reklama

Lipcowe mamy 2018

No, nadrobiłam :)

Byliśmy na wizycie, prawie 10cm, ale płci na razie nie widać, no i ciężko było zmierzyć, ale ważne, że wszystko ok.
Dostałam jakieś globulki, bo na cytulogii wyszedł niewielki stan zapalny, potem o nich poczytam, itd. A poza tym ok :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super, ze z dzidzia ok[emoji5] Oby szybko infekcja przeszla!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Nadgonic Was to naprawde karkolomny wyczyn. Codziennie gonie te posty i gonie. A jak juz dogonie to brak mi sil i weny na napisanie czegos. Bo juz 1500 tematow zostalo poruszonych.
Ja dzis nie moglam usnac do 2. A po 7 zbudzil sie Teos i to by bylo na tyle. Chodze po dp u jak snieta. A mam troche do zrobienia. Jutro zamieniami pokoje. My bedziemy miec sypialnie tam gdzie starszak ma teraz pokoj a chlopaki wyladuja w naszej sypialni razem -bo jest wieksza. Wiec robie co moge by jutro usprawnic prace. Z rana przyjdzie brat i ojciec M i beda rozkrecac lozko pietrowe zeby mic je przeniesc i nasze chyba tez trzeba bedzie - wyjdzie w praniu. Juz sie boje jutra choc jednoczesnie sie ciesze, ze to juz. Plan taki byl od dawna, ale ciagle cos na dtodze stawalo. A teraz juz powoli czas na to sie kurczy wiec trzeba bylo wyznaczyc date i wloncu zadzialac.
Mam pytanie do dziewczyn, ktore robily nifty. W jakiej formie dostalyscie odpowiedz? I jak ona wygladala? Bo u mnie list a tam zdanie, ze test zakonczony i rezultat dla chromosomow13,18 i 21 jest normalny. I tyle.
M zadzwonil do laboratorium i tylko potwiwrdzili, ze ok. Zadnych liczb ani nic. No i jeszcze, ze oni plci nie podaja bo zajmuja sie tylko chorobami.
U mnie zaczal sie 17 tc i mam 1,5kg na minusie. To maly minus jak na mnie, bo w obu poprzednich ciazach najpierw zminusowalam do 6 i 6,5kg zanim zaczelam nadrabiac a potem tyc. Marzy mi sie przybrac mac 10kg, ale mimo wszystko cienko to widze, bo wraca mi apetyt.

Dziewczyny ja dwa porody bez znieczulenia, gdzie normalnie brwi nie dam rady penseta wyrwac bo mam taki niski prog bólu :) dałam rady, i trzeci poród też planuje naturalnie bo cc boje sie jeszcze bardziej.
Haha, to ja odwrotnie. Generalnie mam wysoki prog bolu i wiele potrafie zniesc, a porod ledwo przezylam. Ale i tak bardzo bym nie chciala cc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nie, po takim znieczuleniu wiesz kiedy przeć bo znieczulenie nie likwiduje całkowicie bólu tylko zmniejsza do takiego stopnia, żeby skurcze były odczuwalne ale słabiej.

Dokładnie tak jak Olka pisze :) po za tym z tego co wiem to kobieta jest podpięta podczas porodu do KTG i lekarz wie kobieta ma "ten wlasciwy "skurcz i ma przec. U mnie jeśli się uda z porodem naturalnym to na pewno poproszę o znieczulenie . Miesiąc temu koleżanka rodziła i był jej to drugi poród pierwszy na żywca drugi ze znieczuleniem i powiedziała że nie ma się nad czym zastanawiać 1.
5 godziny po porodzie siedziała na lozku i posylala mi zdjęcia I powiedziała że tak to Ona może i 5cioro jeszcze urodzic:D

Zara home- i kocyki i ręczniki. Duży ręczni z kaputrkiem 29 pln, więc naprawdę dobra cena- i bawełna też super, starszakowi kupowałam tam ręczniki i świetnie się "noszą"

Ej no :) Chciałam dodać otuchy :D :D :D
Haha[emoji3] Bo mnie to zawsze drazni jak w mediach gwiazdy sie wypowiadaja, ze jak tylko zobaczyly dziecko to w sekunde zapomnialy o bolu[emoji3]
A generalnie to wiadomo, ze nie da sie przewidziec jak ktora to zniesie, wiec nie ma co sie z gory zle nastawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Haha[emoji3] Bo mnie to zawsze drazni jak w mediach gwiazdy sie wypowiadaja, ze jak tylko zobaczyly dziecko to w sekunde zapomnialy o bolu[emoji3]
A generalnie to wiadomo, ze nie da sie przewidziec jak ktora to zniesie, wiec nie ma co sie z gory zle nastawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Celebrytki to jest inny gatunek one wszystkie w ciazy wyglądają jak modelki jak urodzą to wogole nie widać ze rodziły i od razu całe zrobione

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Dzwoniłam do innego ginekologa u mnie e mieście, który badanie 3D, 4D i genetyczne wykonuje (25 lat specjalizacji) i powiedział mi, że jak chce zrobić 3/4D pod kątem płci tylko to najlepiej 16tc :) więc idę za niecałe dwa tygodnie na spotkanie z Maluszkiem [emoji16] ostatniego dnia stycznia [emoji16] a wizytę u swojego mam 8 lutego :)

f2w39n7303c24ozn.png
O to fajnie[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry