reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jeśli chodzi o opłacalnosc, to stopy procentowe są niskie, więc kokosów nie ma, ale że leżą oddzielnie, to łatwiej nie wydawać...
Zbieram od kilku lat, nie wiem, ilu, ale coś kolo 4 pewnie, może nawet dłużej, uzbierało się prawie równe 10tys. Na większość wyprawki starczy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wydaje mi sie, ze chyba na calosc :)

reklama
Ja sie troche martwie bo wykanczamy ten dom wiec tu sie obawiam ale najwyzej przytopujemy i tak nam niezle poszlo bo narazie bez kredytu

Kredyt to koszmar. K sie tyle udenerwuje, bo co miesiac 500zl jednak trzeba placic. Wydalo sie szybko a splacac trzeba. Chyba bym sie nie zdecydowala. Ale z drugiej strony, to tez rozwiazanie kiedy nie ma pieniedzy a potrzeba.

Ja właśnie wstałam po 2 godzinnej drzemce
My mamy kredyt na dom nie było innej opcji albo budujemy coś swojego wykanczamy w całości i tylko raty płacimy albo idziemy wynajmować i płacić czynsz po przeliczeniu bardziej nam się opłacało wybudować wprawdzie co miesiąc płacimy 1600 zł ale mam dom duży wszystko urządzone taras 50m i ogród fakt jest to dużo ale tyle samo wyszło y nas wynajmowanie 2-3 pokojowego mieszkania

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja właśnie wstałam po 2 godzinnej drzemce
My mamy kredyt na dom nie było innej opcji albo budujemy coś swojego wykanczamy w całości i tylko raty płacimy albo idziemy wynajmować i płacić czynsz po przeliczeniu bardziej nam się opłacało wybudować wprawdzie co miesiąc płacimy 1600 zł ale mam dom duży wszystko urządzone taras 50m i ogród fakt jest to dużo ale tyle samo wyszło y nas wynajmowanie 2-3 pokojowego mieszkania

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wychodzę z tego samego założenia. Gdyby nie kredyt nigdy nie udalo by mi sie kupic 60 metrowego mieszkania w Warszawie za gotowkę mając 24 lata.. Kredyt mamy co prawda nie duży, ale bez niego by się nie udało. I rata kredytu wynosi mnie mniej niż płaciłam na wynajmie za2 pokoje gdy czekaliśmy az Nasze mieszkanie bedzie gotowe do odbioru

Jeśli chodzi o opłacalnosc, to stopy procentowe są niskie, więc kokosów nie ma, ale że leżą oddzielnie, to łatwiej nie wydawać...
Zbieram od kilku lat, nie wiem, ilu, ale coś kolo 4 pewnie, może nawet dłużej, uzbierało się prawie równe 10tys. Na większość wyprawki starczy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wooow super jak tylko z takich "lewych "pieniędzy to super suma i na pewno na wszystko wam wystarczy :)

reklama
No niestety bez kredytu w tych czasach dorobić się czegoś swojego to ciężka sprawa. My też mamy kredyt na dom, ale chałupa 300 metrów i w wakacje dzięki wczasowiczom sama na siebie zarobi więc nie jest źle. Najgorsze że nie starczyło już kasy na remont naszej części mieszkalnej i nie wiem skąd do wakacji wziąć tyle kasy żeby zdążyć zanim dziecko się urodzi. Eh no ale jak widzę nie tylko u mnie ciężko z finansami, a jeszcze wyprawka, o matko, przydałoby się w totka wygrać :D

Do góry