SzczęśliwaCiężarna
Fanka BB :)
Ooo to nie tylko moja Kruszynka taka duża [emoji16] mam tylko 3 dni młodsza ciążęZobacz załącznik 834655ja już po dzieciątko zdrowe 7CM 13t 1d prawdopodobnie dziewczynka[emoji2] [emoji7] [emoji28]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ooo to nie tylko moja Kruszynka taka duża [emoji16] mam tylko 3 dni młodsza ciążęZobacz załącznik 834655ja już po dzieciątko zdrowe 7CM 13t 1d prawdopodobnie dziewczynka[emoji2] [emoji7] [emoji28]
Dziewczyny gratuluję wam udanych wizyt / badań prenatalnych i zdrowych dzieciątek i oby tak dalejjutro ja idę na usg już się boję...
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Gratuluje [emoji4] moja dzidzia nie chciala pokazac kim jest. Moze nast. Razem sie uda
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
W kolejnej ciazy moga juz byc. Ale to nie sa jeszcze kopniaczki, tyljo takie smyranki, bulgotki[emoji5]w 14 tygodniu juz wyczuwalne są ruchy dziecka ?
Super! Gratulacje!Powiem Wam kobitki, że ja jestem w 13tc... I nie jestem osoba, która się doszukuje itp... Ale dziś jak usiadłam poczulam z lewej strony przy pachwinie takie trzepotanie skrzydełek... I przezylam niezły szok bo to było zupełnie coś innego... Zupełnie innego od bulgotania w żołądku bo to było przy pachwinie... I bardzo szybkiei czułam to jakby na skórze od środka... A to moja pierwsza ciąża... A naprawdę sie nie doszukiwalam bo byłam pewna, że poczuje koło 20tc a tu przeżyłam szok
![]()
Moj ciagle fikolki fikal nawet lekarz mial problem zeby go zbadac [emoji13]To tak jak moje na prenatalnych ciągle dupka się obracalotakie małe wstydnisie chyba ;D
Super! Gratulacje!Zobacz załącznik 834655ja już po dzieciątko zdrowe 7CM 13t 1d prawdopodobnie dziewczynka[emoji2] [emoji7] [emoji28]
Nie dostalam, a byl to jakos moze 6-7 tydzien. Pozniej bylam znow jakos po dwoch tyg, ale zaraz wyszlam.To kwestia bardzo indywidualna, ale trzymam kciuki, żeby jak najszybciej
@Dorotea - trzymam kciuki, żeby teraz już było dobrze, bez żadnych komplikacji, infekcji itd.
@Marzycielka - promienie rtg są bardzo niebezpieczne, ale na szczęście o nie za dużym zasięgu - poza pomieszczeniem gdzie jest "pacjent", i pomieszczeniem w którym znajduje się aparatura jest bezpiecznie. Nie można oczywiście demonizować, bardzo duże znaczenie ma dawka, ale najbardziej narażone są komórki szybko dzielące się, dlatego w ciąży trzeba unikać. Ale poza okresem ciąży, to - myśmy się rzucali kawałkami skały promieniotwórczej i wiele innych głupot. Ale nim nas wypuścili na pracownię jądrową, to komplet badań, łącznie z potwierdzeniem braku ciąży itd.
(z wykształcenia jestem fizykiem)
Jak byłaś z córka - w którym tygodniu byłaś? Dostałaś ołowiane ubranko?
![]()
12.30... Tym razem ty jesteś przede mnąNa którą masz?ja na 10 dzięki Bogu zaraz z rana