reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jeszcze nie byłam:) rodzinnego mam 30tego a po 30 pójdę do ginekologa :)

U mnie im szybciej to załatwię tym lepiej, ponieważ jestem na wypowiedzeniu w pracy do 30.11. Umowę miałam na czas nieokreślony, więc wychodzi na to, że zostałam zwolniona w ciąży, o której nie wiedziałam i teraz muszę to odkręcić, bo ani mi się śni po 3 latach pracy zrezygnować z przysługującego mi prawa do L4 i urlopu macierzńskiego :)

@nagini84 witaj i gratuluje. Widze, ze u Ciebie taka sama sytuaxja jak u mnie. Tez dlugo nie moglam sie zdecydowac na drugie dziecko, po ciezkiej ciazy i porodzie. Poza tym bylo tez duzo roznych watpliwosci. Mam nadziwje, ze jakos sobie poradzimy.

U mnie nawet nie chodziło o ciężką ciążę i poród, ale wstyd się przyznać - o moją wygodę ;) Damy radę, starsze dzieci nam pomogą :)

No tak teraz patrze na twój nick....lubisz węża Voldemorta? :p. Btw 3 ostatnie czesci mam po angielsku bo mi sie do polskiej premiery czekac nie chcialo. Ale polska wersje tez mam :-)

Nie lubię węża, ale konto zakładałam x lat temu i pewnie było to pierwsze co mi do głowy przyszło. Ja czytałam wszystkie po angielsku, ale dopiero po polskiej wersji bo tak na pierwszy ogień ciężko mi szło. Jak wyszła 7 część mieszkałam wtedy w UK i kupiłam od razu, ale męczyłam się i poczekałam jednak na polską wersję.

reklama
Może to tylko jednorazowy wyskok :-) mnie za to w nocy taka zgaga trzymała że też myślalam, że jakiś pawik będzie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Jezu ja wczoraj wieczorem dostałam takiej zgagi że usnąć nie mogłam. Ja przed 3 lata zapomniałam ci to zgaga...;/

Ja nie mogę nic w siebie wdusic oprócz owoców. Więc jem tonami. Wczoraj kupiłam jabłka gruszki i mandarynki;)

Dziś mnie naszła ochota wg na babeczki. Ale nie wiem jeszcze czy na samo pieczenie czy dam radę wg je zjeść. Chociaż ochotę mam ale może być roznie. My się nigdzie dziś nie wybieramy. Zresztą. Ja bym w życiu nie wytrzymała teraz. Padam po 8 jak zabita . Chyba mąż od dzieci złapał bo pół nocy wymiotował. A teraz zamiast odpoczac to robi naieszkaniu u góry.

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak myślicie czy w ciąży można jeść prawdziwi? Mam zamrożone, sama zbierała i chce jutro ugotować sosik z prawdziwkow, czy mi nie zaszkodzi

Ja nie mogę nic w siebie wdusic oprócz owoców. Więc jem tonami. Wczoraj kupiłam jabłka gruszki i mandarynki;)

Dziś mnie naszła ochota wg na babeczki. Ale nie wiem jeszcze czy na samo pieczenie czy dam radę wg je zjeść. Chociaż ochotę mam ale może być roznie. My się nigdzie dziś nie wybieramy. Zresztą. Ja bym w życiu nie wytrzymała teraz. Padam po 8 jak zabita . Chyba mąż od dzieci złapał bo pół nocy wymiotował. A teraz zamiast odpoczac to robi naieszkaniu u góry.

Co do owoców popatrz na to z innej strony.zdrowo się odżywiasz przynajmniej :-)
A co do męża to współczuję. Biedak pewnie się umęczył nieźle

f2wlk6nllyt56xuu.png

U mnie im szybciej to załatwię tym lepiej, ponieważ jestem na wypowiedzeniu w pracy do 30.11. Umowę miałam na czas nieokreślony, więc wychodzi na to, że zostałam zwolniona w ciąży, o której nie wiedziałam i teraz muszę to odkręcić, bo ani mi się śni po 3 latach pracy zrezygnować z przysługującego mi prawa do L4 i urlopu macierzńskiego :)

U mnie nawet nie chodziło o ciężką ciążę i poród, ale wstyd się przyznać - o moją wygodę ;) Damy radę, starsze dzieci nam pomogą :)

Nie lubię węża, ale konto zakładałam x lat temu i pewnie było to pierwsze co mi do głowy przyszło. Ja czytałam wszystkie po angielsku, ale dopiero po polskiej wersji bo tak na pierwszy ogień ciężko mi szło. Jak wyszła 7 część mieszkałam wtedy w UK i kupiłam od razu, ale męczyłam się i poczekałam jednak na polską wersję.
No jasne! Masz rację, należy Ci się to, oby wszystko się udało, trzymam kciuki [emoji8]

Ja skończyłam macierzyński po córce we września trochę pochorowalam nie dodawałam jej do żłobka bo planowaliśmy właśnie druga ciążę tak jak pierwsza więc do pracy nie wróciłam i teraz pójdę do rodzinnego i mam nadzieję że wystawi mi już ten bescheftigungsverboten niezdolność do wykonywania pracy do porodu i z głowy [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Jezu ja wczoraj wieczorem dostałam takiej zgagi że usnąć nie mogłam. Ja przed 3 lata zapomniałam ci to zgaga...;/

Owoce to zawsze witaminki, może jeszcze trochę i będziesz mogła coś więcej zjeść [emoji4]
Dużo zdrowia dla męża!
Dziewczyny jak myślicie czy w ciąży można jeść prawdziwi? Mam zamrożone, sama zbierała i chce jutro ugotować sosik z prawdziwkow, czy mi nie zaszkodzi
Myślę że bez problemu możesz zjeść, nic się nie powinno stać :)
Ja też mam pomrożone i też pewnie będę je później jeść ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co wiem to nie ma przeciwwskazań jeśli jesteś za nie pewna. W 1 ciąży jadłam. Syn urodził się w październiku więc cały wrzesień zajadałam głównie w jajecznicy, bo wiedziałam, że po porodzie będę musiała zrezygnować.

reklama
Tego to nie wiem ale podbijam. Czy w ciąży można jesc uszka do barszczu w Wigilię? Bo niby są z suszonymi grzybami.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Do góry