reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny. U mnie mdłości są nadal, ale już zdarza się, że ich nie ma. Przedwczoraj nie miałam cały dzień i było mi strasznie dziwnie:) dostałam katar od dzieciaków i wczoraj byłam nie do życia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej. Ja planowo teraz mam wizytę 28
To tak jak ja :) Też mam wizytę 28 grudnia :)

reklama
Mam nadzieje ze te czarne mysli nam mina.... Przejmujemy sie dziewczynami tym samym o swoje fasolki czy wszystko ok. Jeszcze dobijaja nas sny....ehhh

Wlasnie a jak jest u was z seksem? Ja mam zerowe libido. Jak jest razna tydzien to swieto-a przed ciaza bylo 3-4 razy w tyg.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
O seks nawet nie pytaj ! Libido 0 ale to już bym przeżyła, ale tam wszystko w środku mam tak rozpulchnione, że aż nie przyjemnie cokolwiek robić :/ mój mąż od piątku do niedzieli w domu i zawsze przynajmniej te 2 razy coś było a teraz tragedia :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Nie doczytam Was z całego tygodnia :) Widziałam tylko, że o porodach mówicie.

Tak piszecie o tym placeniu poloznym za bycie przy porodzie, ze mam pytanie. Jezeli nikomu za nic sie nie zaplaci i rodzi w zwyklym szpitalu to w jakich warunkach i kto przy tym porodzie jest?

Ja nigdy nic za poród nie płaciłam - ani położnej, ani lekarzowi. Jechałam do najbliższego szpitala, nie miałam tam swojego lekarza, bo w ciąży chodziłam prywatnie gdzie indziej. Przyjmowali mnie na oddział, dostawałam położną - zawsze kilka ma dyżur. Dostawałam lekarza z dyżuru. Lekarz przychodził kilka razy sprawdzić, co i jak. Położna była o wiele częściej. Przy ostatnim porodzie położna nie opuszczała mnie na krok, bo urodziłam w godzinę po przyjeździe i ona chyba to czuła, że szybko pójdzie ;)

Wszystkie porody miło wspominam (o ile to może być miłe ;)), wszystkie położne świetne, lekarze kompetentni. Miałam pokój z łazienką, w pokoju kanapa dla męża. Ten pokój był połączony z pokojem do rodzenia, do którego przechodziło się na ostatnią fazę. Po porodzie sale dwuosobowe z łazienkami, jedzenie smaczne, opieka położnych, doradczyni laktacyjna przychodziła kilka razy dziennie. Miałam kartę do zapisu karmienia itp., żeby mogła szybko sprawdzić, czy wszystko w porządku.

No i to wszystko na NFZ.

Cześć babki,

@Elodia, wpadaj jak najczęściej, pogadać :)

Dziewczyny dzieki za wsparcie! Moja corcia szybko zmienia nastroje. Juz sie cieszy, przytula do brzuszka, planuje co dzidzia po niej dostanie i juz by chciala zeby sie urodzilo[emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O, całe szczęście :) Mój syn czeka od wtorku do wtorku, bo wtedy w aplikacjach zmieniają mi się w aplikacjach zdjęcia i rysunki jak wygląda dzidziuś ;)

Kiedyś brało się to na tzw. selekcję naturalną. Teraz szuka sie przyczyn itp. Sama nie wiem co lepsze. Wiedza pomaga, ale i przeraża czasem. Niewiedza może i uspokaja ale też może być niebezpieczna.

No niestety, to jest dylemat nie do rozwiązania chyba :/ Przyjaciółka mojej mamy jest dyrektorem na oddziale neonatologicznym i mówi, że mają przykaz ratowania życia oczywiście i przede wszystkim ale czasami ona jako lekarz wie że i to dziecko i jego rodzice będą mieli strasznie ciężkie życie :(

Oprócz tej lapki z kciukiem w górę powinna być łapka z kciukiem w dół by pokazac, że czegoś się nie lubi... Bo stres w ciąży to to czego nie lubię bardziej od mdlosci, wymiotów itp itd

f2w39n7303c24ozn.png

Jest kciuk w dół ;)

Przed chwila odbylam rozmowe na temat skad dzidzia sie znalazla w moim brzuszku [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja miałam wczoraj pytanie jak się dziecko rodzi :unsure:

Jak byłam dzieckiem moja mama też przeprowadzała że mną rozmowę, pokazała co i jak i zawsze miałam kilka podpasek w torebce [emoji16][emoji16] zaczęła mi się w szkole... Założyłam podpaskę i co przerwę byla już zuzyta... I dopiero po 2 zorientowałam się, że ta klejaca strona powinnam skierować na majtki Haha bo ciągle miałam klejem do góry hahaha

f2w39n7303c24ozn.png

:-D:-D:-D:-D:-D good story!

A co do meza, to dopytywal jak do pracy jeszcze wstawal, bo mi nie wierzy [emoji23] a ja to tak realistycznie widzialam, nawet reke wyciagnelam, zeby go dotknac jak tak siedzial i patrzyl na mnie [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

Ja bym się upierała, że to on coś ściemnia ;)

Nie jest już tak źle jem teraz na śniadanie kanapki z serem żółtym pomidorem i musiałam położyć cebulkę, pewnie zaraz mi będzie nie dobrze

U mnie to też hit wyżywienia ;)

Cześć dziewczyny [emoji4]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Mój wczorajszy dzień był dość słaby. Koło 11 jak podniosłam się z łóżka przy podcieraniu zobaczyłam taki jakby zbity śluz w kolorze jasnej kawy z mlekiem. Oczywiście włączyła się panika i cały dzień przeleżałam. Później nie było już po tym ani śladu i staram się sobie tłumaczyć, że może to po badaniu i USG. A może to dlatego, że odstawiłam w południe jeden duphaston. W każdym bądź razie wróciłam do początkowej dawki i do wizyty 28 grudnia nic nie zmniejszam. Objawy wszystkie nadal mi towarzyszą, piersi pełne i bolące, nudności i wzdęcia więc mam nadzieję, że dzidziuś sobie tak ładnie fika i tylko troszkę mnie postraszył. Dobrze, że już w czwartek prenatalne to nie muszę długo czekać, żeby go zobaczyć [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ojej :( mam nadzieję że wszystko będzie ok!

------------------------

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, ja mam też dzisiaj o 16.00 :) ale nei wiem czy tylko taką "techniczną" czy będzie też USG...

Cześć dziewczyny. U mnie mdłości są nadal, ale już zdarza się, że ich nie ma. Przedwczoraj nie miałam cały dzień i było mi strasznie dziwnie:) dostałam katar od dzieciaków i wczoraj byłam nie do życia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej. Ja planowo teraz mam wizytę 28
Oj Kinga to zdrowka zycze! I oby juz bylo coraz lepiej!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A co do rodzeństwa moja córka jak miał się synek urodzić to długo nie chciała, w zasadzie do końca ciąży mówiła, że woli psa niż dzidzię, ale im dalej było tym bardziej jej się podobało jak dzidzia kopię. Po porodzie zmiana o 360 stopni brat najkochańszy na świecie

reklama
Do góry