Sikulinda
Fanka BB :)
Nie przejmuj się będziesz musiała tylko bardziej mieć się na baczności, ja też mogę wpaść w cukrzycę, biorę leki przeciwcukrzycowe, które do końca tygodnia mam odstawić, dużo kobiet ma taki problem w ciąży trzeba być trochę bardziej czujnym i będzie wszystko okKurde, mam za wysoki cukier po 1 godzinie na krzywej i lekarz na tej podstawie stwierdził cukrzycę ciążową (w poprzedniej ciąży dopuszczalne były wyższe normy i wtedy było ok, a teraz już nie jest). Wczoraj niby byłam na jakiejś edukacji w szpitalu - ale praktycznie wyglądało to tak, że dostałam aparat do mierzenia cukru i zalecenia, że mam mierzyć codziennie na czczo i godzinę po każdym posiłku. Coś tam się orientuję, jak powinnam jeść, zresztą generalnie się zdrowo odżywiam a w ciąży nie mam ani mdłości ani zachcianek, jem jak zwykle. No ale muszę teraz pilnować tego bardzo restrykcyjnie, co sprowadza się do tego, że jak mam przekroczenie o kilka (zdarzyło się), to się strasznie denerwuję. Za chwilę wyjeżdżam na święta i nowy rok i nie wyobrażam sobie tego wszystkiego na wyjeździe. Miała któraś z was cukrzycę w ciąży?