• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

Czytałam na mamaginekolog, że lekarz nie powinien mówić/oceniać przed 20tc :) bo dopiero od 20tc się używa tego określenia :) liczę na to, że 1 marca już będę miała wyżej :) a 6 mam prenatalne u lekarza z certyfikatem i zobaczę co on powie :) podobno (wg. Mamyginekolog) aż 99% lozysk, które w 20tc są przodujace w późniejszych tygodniach przestają być :) i na to liczę [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
A twój lekarz prowadzacy też robi badania prenatalne ? Połówkowe ?

reklama
Alergia wziewna ? Powiesz coś więcej ? Jak sobie z nią radzisz i od czego mogłam się jej nabawić ?
Ja też mam, u mnie wszelaka chemia - płyny do płukania tkanin (zapach... nawet jak mama wypierze u siebie, to...), świeczki zapachowe itd.
Ja zaczynam głównie kaszleć, niektórzy reagują bardziej kichaniem, katarem, lzawieniem oczu itd.
Nie zaczeliscie czegoś używać nowego? Płyn do podłóg, płyn do płukania, proszek, perfumy, itd?

0d1yrjjgtd95fou3.png

:) Fajne kociaki :)
Jeszcze czekam na wiadomość od siostry, bo przygarnęła małego ostatnio ale wątpię żeby zamawiała coś na mnie :p
Może zamawiała - często firmy robią promocje, była np "paczuszka dla maluszka", ale 1 sztuka na osobę, więc można było zamówić np dla rodziców, siostry itd, i mieć dwie ;)
Ale - jeśli siostra przygarnela kociaka, to na pewno jest mniej "zaopatrzona" niż burasiątka ze zdjęcia (niedługo będzie 10 lat u mnie ;)), i zabawki czy lakocie się jej przydają.... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Alergia wziewna ? Powiesz coś więcej ? Jak sobie z nią radzisz i od czego mogłam się jej nabawić ?
Wiesz co ciezko powiedziec. Coraz wiecej osob sie teraz uczula. Takie srodowisko mamy. Ja mam od dziecka akurat na pylki traw i zyto. Ostatnio doszly mi tez roztocza. Na trawy i zyto skonczylam odczulanie, a na roztocza planuje rozpoczac po porodzie.
Wczesniej nie daealam rady bez tableyek antyhistaminowych i syerydow do nosa, ale tetaz juz jakos sobie radze bez, choc swietnie nie jest.
Musisz to po prostu tetaz przeyrwac, a po porodzie zaraz sie zglosic do alergologa. To wazne, bo jak nie bedziesz leczyc alergii to bedzie tylko gorzej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@SzczęśliwaCiężarna a ty gdzie ostatnio przepadłaś...? Jakoś Cię mniej.

Dziewczyny, czy któraś słyszała/ miała wózek Joolz?
Jestem, jestem i czytam Was :) już pisałam Klaudii, że opiekowalam się dzieckiem siostry a później facetem swoim :) u mnie dużo osób miało gorączkę, ale ja na szczęście tylko kaszel dwa dni [emoji16] postaram się znów wchodzić kilka razy dziennie ... Muszę wejść znów w rytm forumowy

f2w39n7303c24ozn.png

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry