• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipcowe mamy 2018

Przyłapał Cię na zakupach?

Nie akurat zakupow nigdy nie komentuje bo nigdy nie wiem ile kupuje [emoji23]
Ale mieliśmy pół godz temu jechac łóżko oglądać a ten pacan śpi
Nie dość ze pracuje do 14:00 po awansie wogole fizycznie nie pracuje tylko papierami się zajmuje to jeszcze śpi teraz
Ja zdarzyła być w pracy na ang z marcelina zakupach spożywczych powierzyłam komplet mebli i wystawiłam na olx a on kurna przyszedł zrobił obiad i śpi zmęczony

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dla zainteresowanych :)
20180404_182143.jpg

Załączniki

• 20180404_182143.jpg
    20180404_182143.jpg
    506,5 KB · Wyświetleń: 235
Skoro jesteśmy w temacie porodów to w 1 fazie u mnie wręcz zabraniali leżenia. Chodziłam, siedziałam na piłce. 2 faza na leżąco, ale po 14 godzinach boli i nieprzespanej nocy było mi wszystko jedno bo byłam tak wykończona, że zasypiałam pomiędzy skurczami. Nie miałam też siły przeć.
A z jedzeniem w szpitalu też mam złe wspomnienia. Już nie wspomnę, że było paskudne, ale jednego wieczora babce się bardzo spieszyło więc przywiozła kolację o 17. Ja byłam w pokoju dla gości, bo ktoś u mnie był dosłownie 10 minut, a ona w tym czasie przywiozła kolację i za chwilę ja zabrała. Jak przyszlam i się o tym dowiedziałam od babki co ze mną leżała poszłam po ta babę a ona, że jej się dzisiaj śpieszy i ona już tą kolację wyrzuciła i nie ma. Dieta matki karmiącej - głodówka :( Dosłownie poryczalam się ze złości. Już nie mowiac, że musiałam od obiadu o 13 do kolejnego śniadania głodować.

w57v9n73fe3ysoga.png

Ja mam łożysko na przedniej ścianie :) to kopanie z filmu to było chyba drugi raz że tak było fajnie widać :) a pierwszy że tak długo :) dziś mały już dużo słabiej kopie i rzadziej.
Trzecie prenatalne mam dokładnie w skończonym 31 tygodniu :)

Ja bym kupiła taką jaka Tobie będzie się podobała :) nie musi być koniecznie biała, może być w pastelowych kolorach, długa lub do kolan. Jeśli chcesz biała to ja bym wybrała coś dopasowanego z małym trenem bo strasznie mi się podobają takie :) w każdym razie na pewno nie coś ala księżniczka z kołem.

Ja to nawer nie wiem jak to wszystko wygląda, weź mnie oświeć :D

Wrzucam ciuszki :D
Zobacz załącznik 844617

Tak wiem :D taka z kołem śliczna ale chyba nawet gdybym miała wesele większe to bym wzięła prosta zgrabna sukienkę długa. Jeszcze takich nie przymierzałam więc nie wiem jak bym wyglądała w sumie. :)
I na początku maja ? To ja wtedy będę w 28tc. To troszkę jednak jesteś dalej ode mnie :)
Może i ja doczekam takich "długich" ruchów :D jak na razie to śmieje się z mamą bo K już widział i czuł pod ręką ruchy malutkiej. A jak tylko mama spojrzy to koniec ;D zaraz znowu kopie jak tylko wzrok odwróci ;D no wstydzi się ewidentnie babci no :D

Przed porodem robią Ci lewatywę. Lub robisz ja sama , jeśli zdążysz :)

Poród to nic strasznego moim zdaniem. A będziesz chodzić do szkoły rodzenia? Nie ma opcji, żebyś nie zauważyła II fazy. To są skurcze parte, nie da się przegapić.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha, no nie da sie[emoji3] polozna kazala jeszcze nie przec, bo kobieta obok rodzi. Ledwo wyszla, a ja sie dre, ze musze[emoji23] No i nie bylo wyjscia, trzeba bylo zbietac drugi zespol[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Uwierz mi nie będziesz chciała siedzieć w szpitalu ja siedziałam tydzień i myślałam ze depresji dostanę bo każda rodziła tylko nie ja a byłam drugi tydz po terminie
Pierwszy tydz po terminie nawet mnie nie przyjęli szyjka zamknięta skurczy brak musiałam tylko codziennie na ktg przyjeżdżać dopiero w drugim tyg mnie przyjęli teraz olewam nie jadę aż się zacznie

Jak będę się bardzo stresowała to pojadę mimo wszystko przed terminem. A jeśli dostanę boli to odrazu się zbieram i jadę. Tylko nie chciałabym rodzić u siebie w mieście i dlatego się obawiam , żeby dojechać itp :/ wiem , że pierwszy poród jest długi ale nie zawsze. A początkowe skurcze czasem są nie odczuwalne czasem

Jak będę się bardzo stresowała to pojadę mimo wszystko przed terminem. A jeśli dostanę boli to odrazu się zbieram i jadę. Tylko nie chciałabym rodzić u siebie w mieście i dlatego się obawiam , żeby dojechać itp :/ wiem , że pierwszy poród jest długi ale nie zawsze. A początkowe skurcze czasem są nie odczuwalne czasem

Wiesz skurcze możesz mieć i 20 godz a rozwarcia wogole
Ale tez uważam ze poród nie jest aż taki straszny i nie da się czegoś przeoczyć
Przeżyjemy

reklama
Dziewczyny, które dostajecie pieniądze za L4 z ZUS. Czy oni mają jakieś terminy do wypłat? W styczniu dostałam pieniądze ostatniego, w lutym też. Teraz czekałam na przelew ostatniego marca, a tu już 4 kwiecień i nic :( Jestem mega wkurzona, moje zobowiązania nie będą czekać :( Jutro się do nich przejadę, ale może orientujecie się jak to jest?

w57v9n73fe3ysoga.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry