reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella - dzielna z Igi Dziewczynka [emoji4]. No właśnie zazdroszczę Wam, takiego książkowego przybierania na wadze, moje Dziolchy ida łeb w łeb z książeczką zdrowia dziecka swojego Tatusia.
Oby Iga grzecznie przeczekala Twoją wizytę u gina [emoji4][emoji110]. Fajnie, że możesz liczyć na mamę w kwestii spacerów i dopilnowania Małej.

reklama
Chybra - w aptece. Jeżeli nie mają, to niech Ci ją zamówia. Przejrzyj sobie stronkę z ich produktami i zobacz co Ci najbardziej podpasuje. Tylko ważne ma być WAX, a nie Bio vax. Kiedyś sobie właśnie tą bio vax kupiłam, a to średnie w działaniu [emoji6]

O coś dla Ciebie [emoji6] Link do: MASKA Moringa włosy rude farbowane ColourCare 240g - WAX SKLEP

Ale są też odżywki bez spłukiwania [emoji5]

Chybra - nie mam pojęcia [emoji5]. Liczę, że tak, skład mają świetny. Ale ja mam włosy proste (o ile na byle czymś się nie odkształca [emoji1]).

Kasia831 ja do karmienia nie używam tego rogala ciazowego tylko taka fasolkę z motherhood - to jest tak twarde i ubite że nie ma się jak porozciagac. Na rogalu to jak na poduszce - też nie umiem bo mi się tam zapada:D

Misia cudownie że kotka wrocila!! [emoji173][emoji173][emoji173] niezła impreza musiała byc:D zrobila sobie urlop;-(

Ola W to super że wizyta udana:-)

Ewella mam nadzieję że Iga polubi chustę;-) kciuki za spokojne szczepienie i dobra wizytę u gina!
Ja po szczepieniu w ten sam dzień już spacerowalam. Tylko unikać tłumów - np sklepow.

Emol nam polecono dac pół czopka jakby była bardzo marudna a jak gorączka to caly. Ale ani razu nic nie dawałam bo śpi w nocy niezmiennie pieknie. Dziś 7h bez przerwy[emoji7]
Durex Play jest extra:-) można się na nim slizgac hahaha

Kylesa też jestem ciekawa kiedy miałabym mieć siłę na coś teges. Energię to mam o 6 rano tylko i kończy się o 7 :D
Jeszcze się klujesz? Do kiedy? Jejku ja już zapomniałam że się klulam, okropne to bylo.
Wg mojej lekarki samo prezenie się i podciąganie nóżek to jest już kolka.
Mieliście zalecone echo?

Chybra ale Ty możesz sobie pozwolić bo cwiczysz:D ja zrobiłam pierwszy krok - poogladalam filmiki na yt na rozejscie mięśni prostych:D zapisałam je i teraz czekam aż mi się zachce.

Pola zaczynasz brać te tabsy? Nie wiem co mi się w głowie porobiło, brałam tabletki antykoncepcyjne chyba z 8 lat, a teraz boję się zacząć:p
Jak byłam na usg bioder i nam kazała przyjechać za 2 miechy do kontroli:-)

Emol współczuję tak długich nocnych karmien. U mnie 10 i spi dalej do 6.

Kylesa ja wyrodna matka nie przewijam w nocy hahah żeby się nie rozbudzila. Ostatnio raz przewijalam bo jej wyszła na plecy ale na szczęście zasnęła dalej;D

Aga km ooo zaintrygowałas mnie. Dziękuję Ci ogromnie za specyfik.
Wow czym Ty ja karmisz:O haha masz śmietanę zamiast mleka:D haha nie wierzę że to na cycu!

Kasia831 widzę że jednak ogarnelas rogala:-))

Aniek kochana życzę Ci żeby Ci nic nie zaburzyl:(:*:*: I żebyś nie musiała mieć czyszczenia!

Ewella moja waży 4800teraz [emoji14] czyli jednak wieksza:D super że wszystko ok po szczepieniu - oby tak zostało przez wieczór:) masz jakieś czopki na wszelki wypadek?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - no uwierz... Tylko cyce [emoji1]. Moj mąż już się śmieje, żebym jakoś kaloryczność cyckow zmniejszyła [emoji23].
A z tym specyfikiem to trzeba uważać aby sie do oczu nie dostał, stąd tam gdzie blisko błon śluzowych i w ogóle na buzce - nakładalam pipeta, a główkę psikalam, następnie wmasowalam jak szampon. Po jakimś czasie możesz zacząć wyczesywac, a z buzi przetrzeć wacikiem i zmyć.
Brewki smarowalam linomagiem w maści [emoji6]. Zresztą linomag bardzo nam pomógł w sprawach skórnych (przy gojeniu).

