• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Na pewno wam sie koedys pochwalę jesli kiedykolwiek mi się uda

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Uda sie! Nie ma powodu, zeby sie nie udalo, tymbardziej ze juz masz jedna zdrowa corke. Jak tylko bedziesz gotowa, to dzialaj.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, czy bóle brzucha w ciąży to normalna rzecz?:hmm:
Mnie bolal na poczatku mocno i co dzien plus krzyze. Typowe bole jak przy okresie. Z kazdym tyg co raz mniej teraz. Ale sa dni kiedy zaboli. Poki nie masz plamien, bron Boze krwawien i bol jest do zniesienia to chyba ok. Lekarzem nie jestem, kazda osoba tez ma inaczej. Ale za te bole to odpowiadaja hormony i rosnaca, rozciagajaca sie macica. Takze raczej bez stresu.

Od dzisiaj wskoczyłam w spodnie ciążowe i czas chyba schować zwykłe jeansy do szafy. Niby się jeszcze mieszczę, ale już odczuwam dyskomfort na wysokości brzucha i nie chce ściskać dziecka niepotrzebnie. W pracy jeszcze nie wszyscy wiedzą i chce poczekać na koniec grudnia z informacją. Także super, że są oversizowe swetry ;)

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki troche. Jak lezycie na plasko na plecach, czujecie juz brzuszek-macice?
Ja dzis mam 9+1 tyg i sama w sumie nie wiem. Tyle ze ogolnie mam brzuszek "swoj" plus w tym miejscu blizne po cc i wyczucie nie jest tak latwe jak w poprzednich ciazach.

Ja czuję macicę (leżąc tak jak opisałaś, brzuch rozluźniony) dość wyraźnie.I wydaje mi się spora jak na tydzień ciąży, w którym jestem. W poprzedniej ciąży miałam tak w 13-14 tc teraz jestem w 8 tc (dokładnie 7+1) więc jestem trochę przestraszona. (Takie objawy daje ciąża zaśniadowa) Muszę jakoś uzbroić się w cierpliwość do pierwszego USG. Jeszcze 11 dni :-/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry