tak z innej beczki - dla chcących "leniwie" urządzać pokój maleństwa itd - polecam
Link do: Planer 3D - darmowy program do projektowania wnętrz domów i mieszkań - poleca Leroy Merlin
nie ma niektórych mebli, i ogólnie są spore ograniczenia, ale można zastąpić mebel np bryłą o takich wymiarach (zastępowałam tak łóżeczko niemowlęce, bo nie znalazłam...)
można sobie pooglądać, jak będzie wyglądało, itd
jeszcze co do tego planera (tak, nie ma to jak samemu się cytować :| :O )
swego czasu zrobiłam projekt naszego nowego domu
nie ma sypialni, łazienki, garderoby, spiżarni, itd, ale ogólnie zarys pomieszczeń i moją ideę widać ;-)
to w prawym dolnym rogu - ta część "urządzona" to takie coś pomiędzy gabinetem a biblioteką, stricte do pracy miejsce, a ta druga część, to na razie mój "warsztat", żebym się z maszyną do szycia miala gdzie rozłożyć, a docelowo będzie tam sypialnia, a pokój w prawym górnym rogu, który teraz będzie sypialnią zostanie jako dziecięcy (jest szerszy o 80cm, a podział w tym na dole o tyle wymuszony, że tam jest słup)
(i pomyśleć, że 5 lat temu to była stara stodoła.... choć ile pracy i wysiłku to kosztowało wolę nie mówić, zdecydowana większość robiona samodzielnie, łącznie z montowaniem belek stropowych, płyt, itd...)
Ja kiedys sie uszukulam programu i nic nie znalazlam :/ wiec zostaly mi Simsy
nigdy w życiu nie gałam z Simsy