reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Witam,

Aha, a leki od początku bierzesz czy od diagnozy o bliźnie? Ja do tego zestawu jeszcze mam luteine100 + clexane ( choć akurat zastrzyki, to z innego powodu)
Jak będziesz jechała na wizytę napij się wody, żeby mieć pełny pęcherz - wtedy lepiej zmierzyć blizne. Mi przedostatnim razem doktorek mówił, że ciężko zmierzyć, ale, że ma około 1,5 mm, a teraz jak byłam z pełnym pęcherzem zmierzył i wyszło 2,5 i dużo lepiej było zmierzyć.

Dziękuję dziewczyny.
U nas można powiedzieć, że ok. Maluszek rośnie (we wtorek miał 641gram) do tego blizna mimo, że cienka, to trzyma. Jeżeli będą oznaki, że się rozchodzi, to wtedy szpital, sterydy i nie wykluczona wcześniejsza cesarka. Póki co ciągłość jest co mnie bardzo cieszy, oby jak najdłużej :-)

Życzę Wam spokojnych świąt :-)
Pozdrawiam

reklama
Heeeej! Żyjemy!
Od dwóch tygodni jestem na chorobowym. Zaczęło się od krwiomoczu, bakteria, antybiotyk, poszłam na kontrolę, a w moczu w dalszym ciągu krew, więc stwierdzili,że mocz na posiew i czekać od czwartku do poniedziałku na wyniki, ale że krwi było dużo w moczu i aż skrzepy krwi -.- to zadzwoniłam do położnej i kazała przyjechać do szpitala. Tam badanie krwi, usg,czy z małym wszystko ok i usg nerek + antybiotyk odrazu. Wzięłam antybiotyk, skończyłam we wtorek, pojechałam na kontrolę, a tam dalej bakteria :( wzięli mocz na posiew, a ginekolog dzwonił,że białko w moczu i bardzo nisko witamina D. Dali mi tabletki z witamina, po których miałam zgagę trzy dni bez przerwy więc odstawiłam i dopiero dziś pozbyłam się zgagi!
We wtorek mam mieć wyniki posiewu, a w środę mamy usg pomiarowe i wizytę. Do tego mam skurcze, myślę,że to przepowiadające,ale faktycznie je odczuwam :/
Wyspałam się za wszystkie czasy i jestem już gotowa wrócić do pracy,ale nie wrócę póki nie będę pewna,że infekcja już za nami.

Poza tym to pierwsze USG pomiarowe,więc nie mogę się doczekać. Pokoik prawie skończony :) brakuje szafy i krzesła tylko.

Do góry