reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie obraźcie się dziewczyny, ale co w ogóle za temat żeby pić czy palić w ciąży? tego się nie robi, jest zakazane i już. Rozumiem, że niektórym z was marzy się papierosek, bo i mi kieliszek wina śni się po nocach. Ale jakoś nie mam z tym problemu, że nie mogę funkcjonować. Rozumiem, jeśli kobieta o ciąży dowiedziała się późno, musztarda po obiedzie. Ale skoro ktoś świadomie zdecydował się na dziecko to czy to nie równa się z rzuceniem tego cholerstwa?
Ja osobiście, gdybym widziała kobietę w ciąży z piwem % lub fajką to chyba bym jej zwróciła uwagę. I to nie chodzi tylko o to ze ja jestem w ciąży. Są jakieś granice moralne. A jeśli ktoś stawia swój komfort psychiczny ponad zdrowie dziecka... no cóż.
Ja ostatnio mialam ochote zwrocic uwage babie, ktora czaila sie z wozkiem zeby przejsc na czerwonym swietle, a ulica ruchliwa[emoji35]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D [emoji14] No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
Obsypało mnie koszmarnie, pełno białych krostek, bez makijażu ani rusz...
Ale na szczęście pomaga olej tamanu (jak byłam obsypana to stężony na noc zamiast kremu), potem zrobiłam krem z olejem tamanu i jest ogólnie dużo lepiej :)
Ale poza olejem tamanu nic innego nie pomagało, gorzej niż nastolatka...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D :p No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
W pierwszej ciąży wyglądałam jak nastolatka w najgorszym okresie dojrzewania, syf na syfie syfem poganiał, masakra była aż mi się płakać chciało. Ta ciąża jest łaskawa jeśli chodzi o wszelakie objawy :) Zero wyprysków na twarzy :)
A może Ty mi powiesz czy można się jeszcze dopisać do zamkniętego wątku i jak to zrobić? Bo już tyle dziewczyn pytała a nikt nie chce odpowiedzieć :(

Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D [emoji14] No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
U mnie duza poprawa w ostatnim czasie z wypryskami, choc idealnie nie jest. Ale wszyscy zaczeli mowic, ze ladnie wygladam[emoji6] A w pierwszym trym. to najchetniej bym z dimu nie wychodzila.
A blada jestem cale zycie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

W pierwszej ciąży wyglądałam jak nastolatka w najgorszym okresie dojrzewania, syf na syfie syfem poganiał, masakra była aż mi się płakać chciało. Ta ciąża jest łaskawa jeśli chodzi o wszelakie objawy :) Zero wyprysków na twarzy :)
A może Ty mi powiesz czy można się jeszcze dopisać do zamkniętego wątku i jak to zrobić? Bo już tyle dziewczyn pytała a nikt nie chce odpowiedzieć :(

Tez kilka razy pytalam.. Nie chca nas :D

Ufffff bidulksla siorka
A to pappa nie wykrylo nic chorob? Czy wiedziala ze ma syndrome maluszek?
Dobrze ze potem sie jej powiodlo;)
No wyszło na pierwszych prenatalnych :) a trzecie dziecko ma wadę serduszka, ma trzy lata i jest po kilku operacjach więc też nie jest kolorowo :) ale nikt by nie powiedział, że takie ma przejścia [emoji16] zawsze wlazil na wszystko ( mając 1.5roku potrafił się wspiąć na wielki drapak dla kota z półkami) [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry