reklama

Lipcowe mamy 2018

Czekaj, nie napisałaś tylko "co to" :D
gdzieś wspominałam, tylko bez fotki wtedy, bo były w piekarniku ;)

"Kotleciki" ziemniaczane z kiszoną kapustą - fajne na drogę, bo nie są tłuste, można wziąć w palce i np zjeść zaraz po pobraniu krwi, jeszcze przed ubraniem się ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Z tym gotowaniem to jest tak, że ja bardzo lubię gotować- jak mam ciszę, spokój i wenę :) OStatnio niestety było tak, że M po operacji musiał jeść coś innego, Franek chciał jeszcze co innego i kolejna potrawa dla mnie, bo przeważnie nie pasowało mi to co jedli oni obaj... więc zdecydowanie super było zdać się na mamusię, która oczywiście gotuje najlepiej i totalnie w mój gust ;) A na kotleciki ziemniaczane zdecydowanie poproszę przepis! Kiedyś babcia robiła przepyszne i ostatnio za mną chodziły...

@Jola92 w tej aptece widziałam też kilka koreańskich ze ślimakiem: czarno-złote opakowanie, ale nie wiem czy to te same o których piszesz..

Z tym gotowaniem to jest tak, że ja bardzo lubię gotować- jak mam ciszę, spokój i wenę :) OStatnio niestety było tak, że M po operacji musiał jeść coś innego, Franek chciał jeszcze co innego i kolejna potrawa dla mnie, bo przeważnie nie pasowało mi to co jedli oni obaj... więc zdecydowanie super było zdać się na mamusię, która oczywiście gotuje najlepiej i totalnie w mój gust ;) A na kotleciki ziemniaczane zdecydowanie poproszę przepis! Kiedyś babcia robiła przepyszne i ostatnio za mną chodziły...

@Jola92 w tej aptece widziałam też kilka koreańskich ze ślimakiem: czarno-złote opakowanie, ale nie wiem czy to te same o których piszesz..
Nie, to nie te. Te moje nie są dostępne w Polsce. Można tylko zamawiać z koreańskich stron internetowych. Już obcykane bo wszystkie koleżanki takie chciały :D

Hejo dziewczyny, nie wiem czy to pytanie już padło czy nie bo stron mamy sporo.. Jak uważacie - czy detektor tętna płodu jest bezpieczny i czy warto go kupić?

p19u3e3kokpg9kbw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Marika92 Jestem czerwcowa mamą ale pozwolę sobie się wtrącić [emoji4]otóż mam detektor tętna od12 tc i uważam go za najlepszy zakup w ciąży [emoji4] po niemiłych doświadczeniach z plamieniem byłam wiecznie spanikowana,wystraszona i pełna obaw czy moje dziecko żyje. Detektor pozwolił mi cieszyć się ciążą i sprawił, że byłam dużo spokojniejsza[emoji4] od tego 12 tygodnia znalezienie tętna nie stanowiło dla mnie żadnego problemu. Udało się za każdym razem w ciągu najwięcej minuty. Decydując się na zakup detektora czytałam wiele opinii i kupiłam go raczej z dystansem i nastawieniem że mogę tego tętna nie znaleźć. Więc to zależy od Ciebie i Twojego nastawienia[emoji4]polecam taki gdzie są podawane dokładne pomiary tętna. Wtedy łatwo odróżnić swoje (niskie) od dziecka (wysokie-u mojej córeczki ok.150). Mój kosztował ok 200 zł więc cena niewielka za spokój spanikowanej przyszlej matki [emoji4] zaznaczam, iż są to moje własne doświadczenia [emoji4] czytałam także te mniej pozytywne więc decyzje musisz sobie przemyśleć [emoji4]
U mnie polozna powiedziala, ze nie uzywac bron boze. Nawet na liscie z NHS z gratulacjami napisane jest, zeby takich rzeczy nie kupowac.

Dziś 12t2d wg OM, wg usg 12t0d niby nie dużo młodsza ale jak byłam ostatnio w 8t2d to dzidzia była 9t3d więc sporo większa. Zmartwilam się że tak przystopowala, ale lekarz mówi że wszystko ok. Za tydzień mam genetyczne w 13t2d chyba ostatnia już z wątku.
Ja nie wiem nadal, kiedy bede miala, bo okazalo sie, ze jednak termin na pierwszy tydzien sierpnia, nie koniec lipca, kiedy poszlam na genetyczne i powiedzieli, zebym przyszla kolejny raz i wysla list z data i czasem. Na razie nie mam listu, wiec moze byc w przyszlym tygodniu lub jeszcze kolejnym. :( Nie jestes ostatnia wiec!

