• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2018

Musze was nadrobić po całym dniu ale to chyba wieczorem dopiero

Ja z córka miałam plan karmić wyszło jak wyszło ze nie karmiłam teraz tez chce ale nie nastawiam się już tak jak za pierwszym razem

Ja rodziłam na leżąco i nie wiem nie widzę siebie w innej pozycji u mnie tez to szybko poszło bo od odejścia wód do urodzenia 3 godz

U nas dzień pięknie słońce swieci prawdziwa wiosna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Popuszczanie przy kichaniu też jest dość śmieszne :D Posikać się ze śmiechu to akurat nie wstyd.
O kurde to też mi się zdarza :D

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Wiesz, mnie zawsze przerazalo to przynoszenie slodyczy bez pytania, a tym bardziej czestowanie na placu zabaw obcych dzieci bez pytania o zgode rodzicow. Juz pomijajac rozne zasady i przekonania rodzicow to przeciez dziecko moze miec zwyczajnie alergie! Czasem tak silna, ze w 5 min zacznie sie dusic. No nie moge pojac jak mozna o tym nie myslec?!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Byłam raz świadkiem jak "weekendowy Tata" dal synowi snikersa. Chłopiec ledwo zdążył wziąć do buzi 3 kęs i zaczął się dusić. Zadzwoniłam bo ratowników i mówię, że będą za max 4 minuty a ten do mnie że "po co? Przecież on sie tylko zakrzytusił dam mu colę i minie" Ręce mi opadły. Ratownicy przyjechali i mówią że dziecko ma silną reakcję alergiczną i widząc opakowanie po batonie zapytali czy syn nie jest czasem uczulony na orzechy. Odpowiedź "No jest, ale w tym snikersie jest ich przecież mało"...

Mnie jak podpieli pod ktg przy porodzie to tak lezalam az mnie polozna nie zgarnela pod prysznic 8 godzin po porodzie. Nie bylam w stanie sie sama ruszyc, nawet ciut pozycji poprawic[emoji53]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

O kurde, poród to naprawdę spory wysiłek, ale ja bym nie wytrzymała na leżąco.

Ja się nie dałam położyć z KTG. Na szczęście mieli przenośny aparat i położna przytrzymywała mi peloty, jak siedziałam w wannie/przy drabinkach. Ostatni etap przy ochronie krocza musiał być na leżąco, ale bokiem, nie na plecach.

Wszystko się na pewno ładnie wyjaśni ;) i oddadzą pieniążki :) u nas też piękne słoneczko B-) zjadłam ogórkową ogarnę się i jadę po sukienkę :)

p19u3e3kelvalqdk.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Mam nadzieję , bo w spółdzielni już po najniższej lini oporu dzisiaj szli. Już gadali że segment w kuchni taki bym wcześniej. I się z nimi kłóciłam , że jeszcze błoto leży na szafce, woda w szufladach itp. debile i tyle.
Ciekawe czy z pzu też tak będą kombinować.
Jakby miała wyjść cukrzyca to zaszaleję jeszcze przed wynikami [emoji2]
Narazie mocz idealny [emoji4]
6069f242021505f2d4f9d193f13385e3.jpg

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Smacznego :D ja tak w dzień odebrania wyników zjadłam cała czekolade na raz :D
To super wiadomości [emoji123] [emoji123] [emoji123]
Bardzo się cieszę że tak sprawnie to poszło

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje :) może będzie dobrze :)
Dziewczyny wszystkie chcecie karmić piersią po porodzie ?
Ja tak :) może tak do przyszłej wiosny. Do lata. Nie więcej jak rok na pewno :)
tylko ja tych określeń Ola nie rozumiem :p
Musisz albo pytać położnej, albo czytać w internecie . Zapisałam sobie ten plik :) może też mi się przyda :)
np.pozycje wertykalne ;)

i nie we wszystkim wiem czy jak jedno i drugie zaznaczę to czy się wzajemni to nie wyklucza/ nie zaprzecza wcześniejszemu

Ale liczę, że na szkole rodzenia mi się to wyjaśni ;)

jaki rozmiar skarpetek na początek dla dziecka? :p
Jak kupowałam to był rozmiar napisany na skarpetkach , a tak kupowałam najmniejsze jakie były :)
Oto one
246e78080b7ece72fdf7236abeffc795.jpg

Napisane na ANE-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Przerażająco to wygląda :(
Mam nadzieję, że tutaj można, bo ja bym chciała rodzić "w kucki"... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
dlaczego ? Lepiej ? Ja nie wiem jak bym chciała. Chyba jak najmniej boleśnie. Boje się porodu :(

reklama
Nie mam pojęcia :( ale pozwolę sobie zadać pytanie pod twoim postem :)
Jeśli chcielibyśmy z K wziąć ślub , raczej kościelny, to w jakiej sukience powinnam być ? Bo po kościelnym nie chcemy wesela itp tylko marzy mi się małe, skromne przyjęcie. Najlepiej na powietrzu jeśli się uda. Jak by to wyglądało gdyby po kościelnym było mniejsze przyjęcie a ja w białej sukience ?

Jak super, córeczka już tak rosnie [emoji173]️ gratuluję :):*

Też tak uważam :)

Ja bym założyła body z długim rękawem i pospiochy. Kaftanikow będę miała kilka ale nie wiem czy ubiorę. Wydaje mi się , że dziecku wygodniej w śpiochach, w bodach i polspiochach, albo body długi rękaw i pajacyk. :)

Pod nazwą : WegeAga :D

Kochana mama :) nie słyszałam o takich cukierkach :)

Za duzo nie rozumiem :D ale super takie menu :D
Klaudia moim zdaniem powinnas miec taka sukienke jaka chcesz, wymarzona. Nie wazne czy po slubie jest wielkie wesele czy skrombe przyjecie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry