reklama

Lipcowe mamy 2018

Na pewno przetrwasz ale może nie musisz? To ten czas kiedy dobrze jest korzystać ze swoich praw...
No dokładnie. Lepiej jest moim zdaniem odpocząć w domu, zwłaszcza w początkowych tygodniach, żeby wszystko się dobrze w środku ułożyło :) a z tego prawa zamierzam korzystać, gdyż pracuję na magazynie, gdzie głównie chodzę, schylam się i dźwigam i to dość sporo tak że juz od dzisiaj można powiedziec na zwolnieniu jestem jak tylko mi wyszedl pozytyw.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Mungo ma racje, jak nie musisz to weź l4.
Tylko powiedzcie mi dziewczyny, nie jest tak ze przed 12tygodniem pracodawca może zwolnić jeszcze bez podania powodu?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A czy ważne jest w tym momencie to, jaką ma się umowę? Na stałe czy na czas określony? Ja bogu dzięki u siebie mam na stałe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

No dokładnie. Lepiej jest moim zdaniem odpocząć w domu, zwłaszcza w początkowych tygodniach, żeby wszystko się dobrze w środku ułożyło :) a z tego prawa zamierzam korzystać, gdyż pracuję na magazynie, gdzie głównie chodzę, schylam się i dźwigam i to dość sporo tak że juz od dzisiaj można powiedziec na zwolnieniu jestem jak tylko mi wyszedl pozytyw.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

I to jest najlepsze podejście do tematu! :)

A czy ważne jest w tym momencie to, jaką ma się umowę? Na stałe czy na czas określony? Ja bogu dzięki u siebie mam na stałe.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Totalnie nie o to mi chodziło. Pewnie, ze nieważne jaka umowę, ale strategicznie pytam pod siebie bo mam dość specyficzna szefowa i zastanawiam się kiedy ją powiadomić [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Co do zasady nie. Chyba że masz umowę na okres próbny - wtedy ochrona jest słabsza i trwa tylko do porodu, więc nie przysługuje Ci pełnowymiarowy macierzyński.
Za to jeśli dowiesz się o ciąży po zwolnieniu (umowa o pracę) to z mocy prawa wracasz na stankwisko i pracodawca nie ma nic do gadania :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry