• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak my jeszcze na gazie gotowalismy to zawsze kończł sie w jakimś strategicznym momencie :D Ciasto w piekarniku, zupa na palniku, kotlet się smaży itp. Teraz mamy indukcje i problem się skończyl. Na początku się uczylam jakiś stopni używać itp. a teraz jestem w niej tak zakochana, że już nie wróce do tradycyjnej :) 2 lata temu w Wigilię u Mamy skończył sie gaz :D już zaraz wszystko miało być gotowe a tu d**a i trzeba było szybko jechać :D

Tez się zastanawiam coraz częściej nad indukcja teraz poratował tata mieszkają naprzeciw mnie a miał butle w zapasie ale to fakt zawsze kończy się w nieodpowiednim momencie

Ja butelki przy corce miałam z aventa taka mała na początek teraz tez kupię jedna bo zamierzam karmić piersią najwyżej dokupie
Smoczki tez miałam z aventa ale córka wigole nie chciała smoczka wiec cieszę się ze tylko 2 szt kupiłam teraz kupię jeden tez z aventa i zobaczymy czy syn bedzie chciał czy nie

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Ja tez avent jakos tak mialam przy pierwszym sprawdzily sie i tez tylko jedna kupuje z wiekiem wymienie smoczek do kapania nie wiem jeszcze przy pierwszym byl plyn do kapieli a po zawsze oliwkowałam calego polozna zawsze mowila ze to taki masaż przy okazji i dziecko sie wycisza itd.oczywiscie kapie codziennie bo to taki rytuał dziecko moim zdaniem lepiej spi ma ustawiony codziennie dzien i wie co go czeka a to warzne dla niemowlaka.
Ja w kwestii kosmetyków jestem minimalistką. Do kąpieli noworodkowi dodawałam parafinę ciekłą. Pupę i ew. do masażu oliwą z oliwek, olejek migdałowy też jest podobno super.
W szpitalu dostaliśmy próbki kosmetyków, na początek wystarczyło spokojnie.
Kremy tylko w razie potrzeby, głównie linomag, czasem sudocrem. Teraz myjemy się po prostu mydłem bambino, nie smarujemy, bo nie ma potrzeby.

No i właśnie tu jest dylemat czy później z przyzwyczajenia do piersi bytelki nie będzie chciało [emoji16] myślę, że tu dużo zależy od apetytu dziecka bo takie "zarte" to byle zjeść nieważne z czego [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Pewnie tak jest :) głodomorowi obojętne :) ja wprowadzałam butelkę chyba w 2 mcu i syn zaskoczył bez problemu, ale na przykład smoczka nigdy nie chciał ssać, a próbowałam namówić naprawdę długo i testowaliśmy różne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry