reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

@nagini84... Mi jakiś mdłości mocno nie dokuczały więc ciężko powiedzieć czy odpuściły. Bywają dni że czuję się źle - boli mnie głowa, mdli mnie jestem jakaś słaba i senna ale chyba już spokojniej :) a piersi bolą głównie po nocy jak są na "luzie" hehe

Co czuje jak leżę? Chyba dzidziuś leży bardziej z prawej str :) zawsze tam czuje takie twardsze :)

p19u3e3kq0er3dz6.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Witam. Ja wstałam po 10, nie pamiętam kiedy ostatnio tak długo spałam :) Muszę korzystać, póki trwa przerwa świąteczna, bo potem codziennie na 8 do szkoły i nie ma zmiłuj :) Dziewczyny, które już mają 12-13 tydz czy czujecie się lepiej? Odpuscily mdłości, senność? Ja pamiętam, że w 1 ciąży minęło mi wszystko w 11tyg z dnia na dzień, ciekawa jestem jak teraz będzie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja jestem w 13 tygodniu i czuje dużą różnicę chociaż nie miałam aż tak strasznie jak tutaj niektore nasze dziewczyny :)

Witam. Ja wstałam po 10, nie pamiętam kiedy ostatnio tak długo spałam :) Muszę korzystać, póki trwa przerwa świąteczna, bo potem codziennie na 8 do szkoły i nie ma zmiłuj :) Dziewczyny, które już mają 12-13 tydz czy czujecie się lepiej? Odpuscily mdłości, senność? Ja pamiętam, że w 1 ciąży minęło mi wszystko w 11tyg z dnia na dzień, ciekawa jestem jak teraz będzie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
U mnie z mdłościami o wiele lepiej, nie, że już nie mam całkowicie ale jem i już Kg przytyłam a tak tylko chudłam

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja jestem w 14 tygodniu i czuję się jak nowonarodzona. Miałam koszmarne mdłośći i przesypiałam całe dnie. Wszystko minęło. Od czasu do czasu niedobrze mi się zrobi jak jest jakis intensywny zapach, albo zjem coś dziwnego, ale to nic w porównaniu z tym co było wcześniej.

Byle do drugiego trymestru i powinno być ci lepiej.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mi się kończy 12 i mam wspomagacze na mdłości ogólnie jakieś parę dni było ok ale wczoraj i dziś chyba trochę silniejsze bo brałam wspomagacze ale trochę mdli mocniej te 2 dni a bez wspomagaczy pewnie bym nie dawała rady.

w4sqgzu395zb6ngs.png

Mdłości mi trochę odpuściły, jeśli chodzi o senność, to trochę też, ale że nie mogę spać w nocy, to śpię w dzień ;)
A co do jedzenia, to mam spore ograniczenia ilościowe - jak jem chleb (razowy, żytni na zakwasie, mama piecze :D), to jem po 1 kromce, dwóch objętosciowo nie dam rady, a przed ciążą jedliśmy z mężem praktycznie tyle samo, zwykle po 6-8 kromek...
Mama się śmieje, że będę miała pewnie podobnie do niej - ja się ułożyłam tak "pomysłowo", że jakoś uciskałam na żołądek, brzuszka mamie było ledwo widać, w 8mc chodziła w tych samych jeansach co przed ciążą, niektórzy w grudniu nie wiedzieli, bo nie było widać (urodziłam się 6 stycznia), ale zjedzenie na raz więcej niż 100ml zupy itd nie wchodziło w grę...
Zobaczymy ;)
Ale ja już trochę brzuszek mam, będę musiała zdjęcie zrobić ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja dziś mam 12+4 i czuję się tak samo, zmęczona też tak samo, jedynie odpuściły te moje wieczorne mdłości czy jak by to nazwać (takie jakby motylki w żołądku) równo w ostatni dzień 11 tygodnia.

W ogóle dziewczyny wczoraj jak siedziałam w poczekalni przed wizytą to sobie przejrzałam moją kartotekę i się wystraszyłam.
Było tam napisane coś w stylu (bo już z nerwów nie pamiętam dokładnie) że przy dziecku jest ciało obce o długości 1,2 cm i w nawiasie było "zrośnięte?" Oczywiście pierwsza myśl jaka mi się nasunęła to czy to może nie był bliźniak, ale nie zapytałam lekarza bo stwierdziłam, że chyba w kartotece nie powinnam grzebać i było mi głupio, no ale skoro lekarz mówi, że wszystko jest dobrze to chyba nie będę wnikała bo po co się mam znowu czymś stresować.

Ostatnia edycja:
reklama
Mdłości mi trochę odpuściły, jeśli chodzi o senność, to trochę też, ale że nie mogę spać w nocy, to śpię w dzień ;)
A co do jedzenia, to mam spore ograniczenia ilościowe - jak jem chleb (razowy, żytni na zakwasie, mama piecze :D), to jem po 1 kromce, dwóch objętosciowo nie dam rady, a przed ciążą jedliśmy z mężem praktycznie tyle samo, zwykle po 6-8 kromek...
Mama się śmieje, że będę miała pewnie podobnie do niej - ja się ułożyłam tak "pomysłowo", że jakoś uciskałam na żołądek, brzuszka mamie było ledwo widać, w 8mc chodziła w tych samych jeansach co przed ciążą, niektórzy w grudniu nie wiedzieli, bo nie było widać (urodziłam się 6 stycznia), ale zjedzenie na raz więcej niż 100ml zupy itd nie wchodziło w grę...
Zobaczymy ;)
Ale ja już trochę brzuszek mam, będę musiała zdjęcie zrobić ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zrób zrób czekamy :)

Do góry