Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zameldowany ?
No w Polsce akurat sie nie oplaca wynajmowac, bo placi sie tyle samo za wynajem co splaca kredytu za swoje. Dlatego my sie zdecydowalismy na kupno, bo chociaz placimy na swoje, a nie cudze.To mieszkanie z miasta ale tak jakby wynajem tutaj to wygląda tak , że praktycznie 80% populacji wynajmuje mieszkania ,domy od osób prywatnych , miast , firm bo koszty nie są tak duże jak np w Polsce i niewielka jest różnica między kupionym mieszkaniem a wynajętym czy nawet domem , a tak długo jak wynajmujesz i płacisz to nikt Cię niewyrzuci i to Ty chodzisz po mieszkaniach i wybierasz jakie Cię pasuje , a nie tak jak w Polsce że bierzesz cokolwiek jest wolnego i jeszcze płacisz jak za zbożeja mam mieszkanie w Polsce które wynajmuje i tyle co chętnych to aż byłam zdziwiona że aż tak duże zapotrzebowanie jest na mieszkania i jest z tym takim ogromny problem
![]()
@Dorotea. już widzę oczyma wyobraźni 2 kolesi w Ikei, wybierających poduszki albo prześcieradełka<3
Ja też cała wyprawkę zamawiam przez internet
Dokładnie, ale ciężko nie przeliczać. K na kolację , picie itp wydaje ok 200/300euro na miesiąc. Niby duzo jak się Polizcy x4.20 a normalnie bez przeliczenia bo nie wychodzi 1200. Heh. I język łatwo Ci było załapać ?Dokladnie. Bardzo długo mi zajelo zanim skończyłam przeliczać.tutaj się zarabia w euro i wydaje w euro w Polsce się w zł zarabia i tak też się wydaje . Za 660 złoty mieszkania niewynajmiesz , przynajmniej bardzo ciężko. A tutaj już jest w czym przebierać.
kostka masła np 1.5 euro A w Polsce 8 złoty choć po przeliczeniu niby wyjdzie to samo ale jednak dużo mniej się wydaje na życie
. Ale tak jak mowi3 wszystkiego są plusy i minusy
![]()
Kurcze, bez sensu taki zakaz. Co im tak zalezy[emoji53]A co do zakazu to tak jest niestety , na innym mieszkaniu mieliśmy satelitę i dekoder , a tutaj jest w umowie zaznaczone ze nie wolno bo nawet mogą Cię wyrzucić z mieszkania bez okresu wypowiedzenia jako karę . To chyba jeden z takich ostrych zakazów. Wiem , że ludzie kombinują i znajdują różne " sposoby " na takie ograniczenia , ale znając mnie to bym niezasnela że stresu![]()
To tak jak jaTaki jest plani jeszcze komoda itp. Tez sie z tego smiejemy
gdyby nie rodzina i znajomi to bysmy zgineli w tej ciazy
Aha, wczoraj K. przywiozl bodziaki i skarpetki z Lidla. Taki spontan. A tak to wszystko przez internet bez ogladania i macania...Nie wychodze z domu to mnie nie kusi, a przez net kupuje wszystko z rozasadkiem, metodycznie...
No w Polsce akurat sie nie oplaca wynajmowac, bo placi sie tyle samo za wynajem co splaca kredytu za swoje. Dlatego my sie zdecydowalismy na kupno, bo chociaz placimy na swoje, a nie cudze.
Ale, ze nie mozna dekodeta sobie podlaczyc to tak dziwnie.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017