reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Na ktora?? Ja 11.30... Chociaż wolałabym rano

0d1ysek2pjkx1f5v.png

reklama
Powiem Ci ze ja je biore , na poczatku jak je bralam to takie dziwne uczucie :( ciezko przelknac mi bylo ;D

Ja mimo ppwoekszonych migdalkow i malej powierzchni do przelylania dalam rade. Ale nie moglam wyczytac, czy dwie naraz w jednym momencie, czy jedna po drugiej. Czy jedna rano a druga wieczorem. :/ a ty jak bierzesz ?

Moja gin mówi, że najwczesniej ruchy da sie czuć po skończonym 15 tc, wytłumaczyła nawet dlaczego ale nie pamiętam... Tu jedna dziewczyna pisała że w 10tc widziała w wannie jak jej brzuch faluje i ze to dziecko, ale to jest fizycznie niemożliwe. Bylismy z Ł w meksykańskiej restauracji, to wieczorem jak leżałam tak mi brzuch falował że hoho. I to nawet nie tylko tam gdzie jelita ale też wyżej, ba nawet czasem wydawał dźwięki :D Nie byłam wtedy w ciąży i nie miałam obcego w brzuchu :D
10 tc to raczej niemożliwe ale ja czuje gdzieś od 14 tc w kazdej czuję tak samo wiec to na pewno to i już na poprzedniej wizycie mówiłam, że czuje ruchy i na usg dzidzia dokldokładnie w tym miejscu

U mnie dziewczynka to dalej dziewczynka. A szyjka 2,5 cm wiec sie trzyma. Za dwa tygodnie mam przyjść sprawdzić szyjke, a za miesiąc normalna wizyta z pomiarami polowkowymi. A dziewczyny daly rady ;)
Super wiadomości :) no to teraz ujawniają nam się same córeczki ;) dobrze że z szyjka wszystko oki,i że masz kontroli ,zawsze człowiek spokojniejszy !!! Córeczka twoja już, duża 7 latek będziesz miała fajne opiekunkę dla malutkiej

K sie napalił, ale to dobrze w sumie. Od czegos trzeba zaczac. A jak zrobimy w tygodniu tu remont w pokoju to je odrazu postawimy i do niego bedzoemy wrzucac rzeczy dla dziecka. Bo mam zamiar w piatek wszystkie kosmetyki pokupowac. A szafa jeszcze zapelniona i nie mam gdzie zrobic miejsca dla dziecka :D
Matko szalejesz.. Wszystkie juz cos maja a ja dopiero 3 spioszki i pampersy [emoji47][emoji47][emoji47]

0d1ysek2pjkx1f5v.png

Skoro jesteśmy przy wypiekach..
Kiedyś obiecałam sprawdzony przepis na biszkopt, który nie upada ;)
Odgrzebałam stary kalendarz z przepisami, mam nadzieję, że się doczytacie ;)

Przepis by kuzynka "cukierniczka" (cukiernik, ale żeńska forma [emoji23])

I dodatkowo przepis na serowe oponki, u nas nazywane kółeczkami - przepis babci ;)

(tak, wrzucę do kulinarnego ;) )
5eb8dd40febd3b01dbec5b126ade1290.jpg
6da2398a616e68f470b0b9538a3210b2.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry