ciekawe, czemu ja dostałam wcześniej, bo ryzyka podwyższonego nie mam, itd. dr powiedział, cytując "żeby już pani z głowy to miała..."Spokojnie na picie glukozy jest jeszcze trochę czasu z reguły lekarze dają kolo 25 tc
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ciekawe, czemu ja dostałam wcześniej, bo ryzyka podwyższonego nie mam, itd. dr powiedział, cytując "żeby już pani z głowy to miała..."Spokojnie na picie glukozy jest jeszcze trochę czasu z reguły lekarze dają kolo 25 tc
Mi znajomy robił szafę na zamówienie i byłam zadowolona bardzoMam pytanie trochę odbiegające od kolczyków i przebijania uszek
Zastanawiamy się z K czy lepiej kupić szafę do przedpokoju, szafę do sypialni i komodę do sypialni w sklepie. Ładna z lustrem za niższą cenę czy zlecić zrobienie tych mebli znajomemu ?
Rozrysował by półki, szuflady itp tak jak będę chciała i w jakim kolorze będę chciała. I np. Za szafę do przedpokoju zamknęli byśmy się do 2 tys. Wykorzystał by każdy cm miejsca bo mamy dwa pokoje i nie za wiele miejsca na wszystko.
I chciałabym spytać, czy zamawiała któraś z was taką szafę ? Wydaje mi się bardziej wytrzymała i bardziej pakowna.
Ale pisanie tu "o zgrozo" i jawne krytykowanie takich matek nie jest fair. Bo to całkiem co innego niz wypowiadanie swojego zdania jak robiły inne dziewczyny.Jest dyskusja na ten temat to sie wypowiadam i jest to moje subiektywne odczucie. Wiesz inna matka moze isc tym tropem i wsadzic niemowlakowi kolczyk do nosa bo jej sie to podoba i krzywdy dziecku nie robi...pytanie tylko w imie czego? Wlasnego widzi mi sie? Uwazam ze dziecko ma prawo decydowac o wlasnym ciele wtedy ,kiedy jest na to gotowe . Dla mnie to ze jestem matka nie upowaznia mnie do wsadzania w cialo dziecka metalu bo tak chce...jak sie zdecyduje na zadanie sobie bolu samo to niech tak zrobi. Sama mam przeklute uszy ,ale nikt mi nie wmowi ze to nie boli...
![]()
To mi wyjdzie chyba taniej bo ok 2m mam miejsca na dlugosc. Ale dobre i tyle. Bo w salonie nic nie schowam. W łazience niestety też, nawet się martwię gdzie położę dodatkowe rolki papieru toaletowego albo płyn do podłogi. :/ Więc zostaje przedpokój i sypialnia i zależy mi na pojemności tych dwóch szaf bo komoda i tak dla dzieckaJa miałam robioną szafę w pokoju pod zabudowę z lustrem, w środku szuflady, wieszaki półki i wyszło tak 3 tys szafa ok 3 metry szerokości na 2,20 wysokości
Taka szafa jest bardzo pojemna dużo rzeczy można upchac :-) tamtą mam akurat u siebie w starym pokoju, teraz mam inny pokój z mężem to mamy taką dużą szafę tylko gotowa juz ze sklepu meblowego ,tak pewnie 2na 2 metry to tez pojemna mamy w niej wszystko i jakoś się mieścimy narazie ,chyba 1200 zł kosztowała, drzwi przesuwne z lustrami :-) są półki,wieszaki tylko szuflad w niej nie ma niestety :-/To mi wyjdzie chyba taniej bo ok 2m mam miejsca na dlugosc. Ale dobre i tyle. Bo w salonie nic nie schowam. W łazience niestety też, nawet się martwię gdzie położę dodatkowe rolki papieru toaletowego albo płyn do podłogi. :/ Więc zostaje przedpokój i sypialnia i zależy mi na pojemności tych dwóch szaf bo komoda i tak dla dziecka
Wszystko mozliwe z tym ze ja cc. Wiec na polozniczym mozemy sie spotkac. Ja z Starynkiewicza jestem bardzo zadowolona i co dla mnie najwazniejsze maluch po cc jest od razu z mama a nie na oddziele noworodkowym. Jak sie wybudzalam to D z moja mama mieli mlodego na korytarzu przy sali pooperacyjnej. Jak doszlam do siebie to mogli zajrzec do mnie na chwile. Polozna Pozniej ogarnela mlodego i przystawila do piersi.Moja gin pracuje w szpitalu bielańskim. Naczytałam sie strasznych opinii... Wybrałam Starynkiewicza i mam nadzieję, że decyzji nie będę żałowała. Może sie spotkamy na porodówce![]()
A ja nie moglam sie powstrzymac i zjadlam wlasnie kinder bueno. Na kolacje mialam kisiel widocznie za malo. No nie moglam sie powstrzymac. D kupil i logika mowila nie jedz.....no ale skonczylo sie inaczej. Od tesciowej dostalam duza milke i tez mnie wola.... Kurcze musze jej powiedziec zeby mi nie dawala. Pracuje w szpitalu wiec co rusz cos dostaje i sie ze mna dzieli....a mnie pozniej korci...Witam się wieczornie kanapka z pasta rybna ABBA... straszny shit no ale co zrobisz jak to jedyna rzecz na która mam ochotę [emoji53]![]()
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja placila 4tys. Ale to na prawde duza szafa i ma duzo polek i szuflad. Co do Ikei to sie nie wypowiem, bo nie znam. Nie mam porownania.I ile placilas ? @Jola92 mi podsunęła ta ikee. I jeśli ten znajomy będzie miał części takiego typu sklepowego to nie będzie sensu u niego zamawiać tylko jechać do sklepu. No chyba że będzie miał dużo wytrzymalsze i lepsze czesci. To wtedy można zapłacić te 2 tys.
No tutaj faceci przyjezdzaja i montuja[emoji5] Ale wiadomo, wliczone w cene[emoji6]Aaaaaaha. No to nie wiem czy to takie super![]()
No z ta kontrola to prawda[emoji6] Ale fakt, strasznie ciezko i dlatego wiecznie zyje w stresie. Zwlaszcza teraz, jak nie mam mozliwosci wszystkiego juz po woli organizowac, a czas leci[emoji53]Czyli generalnie jesteś control freakiem, musisz mieć wszystko pod kontroląTrochę Cie rozumiem, bo strasznie ciężko czasami odpuścić albo pozwolić żeby samo się coś ułożyło... ale tak jak piszesz, ty masz z tym najciężej, bo trudno Ci pewnie odpocząć albo delegować obowiązki... może uda Ci się spróbować przy 2 dzieciaczku
![]()
A co do smarowania maścią przed pobraniem krwi...Nie wpadłam nawet na to! I też uważam że to są tak normalne i codzienne rzeczy, z którymi dziecko i tak będzie musiało się w życiu zetknąć, że po prostu trzeba być szczerym, powiedzieć jak jest i tyle.
Kanapka była fantastyczna![]()