Pumelova - no uwierz... Tylko cyce [emoji1]. Moj mąż już się śmieje, żebym jakoś kaloryczność cyckow zmniejszyła [emoji23].
A z tym specyfikiem to trzeba uważać aby sie do oczu nie dostał, stąd tam gdzie blisko błon śluzowych i w ogóle na buzce - nakładalam pipeta, a główkę psikalam, następnie wmasowalam jak szampon. Po jakimś czasie możesz zacząć wyczesywac, a z buzi przetrzeć wacikiem i zmyć.
Brewki smarowalam linomagiem w maści [emoji6]. Zresztą linomag bardzo nam pomógł w sprawach skórnych (przy gojeniu).
A którym linomagiem? Bo ich jest chyba kilka nie? Czym to jeszcze można smarować? Czuje się jak dziecko we mgle[emoji19] wszędzie piszą inaczej o Tym co robić z ciemieniucha. Teraz smaruje oliwka zostawiam na pół godziny, wyczesuję i myje Ziaja na ciemieniuche. I w ciągu dnia smaruje czasem oliwka i trochę wyczesuje. Czy smarować to czyms nawilzajacym zebt nie było takie suche? Czy wyczesywac przed czy po kapieli?
Najpierw spytam moja lekarke o ten specyfik ale muszę poczekać parę dni bo teraz jest nieosiągalna - do tego czasu nie wiem jak to ogarnąć:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga km już opowiadam cd. W pon oddali do serwisu toyoty samochód oni mieli go naprawić do pt a w planie tak jak mieli wyjechać w sobotę. No ale mama pojechała do nich w pt ale "bo oni to zapomnieli jednej części zamówić za 11 euro. I będzie gotowy w pon. No to mama już zła bo noclegi muszą odwołać które mieli po trasie i tylko dostaną cześć pieniedzy. No ale jak mówią że zrobią to zrobią. W sobotę pojechali pociągiem do Rzymu, idą do apartamentu a tu straż pożarna. Zaczęła palić się knajpa w kamienicy gdzie był pensjonat. Musieli czekać aż ugasza pożar i wyczyszcza im pokój z sadzy. Następnego dnia pojechali do Florencji i jak jechali pociągiem towlasciciel pokóju który zamówili przez booking.com dzwoni do nich i informuje że rezerwacje anuluje. Ale przynajmniej coś innego załatwił.
Nadszedł poniedziałek. Jadą po samochód i część za 11 euro aby ja wsadzić do samochodu 180 euro. Mama wkurw totalny. I zamiast 600 to 800 euro zaplacili. Dobra dali info ze ładnie naprawione tylko ze mama wyjeżdża i coś jej nie tak chodzi ten silnik. No ale wrócić do domu trzeba. Jadą autostradą I termostat już prawie czerwona kreskę pokazuje. Przejechali może 100 km. Nadal we Włoszech przez Internet w tel szukają miasta i najbliższej toyoty aby ich opierdolic. Pojechali to tam to zdziwienie bo naprawili coś tamci a co innego było zepsute. I mówią że mogą naprawić ale to ileś tam będzie kosztować. Mama już nie wytrzymala kazała sprawdzić jak pociągi jeżdżą. To wzięli po plecaku i psa i polecieli szybko na pociąg. Zdążyli 2 min do odjazdu było. Bo to małe miasto to do większego pojechali. Tam przesiadka i mieli 40 min aby pies zrobił kupkę bo do Wiednia trochę się jedzie. No ale nie zrobił. Jadą do Wiednia i mieli tylko 9 min na przesiadkę(kolejny pociąg był po 14) i pies musiał zrobić kupę a oni jeszcze kupić bilety. No ale się udało! (jakim cudem) I byli we wtorek o 15.
Mama powiedziała ze to są najgorsze wakacje w życiu. Samochod jest ściągnięty laweta, dzisiaj o 13 przyjechał do mechanika i właśnie mój mąż pojechał z moją mamą po resztę rzeczy z bagaznika. Z tego co wiem to kupili takie smaczne wloskie ciasteczka :)
Kalinka sporą dziewczynką! To nawet mój wolniej a myślałam że to mały żralok jest.

Pumelova ale wczorajszy i dzisiejszy dzień je dość szybko w 20-30 min, tylko nie wiem czy to przez szczepienia czy mu się zaczyna regulować jedzenie. Niby długo ale nawet się wysypiam 5.5-7h ciągiem więc potem nie jest tak źle.

Aniek mam nadzieję że szybko ten ból przejdzie i nie zakłócić laktacji

Dzisiaj za waszymi opiniami też kupiłam Durex Play jakiś czerwony z żółtym kwiatkiem. Ciekawe jak pachnie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
No od dzisiaj zaczęłam ćwiczyć...Myślałam że ból kolan,stóp i generalnie stawów przejdzie mi po ciąży bo pisałyście, że wam minęło a tu nic, jest jeszcze gorzej szczególnie w nocy jak mam zastałe kości wstaję do Emilki, ból taki że szok,podnieść się nie mogę a jak już się podniose to mi stopy odpadają.Może jak zaczęłam ćwiczyć to przejdzie...
Nigdy nie używałam żeli intymnych, jakoś nie potrzebowałam.Ciekawe dlaczego jedne kobiety mają problem z nawilżeniem a inne nie...,?
Mam taki syf w sypialni że mi się płakać chce, w tamtym domku mieliśmy szafy i komody a tutaj musimy sobie dokupić, na razie wszyyystko leży na podłodze.Chcieliśmy taką dużą szafę na 250 a pokój ma 246[emoji53]
Musimy coś wykombinowac ale to po wypłacie mojego.
Kurczę źle się odżywiam i może to też ma wpływ na tłustość mojego pokarmu?W ciąży bardzo dobrze się odżywiałam a teraz brak czasu na taką regularność...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry