reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Myślisz, że jak mały kopie np jak coś zjem słodkiego albo lekko go nacisnę to jest zadowolony czy wręcz przeciwnie?
Moim zdaniem jak jest zadowolona... [emoji106]

Jakiś czas temu byłam u mamy, leżałam sobie i Hania kopała..
No i babci coś się stało z aparatem słuchowym, a mama musiała jej coś pilnie wytłumaczyć, paru rzeczy się dowiedzieć (np w którym miejscu boli ręka i kilku innych...), więc musiała zacząć bardzo głośno mówić - inne dźwięki, głośne, których Hania wcześniej nie słyszała - przestała się w ogóle ruszać, i dopiero po jakimś 0,5h znowu zaczęła się delikatnie wiercić, ewidentnie jakby się wystraszyła...
Więc chyba wierci się jak jest zadowolona ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zauważyłam , że mam niżej brzuch niż miałam. Malutka od tych kilku dni też czuje na dole. A czułam na wysokości pępka. Mój lekarz dzisiaj nie przyjmuje ;(
Może się po prostu odwróciła..?
Hania jest główką w dół, i w zależności od tego jaka część ciała, to albo rączki czuję bardzo nisko, albo nóżkami wyżej, z boku itd

0d1yrjjgtd95fou3.png

To może podjedź do lekarza niech sprawdzą

Jak masz się denerwować to idź sprawdzić na ip. Będziesz miała spokojne swieta

No właśnie u mnie jest tak glupi szpital , że nie wezmą mnie na USG czy fotel i nie sprawdza i jak będzie dobrze to mnie puszcza do domu. Tylko od razu położą mnie na oddział na trzy dni. A skoro są święta to bym leżała i trzy dni po świętach, nawet gdyby po pierwszym badaniu było wszytko super..

Ale ja nie mówiłam , że takie dotykanie dziecko boli czy coś. Tylko akurat na moją to nie działa. Bo jak dotkne brzucha czy nacisnę to przestaje kopać, jak by się bała albo wstydziła :D i dlatego mi jej szkoda i nie dotykam.

* Panikowałan. Dziękuje dziewczyny :*
Właśnie kopnela sobie ❤️
No i super :)

Z nogami na biurku? [emoji23][emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No a jak :D

Nie panikuj bo na pewno jest wszystko ok :) Nie zawsze się czuje tak samo mocno te kopniaki, w końcu dzieci się ruszają a jeszcze mają sporo miejsca w macicy. Tym bardziej, że przecież ją czujesz tylko słabiej i rzadziej to czym tak się denerwujesz? Nie psuj sobie świąt na niepotrzebne zmartwienia :)
Czasem sobie myślę, że jestem jakaś wyrodna matka bo ja tak z ręką na sercu teraz jak już małego czuję to praktycznie wcale się nie stresuje :) Nawet jak piszę, że się denerwuję to to jest coś takiego, że po prostu chodzi mi po głowie myśl, czemu mniej kopie ale nie wpadam nigdy w jakieś przerażenie :) Nawet jak rusza się mniej i delikatniej to sobie to tłumaczę właśnie zmianą jego pozycji itp.
Jeśli się wierci, to nie trzeba czuć nie wiadomo jak mocno, wystarczy delikatnie, żeby wiedzieć, że jest ok [emoji106]
I dokładnie jak piszesz, miejsca jeszcze dużo, więc może np odwrócić się plecami albo kopać po łożysku ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Może się po prostu odwróciła..?
Hania jest główką w dół, i w zależności od tego jaka część ciała, to albo rączki czuję bardzo nisko, albo nóżkami wyżej, z boku itd

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moja na polowkowym była pupa w dół. Ale na to się nie patrzy chyba, bo dziecko zmienia pozycję jeszcze na tym etapie.
Różnie czuje, raz bardzo nisko, raz nad pepkiem. Chwilę w lewym boku a za moment już w prawym. To nie wiem, aż tak się wierci po całym brzuchu ?

reklama
Stukalam teraz, chodziłam palcami po brzuchu i nic.. nawet po fasolce się nie rusza. Zjem zaraz czekoladę..
Kilka tygodni temu Hania też nie była aż tak "kontaktowa" - trochę cierpliwości choć wiem, że trudno...
Na pewno też twoja mała ma jakieś godziny aktywności, Hania np najbardziej rano, trochę wieczorem, ale wczesnym popołudniem jest spokój - pewnie śpi ;) i tak w ostatnich dniach mocno jej się wydłużył czas aktywności, ale i tak np koło 13-16 nie mam co liczyć na jakikolwiek ruch ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry