Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
moj synek tez urodzil sie z wada dwunastnicy i byl operowany , rozumiem twoj stres wtedy i radosc dzis !Tak ale cieszymy się tym ze jest zdrowa.
moj synek tez urodzil sie z wada dwunastnicy i byl operowany , rozumiem twoj stres wtedy i radosc dzis !
Karmisz piersia ? Rozszerzylas diete ?
Daj Boziu, żebym już więcej tego nie miała. Ja z tym karmieniem to już wymiekam. Dwoje się i troje żeby mała jadła normalnie. Zwalalam wszystko na zęby ale trwa to już trzy tygodnie, zwariować idzie. Zębów ni widać a Mała ssie 2-3 minuty i denerwuje się zaciska pierś dziaslami i syczy, ciągnie pierś, puszcza, zaraz chwyta i znów ciągnie i nie chce ssać. Zawsze biorę ja do odbicia. Czasami odbije, czasami nie. Za każdym razem przystawiam jeszcze raz ale nie chce i płacze. Je normalnie tylko na spiocha.Sama nie zaśnie, trzeba lulac godzinami. Wieczorne usypianie trwa czasami 3 h.moze byc i z kopniaka , ja juz kilka razy mialam zastoje mimo iz maly czasem ssie dlugo a bywalo ze ssal chwilke i nic sie nie dzialo.
Daj Boziu, żebym już więcej tego nie miała. Ja z tym karmieniem to już wymiekam. Dwoje się i troje żeby mała jadła normalnie. Zwalalam wszystko na zęby ale trwa to już trzy tygodnie, zwariować idzie. Zębów ni widać a Mała ssie 2-3 minuty i denerwuje się zaciska pierś dziaslami i syczy, ciągnie pierś, puszcza, zaraz chwyta i znów ciągnie i nie chce ssać. Zawsze biorę ja do odbicia. Czasami odbije, czasami nie. Za każdym razem przystawiam jeszcze raz ale nie chce i płacze. Je normalnie tylko na spiocha.Sama nie zaśnie, trzeba lulac godzinami. Wieczorne usypianie trwa czasami 3 h.
Smaruje żelem, ale mam wrażenie, że to nic nie daje. Z przebieraniem bywa różnie. Mała mierzy 70 cm i waży 6500 gram,waga urodzeniowa 2960 gram. 15 grudnia ważył pediatra i ważyła 5960, kazał zważyć za miesiąc i zaznaczyć na siatce centylowej.15 stycznia ważyła 6410 gram więc przybrala 450 gram więc ładnie. Ale od 15 stycznia jest problem z karmieniem i 24 stycznia wrzuciłam ja na wagę a ona waży 6500 czyli przez 9 dni przybrała 90 gram.Wiem że dzieci przybierają skokowo, dlatego zwaze ja teraz dopiero 15 lutego i wtedy będę miała jasność czy przybiera prawidłowo czy nie. Czy to jej marudzenie i kłopoty ze snem zarówno w dzien jak i w nocy wynikają z tego że jest głodna czy po prostu tak ma.