reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzięki kobietki zapisze sobie te syropy i tabletki na gardło,muszę zacząć spacerować z synkiem chociaż co 2 dzień,bo kisimy się w domu,ale u nas okropna pogoda,prawie ciągle pada i wieje,boję się że synka może znów coś dopaść.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam dawke 0.4 i chyba Ewcia jeszcze ma clexan

xnw43e3k256g9p2p.png
Ja też biorę clexane ale 0.8 ze względu na trombofilie. Mam dziś przez to mega slaby dzień. Odsylaja mnie z poradni do poradni, mam wrażenie że nikt nie chce się tego podjąć, bo boją się odpowiedzialności. I jeszcze lekarz powiedział mi że przez to że brałam leki przeciwzakrzepowe, jak jeszcze nie byłam w ciazy, to mogą być defekty u dziecka. Wracałam się czy zrobić prenatalne ale teraz nie mam wątpliwości. Nawet jak nie dostanę skierowania. Najbardziej wkurza mnie takie gadanie ' mogła pani przejść na Coleman jak się wybraliście' tylko dlaczego mi tego nie powiedzieli wcześniej, przecież wiedzieli że planuje [emoji35] siedzę teraz na korytarzu w szpitalu, czekam na kolejnego lekarza i walczę ze sobą żeby się nie rozryczec[emoji22] sorry za taki długi wpis z zalami, starałam się do tej pory myśleć pozytywnie Ale dziś już za dużo tego dla mnie...
Samotnaja - mi lekarz polecil *spam* syrop i tabletki do ssania i trzy razy dziennie paracetamol (jedna dawka maksymalna- 250, takze trzeba brac pol tabletki). Syrop *spam* jest na bazie czosnku i malin, smak lekko mnie odrzucal ale pomaga. Zagryzalam go tabletka do ssania :)
Ina lekarka polecila mi tez na gardlo tabletki do ssania, ktore maja w skladzie porost islandzki, kupilam tabletki Isla i faktycznie moge polecic.

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak na szybko bo w pracy jestem :) na wizycie super, maluszek fikał, serducho jak dzwon ;) filmik nawet mąż nagrał. Nastepną wizyte mam 28 grudnia bo mi przeziornosc karkową chce mierzyc i l4 ma mi wtedy wypisac ;) nadrobie pozniej i wrzuce zdjecie ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Mafu - super [emoji3]!

Tea - wychodz codziennie chociaż na 10 minut. Pogoda do wiosny lepsza nie będzie [emoji6]. Odpowiednie ubranie, młodego do wózka, i musi być lepiej [emoji5].
A Ty dodatkowo korzystaj z sytuacji jak mąż wraca z pracy - i wówczas idź się przejdź troszkę. A może jakieś spotkanie z koleżanką /przyjaciółka? Musisz sie troszkę wyrwać [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też biorę clexane ale 0.8 ze względu na trombofilie. Mam dziś przez to mega slaby dzień. Odsylaja mnie z poradni do poradni, mam wrażenie że nikt nie chce się tego podjąć, bo boją się odpowiedzialności. I jeszcze lekarz powiedział mi że przez to że brałam leki przeciwzakrzepowe, jak jeszcze nie byłam w ciazy, to mogą być defekty u dziecka. Wracałam się czy zrobić prenatalne ale teraz nie mam wątpliwości. Nawet jak nie dostanę skierowania. Najbardziej wkurza mnie takie gadanie ' mogła pani przejść na Clexan jak się staraliscie' tylko dlaczego mi tego nie powiedzieli wcześniej, przecież wiedzieli że planuje [emoji35] siedzę teraz na korytarzu w szpitalu, czekam na kolejnego lekarza i walczę ze sobą żeby się nie rozryczec[emoji22] sorry za taki długi wpis z zalami, starałam się do tej pory myśleć pozytywnie Ale dziś już za dużo tego dla mnie...

Dzień dobry, od rana boli mnie podbrzusze i przy podcieraniu miałam brązową wydzielone. Tylko raz. Czy to może być po wczorajszym usg? Bo wybadal mnie dobre 20 minut.

Kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&

Mafu super
Ika życzę mądrych lekarzy
Tea koniecznie spacerki, kiszenie w domu nic nie pomaga. My jesteśmy codziennie raz godzinkę raz dwie ;)
Bulkaasia podobno czesto plamienia są po USG

Dzień dobry, od rana boli mnie podbrzusze i przy podcieraniu miałam brązową wydzielone. Tylko raz. Czy to może być po wczorajszym usg? Bo wybadal mnie dobre 20 minut.

Kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&
Ja na początku tez po usg miałam drobne plamienia[emoji14]

A ja dziewczyny odetchnęłam z ulgą po wizycie[emoji14]z moim małym skarbem wszystko dobrze :) bakterią mam sie nie przejmować bo ona nie wywołuje poronień , jedynie w karcie ciąży mam wpisane że GBS dodatni i juz nie beda musieli w 35tyg sprawdzać czy mam ta bakterie[emoji14]jedynie przed porodem podadzą antybiotyk[emoji14]wszystkie wyniki badań wyszly dobrze[emoji14]przechodziłam już kiedyś cytomegalie także nie bede musiala powtarzać na to badań[emoji14]i w sumie tyle[emoji14]wszystko wygląda super ;D jedynie dzisiaj powinien byc 10 tydzień 3 dzień a powiedział ze jest 10 tydzien 1 dzień[emoji14]za tydzień prenatalne i kolejne stresy ale trzeba myśleć pozytywnie :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry