach mimo karmienia ciaglego na zadanie.No coz taki organizm.

Bylam ostatnio na podgladzie i mi ginka mowi ze w prawym jajniku 3 pecherzyki dojrzewaja

[emoji26] [emoji28] [emoji29] celbiat czas zaczac ;D

A i po 2 cc moja macica wyglada na nienaruszona wiec smialo moge jeszcze miec cc ale jednak dziekuje.Choc nie powiem troche mi ulzylo bo mimo ze nie planujemy to wiadomo wrazie W nie bede tak panikowac.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, ale on juz od 2 miesięcy czworakuje. Wlasnie w tym rzecz. Przed czworakowanie tego nie robił, a robi teraz. Dlatego to troche dziwne.

Zapytam fizjo, jakos 6-8 mamy kontrole, nie pamietam domladnie.

Powrotem do pracy wlasnie w tym rzecz, ze przez kredytu i zlobek nie stac nas na to, zebym wróciła na pol etatu... a nie mam z kim zostawić. Moja mama pracuje, a teściowa taz ze nie chce, a dwa tez ma swoje zajecia.
I raczej nie odżyje, bo pracuje w przedszkolu, wiec z deszczu pod rynnę ;p

Emol tylko ze jemu jedna noga leci jakby do środka. Druga trzyma ładnie. Generalnie zaczal siadać pieniedzy wizytami u fizjo, wiec dopiero sie skonsultuje, ale czuje ze to trzeba mu poprawić.
Dziekuje za dobre słowo :*
A wczesniej pisałaś o wadze - nie przejmuj sie. W drugiej ciazy tez inaczej mzoe buc z odkładaniem sie wody. Poza tym przy dwójce zrzucisz szybciej niz Ci sie wydaje :D zwłaszcza ze jestes młodziutka

Napolka daj znac czy warto kupic ta ksiazke

Maziajka masz racje. Do tego brak spacerów od kilku dni, bo temp odczuwalna -18
A czy na takim usg widac zrosty? Bo mowisz, ze macica wyglada jak nienaruszona. A ciekawa jestem jak to jets?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola zrostow nie widac chyba bo ja mialam po Jadiu mega zrosty a nikt mi nigdy nie powiedzial ze tam sa...a wyszlo przy drugim cc ze jest ich duzo.

Mowila mi o bliznie ze sie ladnie zrosla ze nie ma zadnej dziury i ze nie widac ze bylo cc tak nie dawno.

Pogoda na szczesci juz od jutra ma sie zmieniac a za 20 dni wiosnaaa!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka my też zyjemy, ale czasu stanowczo za malo.

Ola wszystko co dziewczyny napisały potwierdzam, a spadek nastroju mam nadzieję minie jak pogoda się poprawi.

Też powinnam wybrać się na przegląd gin, endokrynolog a co najgorsze naczyniowiec. w ciąży pojawiły się żylaki (ponczocha uciskowa pomagala) ale myślałam że to przejdzie a tu teraz są dni że ledwo wstaje a już mnie masakrycznie całą noga boli :-/

Abed jak Wasze karmienie? Pytam bo Kuba już od jakiegoś miesiąca próbuje się odstawić (jedynie nad ranem i wieczorem ssal) a ja że jeszcze nie chciałam przerywać to mu odciagam, ale teraz wychodza mu kolejne zęby i juz wogole nie chce ssać, a ja już nie mogę patrzeć na laktator...

Karuzela wydaje mi się ze Kuba już odrzuca pierś. A czy ładnie je z butelki czy w ogóle nie je?
Artur ostatnio ma bardzo słaby apetyt i tylko mleko. [emoji17] kilka razy zrobiłam obiad, nawet cielecinka ale nie chciał i wypluwal. Czasami zje owoc. No ale to on decyduje czy zje i ile. Więc cierpliwie czekam. Już jeden ząb wyszedł do połowy więc czekam na kolejne.

