• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja używałam przy Lence pamers ale były okropne, przemykały mimo że co chwila się przebieralo pieluszkę. I odparzaly, myślałam o dada
Ja mam doswiadczenie z dzieciakami i pampersy najczesciej uczulaja. Ale wiadomo, kazde dziecko inne i trzeba wyprobowac na swoim.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja przy corce stosowalam dady z biedronki i babydream z rossmana. Jakosc jak sla mbie porownywalna z pampersami a cena o polowr mniejsza.
Ale tak na prawde to kazde moga dziecko uczulic, wiec nie ma sensu robic zapasow, tylko wyprobowac co dziecku odpowiada. W kazdym razie nie ma sensu zaczynac od najdrozszych.
Co do rozmiaru to mozna kupic na poczatek jedna paczke 1, a wiecej 2. Jak bedzie potrzeba wiecej jedynej to latwo dokupic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
W zasadzie to 1 od 2 różnią się chyba tylko tym że mają wycięte miejsce na pepuszek. Ja też zacznę od dady

A z innej beczki - depilujecie się? Łydki depiluję normalnie (no dobrze, rzadziej niż zwykle, ale normalnie w sensie depilatorem)
Ale mam problem z pachami...
Przed ciążą depilator, ale że skóra wrażliwsza w ciąży, to nie mam odwagi, bo będzie za bardzo boleć... Na kremy do depilacji jestem uczulona, dzisiaj spróbowałam maszynką elektryczną, i leżę właśnie z rękami w bok, bo tak mnie podrazniła... Boję się, że zwykła jednorazówka będzie jeszcze bardziej "brutalna" :(
A wy co robicie? Depilator, maszynka?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Pod pachami zwykła maszynka (ja mam wielorazową z wilkonsona). Tylko mocno nawilżam skórę i zapewniam dobry poślizg. Na nogach to samo. Za to tam na dole maszynką elektryczną którą uważam za wybawienie. Goli mnie do zera i nie zacina. Bo zwykłą maszynką zawsze sie tam zacinałam potem patrze na wkładce krew i już oczywiscie panika, zanim sobie przypomniałam, że przecież dziś robiłam tam na dole porządek.

A ja mam wanne i nie kozystam. Nie lubie sie moczyc[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja tez mam wannę taka super wygodną, ale ze szklanym parawanem a nad nią deszczownica żeby można było wziac normalny prysznic. Mieszkamy tu od lipca, kąpałam się tylko 2 razy :D Zdecydowanie wolę prysznic :)

Nie ma co słuchać jakie pampersy inne stosują bo każdemu dziecku odpowiada co innego. Jedno dziecko będzie uczulone na dadę a inne będzie na pampers. I na odwrót. Ja mogę powiedziec że moja Mama miała ze mna duży problem, bo na wszystko źle reagowałam i dlatego cały czas musiała prac bawełniane pieluchy, które jako jedyne były tolerowane przez moja skórę. Raz nawet wuj z USA wysłał jakieś super zdrowe pampersy łagodzące czy cos tam to też mnie uczuliły
O matko ales problematyczna byla[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mi nic nie mowil, ani ja nie pytalam, bo nie lubie kapieli. Za ro prysznic biore bardzo goracy i troche sie tego obawiam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Nom właśnie teraz ja też w miarę taki letni a uwielbiam gorącą wodę ;/ nie wiem czy doczytałam posta z moim pytaniem bo teraz produkujemy tak że już się gubie.;/ a.ty te skurcze miałaś bolesne ? Bo ja teraz nieraz mam to napinanie brzucha chwilowe i ból jak na okres niekiedy

Nom właśnie teraz ja też w miarę taki letni a uwielbiam gorącą wodę ;/ nie wiem czy doczytałam posta z moim pytaniem bo teraz produkujemy tak że już się glubie;/ a czy ty te skurcze miałaś bolesne ? Bo ja teraz nieraz mam to napinanie brzucha chwilowe i ból jak na okres niekiedy
Ja miałam bolesne skurcze, bol jak na okres, tylko mi sie szyjka nie skracała. Za to jak się rozbujaly to nie do zatrzymania i szyjke w 3 dni skrocily

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry