• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipcowe mamy 2018

wiem, że to głupio zabrzmi, ale dobrze, że nie ma jeszcze po 20mg, wyobraziłam to sobie... sory... :rofl:
Hahahaha [emoji2][emoji2][emoji2] ja sobie wolę tego nie wyobrażać [emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Z tą ospą to coś jak u mnie tylko ja mialam 4 krosty wygladaly na ospe ale pani doktor mi nie wpisala, bo stwierdziła, że mam za mało krost, za lekko przechodzę i ona nie wie czy to to
Bo to wtedy powinni zlecić przeciwciała i by wiedzieli czy to ospa czy nie. Bo tak to lekarz mówi pani to nie ospa bo tylko 5 krostek matka posyła dziecko do przedszkola bo skoro nie ospa to można i efekt potem taki że poł przedszkola choruje

Bo to wtedy powinni zlecić przeciwciała i by wiedzieli czy to ospa czy nie. Bo tak to lekarz mówi pani to nie ospa bo tylko 5 krostek matka posyła dziecko do przedszkola bo skoro nie ospa to można i efekt potem taki że poł przedszkola choruje
No dokładnie. Ja akurat byłam w domu wtedy ale przez to do dzisiaj nie jestem 100 procent pewna czy tą ospę miałam. I potem moja siostrzenica przeszla tak samo ale była już inna lekarka i ona ma wpisaną ospę

Mam prośbę dziewczyny....

jak myślicie, jakie ustawienie jest najlepsze...?
1. za jedną komodą jest kaloryfer, z przodu zasłonięty, od góry dostęp
sypialnia1.jpg
sypialnia2.jpg

2. wersja 2 - układ analogiczny, ale przed kaloryferem zamiast jednej komody ażurowa półka
sypialnia_ver2.jpg

3. wersja 3. - jak dla mnie chyba najlepsza.....
(najdokładniejsza, bo w między czasie uczyłam się obsługi programu ;) )
sypialnia_ver4_1.jpg
sypialnia_ver4_2.jpg
sypialnia_ver4_3.jpg
sypialnia_ver4_4.jpg

I jak, która wersja? ja się na razie skłaniam ku 3...

brakuje jeszcze jednego okna, tzn dachowego, na tyle programu nie opanowałam... I jeszcze zdjęcia, jak to w rzeczywistości wygląda... ;)
(kawałki okna dachowego widać, ale zdjęcia całej ściany kolankowej akurat nie mam...)
06edab44830770664794b79a4a25fb25.jpg
7022ebe35111f225895432dc373e8d9b.jpg

Ściana kolankowa ma 1,45m. Mały słupek przy niej 22 głębokości i prawie 90 szerokości

Załączniki

• sypialnia1.jpg
    sypialnia1.jpg
    234,1 KB · Wyświetleń: 344
  • sypialnia2.jpg
    sypialnia2.jpg
    107,7 KB · Wyświetleń: 350
  • sypialnia_ver2.jpg
    sypialnia_ver2.jpg
    139 KB · Wyświetleń: 355
  • sypialnia_ver4_1.jpg
    sypialnia_ver4_1.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 347
  • sypialnia_ver4_2.jpg
    sypialnia_ver4_2.jpg
    84,2 KB · Wyświetleń: 353
  • sypialnia_ver4_3.jpg
    sypialnia_ver4_3.jpg
    73,1 KB · Wyświetleń: 338
  • sypialnia_ver4_4.jpg
    sypialnia_ver4_4.jpg
    69,4 KB · Wyświetleń: 346
Ostatnia edycja:
Wkoncu nadrobilam... uff
W temacie ospy to powiem tyle, ze moj Filip zachorowal gdy Teos byl malusi. Filip byl wysypany masakrycznie. Doslownie caluski w bablach. Lacznie z glowa ustami. Jak Teos mial rowniutki miesisc zobaczylam jedna krostke. Ryczalam jak bobr caly dzien. Juz mialam wizje, ze to malenstwo wysypie mi jak Filipa. Skonczylo sie na 9 krostach. Karmilam go piersia.
A mnie dopadl kaszel i katar... niby nie jest tragicznie, ale boje sie ze die rozkreci...

Mam prośbę dziewczyny....

jak myślicie, jakie ustawienie jest najlepsze...?
1. za jedną komodą jest kaloryfer, z przodu zasłonięty, od góry dostęp
Zobacz załącznik 838722 Zobacz załącznik 838723

2. wersja 2 - układ analogiczny, ale przed kaloryferem zamiast jednej komody ażurowa półka
Zobacz załącznik 838724

3. wersja 3. - jak dla mnie chyba najlepsza.....
(najdokładniejsza, bo w między czasie uczyłam się obsługi programu ;) )
Zobacz załącznik 838725 Zobacz załącznik 838726 Zobacz załącznik 838727 Zobacz załącznik 838728

I jak, która wersja? ja się na razie skłaniam ku 3...

brakuje jeszcze jednego okna, tzn dachowego, na tyle programu nie opanowałam... I jeszcze zdjęcia, jak to w rzeczywistości wygląda... ;)
(kawałki okna dachowego widać, ale zdjęcia całej ściany kolankowej akurat nie mam...)
06edab44830770664794b79a4a25fb25.jpg
7022ebe35111f225895432dc373e8d9b.jpg

Ściana kolankowa ma 1,45m. Mały słupek przy niej 22 głębokości i prawie 90 szerokości

Jak dla mnie też opcja nr 3 ;)

Mi się podoba opcja nr 3 ale wybrała bym 2 bo ja lubię miec dziecko na oku. I do karmienia wyjdziesz jedną noga z łóżka i juz je wyciągasz [emoji5]
Ale w 3 łóżeczko jest jeszcze bliżej, bo bezpośrednio opiera się o łóżko (łóżeczko będzie miało boki szczebelkowe a nie pełne, ale w programie innego nie znalazłam...)
Więc żeby zobaczyć, poprawić coś, itd, to w ogóle nie trzeba by wstawać...
Ale i tak się zastanawiam, jak taki układ się sprawdzi bo jednak dojście do łóżeczka będzie ograniczone - ok 80cm

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ale w 3 łóżeczko jest jeszcze bliżej, bo bezpośrednio opiera się o łóżko (łóżeczko będzie miało boki szczebelkowe a nie pełne, ale w programie innego nie znalazłam...)
Ale i tak się zastanawiam, jak taki układ się sprawdzi bo jednak dojście do łóżeczka będzie ograniczone - ok 80cm

0d1yrjjgtd95fou3.png
A czyli boki też że szczebelek. To moment muszę zerknąć jeszcze raz☺️

reklama

0d1yrjjgtd95fou3.png
Chyba jednak mi się wydaje ta 2 opcja nadal wygodniejsza. A jak do wstawania jak postawisz łóżeczko jak w opcji 3 nie bedzie trochę przeszkadzać?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry