reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam się dziś w 14 tygidniu !❤
Odliczam dni do wiosny, szare i nudne te zimowe dni :(

No to sie bycz bo od lipca mleko I co 3 h maluszek jesc musi I tak przez 3,4 msce dzien noc,po czym reguluje sie sen i czasem zasypis cale nocki
Potem zas nie spi bo zeby ida[emoji23][emoji23]I taki zywot wspanialy mamusi ( dla mnie ok )
Nie martwi mnie to, moge nie spac dzien i noc jesli bedzie taka potrzeba, dla dziecka wszystko :)

Mnie boli dziś głowa nie mam siły na nic..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mam podobnir od wczoraj .. :(
Moze taka pogoda ..

Ja mam jeszcze wszystko do projektowania, 31 dopiero dostaniemy klucze i się zacznie☺️

My odswierzylismy od listopada cale mieszkanie, polozone plytki w kuchni w lazience i na przedpokoju, panele w pokojach i pomalowanr sciany. Najlepsze na koniec. Meble i dodatki :) ale nie spieszymy sie bo najlepiej u mamy :) po 2/3 miesiacach po porodzie dopiero planujemy sie przeniesc do siebie :)

Mam właśnie taką nadzieję, że go nic nie rozłoży :/

Jak sie maluszek czuje ? Lepiej cos .. ?

No właśnie przez ten kaszel dostałam antybiotyk żeby nie skurczać macicy niepotrzebnie... ja piję Stodal bo syrop z cebuli cudów nie zadziałał i odpukać kaszlu już prawie nie ma [emoji4] nie czekaj i Ty za długo z tym przeziębieniem [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Tez sie martwie zeby tak nie przykurczac brzucha, katar 5 miesiac i co z tym idzie w parze, tony chusteczek.. 24h/7 wydmuchiwanie nosa, co tez czasami zaczynam odczuwac w podbrzuszu .. :/

No i nadrobiłam, godzina czytania ale się udało :)
Gratuluję udanych wizyt i synków, no chyba że jest jakaś córeczka i nie zauważyłam, to wtedy też gratuluję :)
Ja to pobiłam rekord dzisiaj, jak wczoraj padłam w łóżku o 22 tak się obudziłam o 5 na siku a później o 10 już wstałam, spałam 12 h :D chyba musiałam odespać wcześniejszą zarwaną nockę :D
A dziewczyny poprawiło Wam się coś w urodzie w ciąży? Bo mi jedyne co to paznokcie rosną jak głupie i są twarde jak kamień. Maluję zwykłym lakierem i się trzyma więc pod tym względem super :D

Paznokcir super, nie lamia sie jak przed ciaza, wlosy mocne i sie tak szybko nir przetluszczaja ale twarz, dekolt i plecy tragedia.... Bez pudru sie nie ruszam..
Wogole strasznie brzydko wygladam na twarzy. Bez makijazu moge robic w horrorach :D haha.
A na piersi nie narzekam, niech rosna ile sie da. Mialam male B tez jest pelne. Moze do C podrosna i najlepiej jak by tak zostaly na zawsze :D

Ja mam teraz fazę na jabłka! Takie twarde! i słodkie! Ale mam dylemat :( Bardzo mi smakują ale strasznie męczy mnie po nich zgaga :(
Bylam w miescie po jablka i przyszlam bez.. Wlasnie tak myslalam, ze o czym zapomnialam. Dziekii ;)

Co robicie dziś na obiad??? Ja poszłam na łatwizne można powiedzieć - makaron ze szpinakiem i natką pietruszki w sosie śmietanowym [emoji14]

p19u3e3kljjxdsci.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja piekłam łososia w sosie z cytryny, miodu, imbiru i sosu sojowego. Do tego ziemniaczki pieczone na folii w plasterkach :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi mamcia dzisiaj robi [emoji4][emoji4][emoji4] zapraszam [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
To już w ogóle okrutne...smaka mi robić i jeszcze o takiej kochanej mamci pisać ;)

Miałam taką ochotę na kopytka....

Czego efekt w moim wypadku mógł być tylko jeden.....

(z sosem truskawkowym :))
74b180656c8aa0306e9023416bfa5cef.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ostatnia edycja:
A co do wyglądu - skóra dużo gorzej, włosy ciężko stwierdzić, niby ok, poza tym, że już w listopadzie miałam się obciąć, a paznokcie bardzo szybko mi rosły jeszcze przed ciążą, więc teraz to już kumulacja ;)
Ale twarz, pryszcze i w ogóle.. :(

A co do budzenia w nocy, przerywanego snu i tym podobne - kiedyś eksperymentowałam że snem polifazowym, przez kilka miesięcy spałam 3h +3x20minut, i było całkiem ok (projekt w pracy... Ale projekt się skończył, wróciłam do "normalnych" godzin pracy, więc drzemka w połowie była by problematyczna itd.
Czułam się naprawdę wyspana, ale problem jest z czasem aktywności - jak cały spędziłam przy komputerze, to po trzech dniach myślałam, że oczu nie otworze, jak byłam aktywna fizycznie, to też czułam, więc trzeba było się pilnować - pracowałam, biegałam, gotowałam, robiłam wszystko inne, i tak od końca kwietnia do poczatku września.
Więc po porodzie mam zamiar wrócić do tego trybu, może innego opartego na większej liczbie drzemek. Jeśli z założenia nie będę spała w nocy, to pobudki na karmienie nie będą takie problematyczne.
Jak przechodziłam na ten tryb, to pierwsze 2-3 tygodnie były trudne, ale potem było naprawdę ok.
Ważne, żeby nie pić kawy itd, żeby w czasie 20-30 minutowej drzemki zapaść w głęboki sen :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja dziś nie do życia boli mnie głowa brzuch wszystko się rozciąga czuje naszczescie mąż obiad zrobił bo ja jak musiałam o 12 położyć tak teraz wstałam czuje się fatalnie dziś ... to sobie ponarzekalam
Ja od początku ciazy mam chcice na jabłka i to tylko te polskie z biedronki słodkie pyszne cały czas je kupuje i jem [emoji23]

Ja dziś nie do życia boli mnie głowa brzuch wszystko się rozciąga czuje naszczescie mąż obiad zrobił bo ja jak musiałam o 12 położyć tak teraz wstałam czuje się fatalnie dziś ... to sobie ponarzekalam
Ja od początku ciazy mam chcice na jabłka i to tylko te polskie z biedronki słodkie pyszne cały czas je kupuje i jem [emoji23]

Współczuję samopoczucia :(

A jabłka były też wczoraj pyszne polskie grójeckie jonagoldy w Kauflandzie :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

O Boże :szok: ja tak czekałam na ten 14t, na upragniony 2 trymestr, a tu się okazało ze go przegapiłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ale to logiczne, nie pomyślałam wcześniej. Macie racje że te pierwsze pojedyncze dni to 1tc.
Ciąża owładnęła mi mózg:D
Ja liczę, że 2 trymestr jest od 14 dnia i 1 dnia :) bo dokładnie wtedy weszłam w 4mc ( nie licząc od okresu tylko od daty porodu, która wyliczyl gibekolog)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
O to w takim razie ja też już jestem w 15 tygodniu :O kurde to można powiedzieć że za miesiąc z kawałkiem będzie już połowa ciąży za mną :) Powiem Wam że już mi się marzy żeby chociaż kwiecień był, słoneczko, dłużej widno, ptaszki śpiewają eh uwielbiam wiosnę :)
U mnie dzisiaj na obiad pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki i mizeria... mniam :)

Do góry