Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Hej,
Orientujecie się jak wyglada sprawa z l4 na dziecko, bo je mam, a drugi rodzic tez dostał l4, ale na siebie?
Teoretycznie wyglądało to tak, Że mąż miał w zeszłym tyg l4. Ja dostałam na Kubę od pt do następnego pt. Ale dziś mąż był ponownie i dostał dla siebie na kolejne 3 dni.
To jest prawnie ok?
Ola - jeżeli mąż ma L4 na siebie, a nie kontynuacje opieki na Kubę, to ok. Ważne żeby z opieki nad dzieckiem korzystał jeden rodzic w danym czasie, a nie oboje.
Dzięki tak tez mi się wydawało, bo w sumie jak np jeden rodzic ma grypę żołądkowa, no to ciężko mu się zająć dzieckiem... tzn dzieckiem które zrozumie „poczekaj” ok, ale nie takim maluchem
Dziewczyny u nas powodem niespania przez ostatni miesiąc okazało się mleko.Używamy od zawsze odpowiednika Bebilonu i wszystko było ok ale ostatnimi czasy zmienili skład no i dużo było skarg ale w sumie to olałam.Musi to mleko być za ciężkie i jak jej dawałam w nocy to nie mogła spać po nim.Zmieniłam na hipp i nie to dziecko....