Wam tez tak sie chce pic ? Nie wiem czy to na mróz, czy po prostu od ciazy. Ale od kilku tygodni czuje jak bym miała kaca :D okropnego :p
Ja dzisiaj juz przez poludniem wypilam 2 litry wody i sokow. A potem jeszcze wiecej. Wydaje mi sie, ze za duzo, ale caly czas mi sucho w ustach :/

Wróciłam już z "wakacji" u rodziców, ehhhh fajnie było o nic się nie martwić, nie sprzątać, nie gotować....

Hahhahaha drapałaś się czy udało się wytrzymać? :D

Śliczny ten i z zeberką!

Właśnie też się kilka razy zastanawiałam, czy jakość jest znośna... ja np. nie przepadam za pepco bo ta bawełna jest w większości straszliwie cienka i taka "drapiąca" w dotyku..

Dokładnie... taka mięsista, gruba bawełna jets super, tym bardziej dla malutkiego, delikatnego ciałka... dlatego lubię tą eko bawełnę z H&M albo z KappAhla serie newbie. SUper jakość. A że szyją w chinach czy indiach, to wiadomo.. wszyscy tak robią, albo płacisz właśnie 2 x drożej:/ ale bawełna bawełnie nierówna.

Hhahahah Kochana jesteś :D Czy mąż już to słyszał? :D A może chłop Cię zaskoczy???!

Holika holika? Ja pokochałam różne koreańskie kosmetyki od kiedy zobaczyłam je w aptece w medicoverze :tak:

Czekaj... czyli przez domofon z nim rozmawiałaś a potem udawałaś że cię nie ma....?:-D:-D:-D

My też mamy domek letni nad jeziorem- o zgadzam się że żaby to jest jakiś kosmos! Jak one reznoują w tych małych ciałkach??:confused::confused::confused:

Nie do końca :D Widziałam reportaż o tym, że można zarobić na moczu ciężarnych bo inne kobiety używają go np. do oszukiwania partnerów ;)

Agnieszka, brawo! Wydaje się wielka, jeszcze większa niż ta ze sklepu :D ta moja jest tylko bardziej w kształcie litery "C"- końcówki się jakby zaokrąglają...
Juz mu kiedys wspominalam jakie mam zdanie [emoji23] Ostatnio jak wyszlam z gabinetu chcialam z niego zazartowac i mowie smiejac sie "jak wyjdziemy, to Ci cos powiem co sie dowiedzialam, ale to jak bedziemy szli do samochodu". A on z taka powaga patrzy na nasza dwulatke, skinal glowa w jej strone i mowi "znowu?" (w sensie ze dziewczynka). Takze chyba sam jest na to gdzies z tylu glowy gotow :D

xrotgov3q3o4y33i.png

Najgorsze w badaniach jest to, że trzeba na czczo....
A wtedy nasilają mi się mdłości...
No ale czego się nie robi dla maleństwa.. ;)

Zbieram się... Najpierw pobranie krwi, potem do mamy, na 12 wizyta, znowu do mamy, i potem do domu ;)

Jakoś dziwnie nie boję się tej wizyty, nie wiem, czy to dobrze (w sumie niecałe 2 tygodnie temu wyszłam że szpitala, i nie miałam od tego czasu żadnych dodatkowych powodów się stresować...), czy źle (wolę nie myśleć...)
Ale liczę, że wszystko jest ok, maleństwo zdrowo rośnie, itd.. Oby... ;)

Aha, poduszka przetestowana w "warunkach rzeczywistych", a nie tylko testowo ;) i naprawdę dużo lepiej się śpi :D

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zbieram się... Najpierw pobranie krwi, potem do mamy, na 12 wizyta, znowu do mamy, i potem do domu ;)

Jakoś dziwnie nie boję się tej wizyty, nie wiem, czy to dobrze (w sumie niecałe 2 tygodnie temu wyszłam że szpitala, i nie miałam od tego czasu żadnych dodatkowych powodów się stresować...), czy źle (wolę nie myśleć...)

Aha, poduszka przetestowana w "warunkach rzeczywistych", a nie tylko testowo ;) i naprawdę dużo lepiej się śpi :D

0d1yrjjgtd95fou3.png
Udanej wizyty bedzie wszystko dobrze napewno [emoji8] [emoji8] [emoji8] ja wczoraj bylam na prenatalnych. Tak sie denerwowowalam, ale to juz w gabinecie u doktorka, ze masakra. Na koncu sie poryczalam,juz w aucie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry