reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny a jak to jest na tych drugich prenatalnych połówkowych, podczas nich lekarz musi zrobić wiele pomiarów do których dziecko musi się troszkę poobracać, a co jeśli dziecko śpi i nie chce się ruszać? Wtedy badanie trwa tak długo aż dzidzi zacznie współpracować czy jakoś lekarz stara się je obudzić?
Zjedz coś bardzo słodkiego z pół godziny przed badaniem to nie będzie spać. Przynajmniej u mnie to zawsze działało :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
u mnie jest tak samo, więc rozkraczonej mnie nie miałby jak zobaczyć chyba że specjalnie by poszedł z drugiej strony fotela :D Zresztą nawet gdyby to nie takie rzeczy już widział :D
Mój M był też normalnie ze mną podczas badania usg dopochwowego i stał niedaleko lekarza i sobie patrzał na monitor :) Ja w tym nie wiedzę nic dziwnego, on też. W końcu nie raz mnie widział, a praca lekarza nie jest mu jakaś dziwne, żeby miał się czuć nieswojo :)

A na wizyte w czwartek pojde po raz pierwszy w zyciu z Mama. Moj maz raczej nie dojedzie na czas. Mam nadzieje, ze bedzie miala atrakcje, bo to jej 6 wnuk a na usg nigdy nie byla z zadna z moich siostr ;)

Dziewczyny a jak to jest na tych drugich prenatalnych połówkowych, podczas nich lekarz musi zrobić wiele pomiarów do których dziecko musi się troszkę poobracać, a co jeśli dziecko śpi i nie chce się ruszać? Wtedy badanie trwa tak długo aż dzidzi zacznie współpracować czy jakoś lekarz stara się je obudzić?

polecane jest wziąć ze sobą coś słodkiego ;) cukier może pobudzić maleństwo ;)

Mnie lekarz, który wykonywał pierwsze prenatalne powiedział, że kolejne tak za około 10 tygodni, więc tak też powiedziałam w rejestracji gdy umawiałam się na drugie prenatalne i pani w rejestracji sama dobrała mi termin :)
Mi ginekolog mowila do jakiego najpozniej terminu mam sie zapisac. Teraz mam wizyte 24 wiec zapewne da mi na to polowkowe u nas w przychodni. A teraz na to co sie zapisalam to bardziej po to zeby malucha podejrzec.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jak śpi to go obudzi [emoji23] poruszasz brzuche naciśnie głowica moj teraz spał i musiał go obudzić
Pomiary robi takie jak w 13 tyg na tych pierwszych prenatalnych do tego oczywiście sprawdza narządy

16udyx8di9hvrs5t.png

Hehe :D a gdy mama bedzie podczas badania moze nagrywac na telefon to co sie dzieje na usg ? Czy myslicie, ze lekarz sie nie zgodzi ?:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry