reklama

Lipcowe mamy 2018

A macie już przygotowane torby do szpitala?
Jest gdzieś w necie jakaś sensowna lista, z której korzystacie?
Chciałam się za to powoli zabrać, bo nie zaszkodzi, jak gdzieś w kącie torba będzie czekać ale jakoś nie mogę się do końca zmobilizować

reklama
A macie już przygotowane torby do szpitala?
Jest gdzieś w necie jakaś sensowna lista, z której korzystacie?
Chciałam się za to powoli zabrać, bo nie zaszkodzi, jak gdzieś w kącie torba będzie czekać ale jakoś nie mogę się do końca zmobilizować

Ja już mam naszykowana nie miałam żadnej listy
Wrzuciłam
Paczkę pampersow i chusteczki
Płyn do higieny
Podkłady
Majtki jednorazowe i bawełniane
Piżama x3 i szlafrok
Smoczek
Kosmetyki typu szampon żel pasta szczoteczka grzebień - kupiłam w rosmanie takie miniaturki żeby nie zajmowały za dużo miejsca
Wkładki do stanika
Stanik
Krem do pupy
Ubranka dla małego weznie maz razem z fotelikiem jak będziemy wychodzić
Chyba tyle ..

Ja już mam naszykowana nie miałam żadnej listy
Wrzuciłam
Paczkę pampersow i chusteczki
Płyn do higieny
Podkłady
Majtki jednorazowe i bawełniane
Piżama x3 i szlafrok
Smoczek
Kosmetyki typu szampon żel pasta szczoteczka grzebień - kupiłam w rosmanie takie miniaturki żeby nie zajmowały za dużo miejsca
Wkładki do stanika
Stanik
Krem do pupy
Ubranka dla małego weznie maz razem z fotelikiem jak będziemy wychodzić
Chyba tyle ..
Dobrze masz. Ja musialam wziąć dla malego wszystko. Od pampersow po ubranka, pieluszki tetrowe, flanelowe, podklady na lozko i przewojak, kremy do pupy, zele do mycia. Doslownie wszystko od a do z. Mam wiec dwie trorby. Swoja i małego

Dobrze masz. Ja musialam wziąć dla malego wszystko. Od pampersow po ubranka, pieluszki tetrowe, flanelowe, podklady na lozko i przewojak, kremy do pupy, zele do mycia. Doslownie wszystko od a do z. Mam wiec dwie trorby. Swoja i małego

Właśnie tam w szpitalu gdzie rodzę dają ubranka tylko pampersy chusteczki i krem mam mieć swoje
Właśnie jeszcze zapakowałam 2x pieluszki tetrowe

A ubranka mąż ma przywieź przy wypisie
Tyle dobrze

Już po wizycie, szyjka skrócona ale jeszcze zamknięta :-) którą datę porodu najbardziej bierze pod uwagę Wasz ginekolog, bo w pierwszej ciąży to sugerowała mi się lekarka tylko OM a teraz ta lekarka co prowadzi tą ciążę najbardziej sugeruje się terminem z pierwszego Usg prenatalnego i trochę mnie to martwi bo z USG mam termin na 24 czerwca a z OM 1 lipca a lekarka każe mi jechać do szpitala 1-lipca jeśli nie urodzę i boję się, że w szpitalu mnie nie przyjmą bo oni chyba bardziej sugerują się miesiączką .

reklama
Już po wizycie, szyjka skrócona ale jeszcze zamknięta :-) którą datę porodu najbardziej bierze pod uwagę Wasz ginekolog, bo w pierwszej ciąży to sugerowała mi się lekarka tylko OM a teraz ta lekarka co prowadzi tą ciążę najbardziej sugeruje się terminem z pierwszego Usg prenatalnego i trochę mnie to martwi bo z USG mam termin na 24 czerwca a z OM 1 lipca a lekarka każe mi jechać do szpitala 1-lipca jeśli nie urodzę i boję się, że w szpitalu mnie nie przyjmą bo oni chyba bardziej sugerują się miesiączką .
Moja jedzie według om ale u mnie różnica niewielka .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry