reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka Tymuniek, Ola W super :) gratulacje ogromne:-D strasznie wam zazdroszcze, że znacie już płeć :)
Mafu889 ale się uśmiałam z twoich snów :rofl2: ja zazwyczaj mam jakieś straszne...
Agness mam nadzieję, że rozmowa przebiegnie pomyślnie.

Ja byłam wczoraj na usg. Nie samowite uczucie, widziałam moje maleństwo jak rusza rączkami i nóżkami. Aż łezka się w oku zakręciła :) Niestety nie dało się go zmierzyć, bo przeszkadzał mój na maksa wypełniony pęcherz. ale serduszko pięknie pika.
Byłam też w pracy na wigilii. Trochę się bałam, bo dyrekcja niezbyt fajnie zareagowała na wiadomość o ciąży i zwolnieniu. Zaproponowała mi żebym przychodziła na pół etatu przez dwa tygodnie, zanim znajdzie kogoś na moje miejsce :/ Grzecznie ale stanowczo odmówiłam. Ale wczoraj było bardzo miło, wszyscy mnie wychwalili, że tak ładnie wyglądam, że na pewno będzie chłopak :) W sumie nie miałam żadnych mdłości, ale mam przeczucie na dziewczynkę :)

reklama
A ja Wam powiem, ze od razu mowilam w pracy i rodzinie. Bałam sie poronienia, ale kurde... co ma buc to bedzie. Pracuje (teraz neo, bo jestem na zwolnieniu) w przedsKolu, daleko od domu, wiec jakbym była czesto na zwolnieniu itp, to byłoby to podejrzane. Same młode dziewczyny, wiec wiedza o co chodzi ;) uznałam, ze bedzie co ma byc, nie mowienie niczego nie zmieni.

A badan sie nie bójcie! Tylko nastawie sie, ze lekarz moze mało mowic w trakcie, robic duzo zdjec i zbliżeń. Mojego męża to stresowało, bo myślał,ze cos ejst nie tak, ale to nie w tym rzecz. Musi pomierzyć, wiec wiadomo, ze zbliżenia i przypatrywanie sie.

Ryzyko wad jest małe w większości przypadków.

Ja sie panicznie boje wad, których sie nie da wykryć wczesniej, typu autyzm. Ale to juz Wam pisałam, ze to chyba przez prace z takimi dziećmi. Wczesniej nigdy nie miałam
Takich mysli. Teraz wiem z czym to sie je, no i mam obawy. A wiedząc, ze to bedzie chłopak boje sie jeszcze bardziej. Ale znów - co ma byc to bedzie. I tak juz nie mam wpływu. Moge tylko wierzyć, ze bedzie wsYstko ok :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Piękna zdjęcia gratulacje :))!!
Jestem po badaniu. Z usg wszystko ok. Dziecko ma 6cm ;)

Na 75% bedzie chłopak. Troche jestem zawiedziona, ale no tak wszyscy mówili i tak czułam sama. No nic, obu tylko zdrowe i dobrze sie rozwijało ;)

Najwazniejsze ze wszystko dobrze :) takze gratuluje udanej wizyty :)
Ja po wizycie. Wszystko ok. Serduszko ładnie bilo. Fasolina ma 2cm termin bez zmian 26 lipca.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje !:)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ika89 a mi na usg prenatalne kazali przyjść z pełnym pecherzem chyba że ty jeszcze nie po prenatalnym bo nie doczytałam?

kurcze moja ginekolog trafila do szpitala i odwolali mi wizytę , przełożyli na jutro do innego gina , a ja wolne wziełam :frown: losie , oby z nią było też wszystko ok , bo ona też w ciąży :confused:

ale ogólnie się zestresowałam , bo na jutro rano mam wizyte u gin prowadzącego i teraz nie pójdę, dopiero po świętach , wszystko mi się posypało :baffled:

A ja Wam powiem, ze od razu mowilam w pracy i rodzinie. Bałam sie poronienia, ale kurde... co ma buc to bedzie. Pracuje (teraz neo, bo jestem na zwolnieniu) w przedsKolu, daleko od domu, wiec jakbym była czesto na zwolnieniu itp, to byłoby to podejrzane. Same młode dziewczyny, wiec wiedza o co chodzi ;) uznałam, ze bedzie co ma byc, nie mowienie niczego nie zmieni.

A badan sie nie bójcie! Tylko nastawie sie, ze lekarz moze mało mowic w trakcie, robic duzo zdjec i zbliżeń. Mojego męża to stresowało, bo myślał,ze cos ejst nie tak, ale to nie w tym rzecz. Musi pomierzyć, wiec wiadomo, ze zbliżenia i przypatrywanie sie.

Ryzyko wad jest małe w większości przypadków.

Ja sie panicznie boje wad, których sie nie da wykryć wczesniej, typu autyzm. Ale to juz Wam pisałam, ze to chyba przez prace z takimi dziećmi. Wczesniej nigdy nie miałam
Takich mysli. Teraz wiem z czym to sie je, no i mam obawy. A wiedząc, ze to bedzie chłopak boje sie jeszcze bardziej. Ale znów - co ma byc to bedzie. I tak juz nie mam wpływu. Moge tylko wierzyć, ze bedzie wsYstko ok :)

Ja też pracuje w przedszkolu, z dziećmi z roznymi niepełnosprawnościami, dlatego od razu poszłam na zwolnienie. Wiadomo, choroby wieku dziecięcego i wirusy sa wszędzie ale lepiej dmuchać na zimne. A i czasem dziecko trzeba podnieść, a swoje ważą. Jedna koleżanka pracowała w ciąży i niestety nie udało się odnosić...

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey przyszłe i już obecne mamy! Mam na imię Justyna i mam 27 lat. W pon byłam u ginki, jestem w 8 tyg:happy: Wszystko w porządku. Za dwa tyg założymy kartę i dowiem się dokładnego terminu, według mnie będzie to jakiś 26 czy 27.07 . Nie chciałam za wcześnie dołączać żeby nie zapeszać. Jestem na wychowawczym po pierwszym dziecku , w pracy jeszcze nie wiedzą, rodzina w Święta się dowie;-) ;) Jestem też na forum październikówek 2015( syn ur się w moje urodziny ) i mam nadzieję, że z Wami też nawiążą się długotrwałe relacje. Dzień dobry!

reklama
Do góry