A co do żylaków nie mam ale mam uczucie ciężkich i bolacych nóg jak miałam jakieś z 12 lat do teraz. I ciągle mówię sobie zeby zrobić sobie usg żył bo mam wrażenie jak się poloze do łóżka jakby to moje łydki nie były, takie ciężkie i specyficzne uczucie.

tb73j48aiqbsbsjk.png

h44e9jcgly0fujg4.png

Moja Asia się tak bujała przód tył i tydzień później już śmiało czworakowała.
Zamówiłam sobie dziś książkę "mamo pobaw się ze mną. 1001 zabaw - ciekawa jestem co tam ciekawego piszą bo nadal szukam inspiracji, mam książkę z 50 zabawami, ale większość z nich znałam.
Pola@- mi też to poleciła pediatra jak Asia ulewała, żeby dawać mniejsze porcje a częściej, ale ona już kilka miesięcy je porcje 150 ml.
Ola W- mojej też widać żyły na głowie, widocznie ma cieniutką skórkę.
Doczekałam się- dziś pierwszy odcinek Przyjaciółek z nowego sezonu, już mówiłam mężowi, że od 21 tv jest mój! :)
Asia śpi- mogę sobie odpocząć :)
Napolka i u Was zmniejszenie porcji do 150 ml pomoglo i ulewanie minelo czy dalej macie ten problem?

Pola@ - my właśnie nie zmniejszaliśmy bo ona tyle właśnie jadła a mimo to problem był duży, a raczej baaardzo dużo ulewań w ciągu dnia, teraz nie ulewa- zmieniło jej się odkąd zaczęła być bardziej w pozycji siedzącej, a Twoja Oliwcia siedzi?

Emol no tak :D myślałam że już jakiś okres tam po połogu miałaś.
Młoda jesteś zaraz wszystko zrzucisz:)

Kasia to spróbuj żółtka za jakiś czas. Alergen utrzymuje się kilka tygodni w ciele więc długo może mieć objawy.

Judith hafija jest fajnym źródłem wiedzy o kp, ale też jej nie lubię - moim zdaniem to jest fanatyzm: smoczek zły, butelka zła, mm trucizna, a dieta matki nie istnieje. Masakra!
Czemu ciężej Ci myśleć o drugim? Ja ostatnio zastanawiałam się jak ja urodziłam jak nie umiałam sobie kapsułki zaaplikowac[emoji85][emoji85][emoji85]

Pola daj znać czy ta zmiana coś pomogła:) super że nie skaza[emoji173] trzymam kciuki za wynik, daj znać.

Napolka co to za książka te 50 zabaw? Bo ja chyba znam 2 więc chętnie się zainspiruje[emoji23]
Ja też czekałam na przyjaciółki!!! Ale dopiero na ipli obejrzę[emoji173][emoji173]

Ola W a w przedszkolu w którym pracujesz jest żłobek? Czy oddajesz zupełnie gdzie indziej jak coś? O ile byś miała oddać. Z ciekawości pytam, bo fajnie by było mieć w swoim miejscu pracy :)

Karuzela wybierz się zobaczyć te żylaki żeby Ci się jakiś zator nie zrobił:*

Emol teraz nic z nogami nie zrobisz w ciazy, ale potem sobie to skontroluj:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola w chodziło mi że będąc na macierzyńskim można wrócić na pół etatu, wtedy dostajesz pensje za pół etatu i drugie pół macierzyński. jak ci zostało 4 mc macierzyńskiego to mogłabyś tak pracować przez 8 mc. ale masz rację że w przedszkolu nie odpoczniesz ;) a to prywatne czy państwowe ? moja koleżanka która pracuje też w przedszkolu twierdzi że to zupełnie inaczje ze swoim a praca :)

Pola super że nie skaza :) powodzenia jedzeniu :) ja też zaczęłam mu mniej podawać odkąd oglądałam program gdzie móili że dziecko ma żołądek wielkości swoich dwóch pięści, teraz patrzę na jego ręce i zawartosć miseczki :D

Karuzela u nas jest kaszka dwa razy dziennie i obiadek, do tego dwa razy coś w między czasie. ok 11 jest to cyc po południu jakiś owoc. U nas cyc tylko o 11 później o 19 przed spaniem i dwa razy w nocy, po przebudzeniu już nie chce :( ja odciągałam przez tydzień ale stwierdziłam że to bez sensu, robiłam na tym kaszkę bo mój z butelki nie chce pić :( dlatego jeszcze go nie odstawiłam. A mieliśmy mu dodać butelkę mm w ciągu doby weduług zalecen pedriatry, on pił butelkę i nagle nie chce, nie chce też z niekapka pić mleka ani mojego ani mm :( ja nie wiem jak to będzie

Do góry